Päiväkirja 2012   Päiväkirja 2011   Päiväkirja 2010    Päiväkirja 2009    Päiväkirja 2008    Päiväkirja 2007    Päiväkirja 2005    

 

Kuulumisia vuodelta 2006

        28.12.06 Vuosi lähenee loppuaan... On varmaan aika vetää sitä hieman yhteen... Vuoteen mahtui niin iloja kuin surujakin, onnistumisia ja epäonnistumisia ...niin kuin elämässä yleensäkin. Näyttely- ja koepuolen tavoitteet ylittyivät reilusti. Tavoitteenahan oli Nitalle yksi voi-luokan ykkönen, ja että tokossa ja agilityssa saataisiin jotakin aikaan... Eli jälkivalion arvo, tokon koulutustunnus ja agilityn nousunolla taitaa olla vähän enemmän... Hetan kohdalla taippareihin jäi osallistumatta mutta vastaavasti jälkipuolella oli tarkoitus tänä vuonna vain kokeilla olisiko Hetasta tulevaisuudessa jäljelle. Emännän kun piti ensi kesänä ryhtyä sen kanssa tahkoamaan avointa luokkaa vaan toisin kävi. Heta napsikin vaadittavat ykköstulokset jo tänä vuonna ja siirtyi voittajaluokkaan. Myös agilityn alkeet tuli Hetalle opetettua ja tottelevaisuuden perusteita. Näissä tosin riittää vielä tehtävää ensi vuodellekin... ;)

Vuoden surullisimpiin tapahtumiin kuului hyvästien jättäminen niin Nellalle kuin Ressullekin. Suru on edelleen suuri mutta aika toivon mukaan parantaa haavat ja kultaa muistat. Elämä jatkuu kuitenkin...  ja siitä, ettei elämästä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitävät onneksi huolen kotona olevat luppakorvat :) 

Hyvää uutta vuotta kaikille! Erityisesti kasvattien omistajille. On ollut mukava vuoden mittaan kuulla kuulumisia, ja saada tietää että kaikilla asiat ovat kotona hyvin.         

     27.12.06   Joulu on taas tältä vuodelta vietetty. Joulupukki muisti tänäkin vuonna myös koiria, jotka ovat omalta osaltaan viettäneet joulunpyhät uusia joululahjaherkkuja järsien. Tosin Nitan vatsanympärystä ei kinkun syönti taida selittää - vaikka Nita sellaisesta herkkumäärästä voisi hyvin uneksiakin :) Nita voi erittäin paksusti, kuten kuvasta näkyy - ja vielä pitäisi pari viikkoa odotella...

Joulun välipäivinä saimme vieraita myös Hollolan suunnalta kun Nitan Veeti-veikka kävi kylässä. Hetkellisesti saimme kaikki viisi cockeria pysähtymään sen verran paikoilleen että mahtuivat kaikki samaan kuvaan... :)
Rolle, Veeti, Nita, Heta ja Nuuti

 

   15.12.06 Jouluvalmistelut alkavat olla täydessä käynnissä - tulis vaan sitä lunta... Muussa tapauksessa lattianpesua on turha edes suunnitella vielä lähipäiviksi, niin paljon nuo karvakorvat likaa ja kuraa tällä hetkellä sisälle kantavat. Tammikuussa koiravahvuus tulee kasvamaan. Nita ultrattiin viime tiistaina ja ultrassa näkyi useita cockerivaaveja. Lisää aiheesta pentusivulla.

 

  3.12.06 Vuoden viimeinen koe... Nita osallistu Kotkan agilitykisaan, Marjut kartanlukijanaan. Treenattu oli viimeksi ties koska ja kisapaikkanakin oli likaistakin likaisempi hevosmaneesi, vaan menoa se ei haitannut. Pieni lipsahdus kepeillä, muuten puhdas rata ihanneajan puitteissa. Lopputulos siis viisi virhettä ja viides sija kahdestakymmenestä koirakosta. Tosi hienoa! Nyt saa Nita jäädä rauhassa kasvattelemaan vatsaa...

       26.11.06 Kaakkois-Suomen Spanielikerho palkitsi eilen vuonna 2006 parhaiten menestyneet koirat. Nitan hienosti sujunut koevuosi saikin mukavan päätöksen, kun se sai haltuunsa kerhon molemmat koepuolen palkinnot. Nitasta tuli näin ollen vuoden 2006 paras koekoira ja vuoden kyky :-) 

 

       14.11.06  Lauantaina harrastimme kotimaanmatkailua Länsi-Suomeen, ja kävimme Nitan kanssa tapaamassa cockeripoika Heffaa. Toivomme treffien seurauksena cockerilapsukaisia tammikuun alkupuolella. Lisätietoja tulevasta pentueesta tulee pentuja-sivulle. Sunnuntaipäivän vietimme Valkealan ryhmänäyttelyssä, jonne tuomarimuutoksesta huolimatta päätimme lähteä - ihan lähikuukausina kun ei todennäköisesti tule näyttelyissä käytyä. Nitalle ja Hetalle Eh/2 Aapo oli tuomarille turhan raskasta sorttia ja tulos H Arvostelut koirien omilla sivuilla.

   7.11.06 Viikonloppuna kisailtiin paukkuvassa pakkassäässä Koiraseura Kotkan Kiva ry:n perinteisistä möllimestaruuksista sekä tokossa että agilityssa. Osallistumisoikeus kisoihin on koirakoilla, joilla ei ole tokosta ykköstulosta / agilitysta vähintään tulosta hyvä. Kyseessä siis kisauraa aloittelevien koirakoiden mestaruusmittelö. Ensimmäistä kertaa seuran historiassa mestaruus meni molemmissa lajeissa samalle koiralle. Aapo-poika pokkasi mestaruuden sekä tokosta että agilitysta! Tokossa 153p. II-tulos ja agilityssa puhdas 0-rata ajalla -21s. Hienoa Aapo ja Riitta! Ensi vuonna sitten suunta virallisiin kisoihin :)


Aapo toivoo palkinnoksi lisää ruokaa :)
Kuva: Timo Kuosmanen

 

       28.10.06 Myrskyisessä ja räntäsateisessa säässä vietiin läpi Elimäen metsästyskokeet, joihin myös Nita ja Kimmo osallistuivat. Nitan koesuoritus oli käytännössä yhdessä 60 minuutin erässä. Fasaaneita ei kuitenkaan haetulta alueelta löytynyt. Ilmeisesti niillekin sää oli liikaa, sillä Elimäellä nähtiin enemmänkin fasaaneja teitä pitkin kävelemässä. Liekö matkalla takaisin fasaanitarhalle ;-) Erän loputtua oli jo koira pakattu autoon ja ajatte muutama satametriä kun fasaanikaksikko oli löytynyt tietä pitkin kävelemästä. Näistä fasaaneista toisen Nita pääsi nostamaan ojanpohjalta. Huonoksi onneksi fasaani sai vain haavoittavan osuman ja tippui vähän matkan päähän samaiseen ojaan. Elävä fasaani ojasta noudettavana oli Nitalle tälläkin kertaa liikaa, joskin napakasti se oli sen suuhun ottanut tappanut, mutta ei sitten enää noutanut. Harmi myös, ettei Nitalle saatu kunnon hakunäyttöä (siis riistaa haettavalta alueelta) ja toista ylösajoa. Yhdellä riistakontaktilla kun maksimipisteet riistaan liittyvistä osa-alueesta voivat olla korkeintaan 3p. (max. muutoin 5p.) No kokemusta tuli taas kuitenkin niin koiralle kuin isännällekin, ja eipä sitä tulosta nyt kuitenkaan olisi ilman sitä onnistunutta noutoa tullut... Eli pisteisiin 53 voidaan olla ihan tyytyväisiä. Koeselostus löytyy Nitan koetuloksista. 

      24.10.06 Eilen pidettiin Haminassa möllitokot. En ollut niihin mukaan ilmoittautunut kun oli kunnon vesisadettakin kerran luvattu... Töistä kotiin tultuani soi kuitenkin puhelin: " Kati täällä moi, mä nyt sitten ilmoitin meidät molemmat sinne Haminaan, kun ei nyt edes sada. Niin että nähdään puoli kuudelta kun tuun hakemaan sinut." No mikäs siinä sitten auttoi :-) Ja juu, ei satanut vielä puoli kolmelta mutta iltakuudelta kyllä. Ja vettä tuli ihan kiitettävästi! No tulipahan kerrankin treenattua oikein kunnolla ääriolosuhteissa. Paikallamakuun saimme vielä vietyä läpi vain märällä kentällä, mutta kun meidän yksittäisliikkeiden vuoro tuli, oli pehmeä hiekkakenttä muuttunut jo upottavaksi liejuksi. Nitan kanssa olikin pientä erimielisyyttä siitä voiko kentällä istua tai maata ja neuvotteluyrityksistä huolimatta Nita veti kyllä pidemmän korren. Se jätti säännönmukaisesti tekemättä kaikki perusasennot ilmeellä "Istuisitko muka itse!?" ja nollasi sujuvasti liikkeestä maahanmenon. Näistä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta saimme kuitenkin askarreltua kasaan avoimen luokan tuloksen, ja onnistumisia niissä liikkeissä jotka kokeissa kompastukseksi ovat osoittautuneet. Oli taas kiva huomata, että harjoittelu on tuottanut tulosta ja monessa asiassa on edistytty - joskin kyllä sitä viilaamistakin vielä riittää :-) 

     9.10.06 Viikonlopun kokeista tuloksena kokemusta koko rahan edestä... ;-) Lauantaina Nita osallistui Kimmon kanssa  ensimmäiseen viralliseen metsästyskokeeseen. Kokemattomuutta, harjoituksen puutetta ja vähän huonoa onneakin oli mukana. Siitäkin huolimatta ilmeisesti varsin antoisa päivä. Nitan fasaaneista toinen osoittautui pikajuoksijaksi ja toinen oli kaivautunut maakoloon. Ensimmäisen fasaanin kanssa meni pitkäksi peräänajoksi, jonka jälkeen Nita ei suostunut jättämään vapaaehtoisesti tehtävää kesken ja palaamaan ohjaajan luokse. Tämä rokotti pisteitä melkoisesti useammaltakin osa-alueelta. Toinen fasaani löytyi maakuopasta, eikä taaskaan saatu kunnon ylösajoa. Positiivista kuitenkin, että Nita otti fasaanin kiinni ja tappoi sen, mutta ei sitten kiihdyksissään enää osannut tehdä noutoa - vaikka fasaani jo tukevasti suussa olikin. Tähän mennessä lämmin riista on ollut Nitalle vielä vaikea paikka joten edistystä siinä suhteessa. Nitan arvostelu tulossivulla.

Sunnuntaina jatkoimme tokoilun merkeissä - vai pitäisiköhän sanoa että minä koetin tokoilla ja Nita tehdä jotakin ihan muuta?! Joko lauantain metsästyskoe oli vielä jäänyt päälle tai sitten vaan joku muu haju sotki Nitan pään, mutta nenätyöskentelyllä se kovasti koetti pisteitä kalastella ja siinä sivumennen vähän käskyjä kuunnella. No tietäähän sen mitä siitä tulee... Ihan omia kuvioita. No koiralla oli kivaa, ja tuomarilla, liikkeenohjaajalla ja kehäsihteerillä myös... Miten sen nyt kauniisti muotoilisi... Nita vedätti minua kehässä ihan kympillä vaan eipä sille voinut oikein olla edes vihainen kun teki sen kaiken iloisesti häntä heiluen. Tuloksena 85 erityisen iloista pistettä, kuten kehäsihteeri asian ilmaisi. Ja näistäkin pisteistä suurin osa tuli varmaan taiteellisesta vaikutelmasta ;-) Voi luoja, mitähän se vielä keksii... Pisteet Nitan koetuloksissa.


     24.9.06 Tokokokeessa Imatralla ei tänään selvästikään ollut meidän päivä... Tai osittain oli ja osittain ei. Eli Nita joko teki liikkeet tosi hyvin tai sitten ei ollenkaan. Lopputuloksena kolme nollaa ja 91p. Eli tulosta ei tänään tullut... Nollat paikallamakuusta (nousi istumaan ja haukkui loppuajan ->0) kauko-ohjauksesta (teki vaan yhden istumisen ja maahanmenon, ja nekin liikkeen loppuosassa ->0) ja hypystä (Hypyn jälkeen otti vainun vieressä olleista palkintoruuista ja painui niitä haistelemaan ->0) Kauko-ohjauksesta tätä osasin odottaakin, sillä liike ei vielä ole valmis. Sen sijaan paikallamakuun ja hypyn nolla oli kyllä todellinen yllätys! No näin voi joskus käydä. Luoksetulo meni ennalta arvaten läpijuoksuksi, sekin liike vielä kesken. Samoin noudossa Nita pudotti kapulan jalkoihini, muuten hieno nouto. No luovutuksessa onkin vielä hiomista. Seuraaminen oli tänään kuitenkin varsin kaunista ja liikkeestä maahanmeno ja seisominen sujuivat hienosti. Nyt ei muuta kuin lisää treeniä ja  uudelleen kokeisiin vähän paremmalla onnella... Pisteet löytyvät Nitan koetuloksista.

     17.9.06 Nitan jälkikausi sai jatkoa vielä yhden kokeen verran, kun saimme alkuviikosta kutsun spanieleiden jälkimestaruuskokeisiin Oittaalle. Yksi valitettava hukka vaikeassa paikassa sattui tänään kuitenkin matkaan. Muuten hienoa jäljestystä, ja mestaruuskokeiden viides sija tuloksella Voi 2 36p. Harmittavasti tuli sitten Nitalle ne kauden ainoat hukat juuri mestaruuskokeissa... Nyt ei muuta kuin kuono kohti seuraavaa jälkikautta.

     16.9.06 Aapo ja Pami osallistuivat spanieleiden taipumuskokeisiin Elimäellä. Pami suoritti taipparit hyväksytysti ja Aapokin melkein... Aapolla haku oli tuomarin mielestä liian suppeaa, muutoin kaikki osa-alueet olivat hyväksyttyjä. Näin voi joskus käydä, ei muuta kuin ensi vuonna uudestaan :-) Myös Hetan piti taippareihin osallistua, mutta ohjaajan sairastuminen siirsi Hetan taipparit ensi vuoteen.

     14.9.06 Nita, Heta ja Aapo kävivät silmätarkastuksessa. Kaikkien silmät ovat puhtaat. Lisäksi Nitan kolme ylimääräistä ripseäkin, (jotka todettiin edellisessä tarkastuksessa) olivat kadonneet, eikä niitä nyt etsinnöistä huolimatta löytynyt.

Illalla Nita ja Kimmo olivat fasaanitreeneissä Elimäellä. Kotiin tuli väsynyt mutta onnellinen koira kera fasaanin. Uutteran haun jälkeen fasaani oli löytynyt pusikosta ja pudotuksen jälkeen oli päästy treenaamaan noutoa. Noh, kyllähän siinä vielä on paljon hiomista, mutta eteenpäin on menty. Ensimmäisen kerran Nita oli tehnyt lämpimällä fasaanilla pari ihan kelvollistakin noutoa, ilman että pudottaa matkalle... Treeniä vielä lisää niin metsästyskokeissa voi oikeasti olla mahdollisuudet tulokseen :-)

 

 

     13.9.06 Ensimmäinen on poissa... Ressu lähti tänään sateenkaarisillalle Nellä-äidin luokse.

       
               6.3.94-13.9.06
 

Ei jaksanut sydän kultainen,
vaan lähdit luokse pilvien valkeiden.
Kyyneleet eivät tuo sinua takaisin,
vaikka hetkellisesti sitä toivoinkin.
Katseesi pienessä ikkunassa,
on vieläkin muistoissani olemassa.
Talletan tuon kuvan syvälle sydämeen,
kun pyyhin silmäkulmastani kyyneleen.
Nuku siis rauhassa syvää unta,
ympärilläsi sateenkaaren valtakunta.
-Hannele Vänskä-
 

     10.9.06 Nitan agilityuran virallinen avaus nähtiin tänään Hollolassa, eikä tulos ollut ollenkaan hassumpi :-) Marjut kartanlukijanaan Nita teki puhtaan radan ja voitti Midi 1 luokan tuloksella -8,83 Luokassa oli 16 koiraa. Vielä kerran suuren suuret kiitokset Marjutille Nitan ohjaamisesta ja Jaanalle radan kuvaamisesta. Nitan suorituksen voi katsoa täältä:
 
http://smg.photobucket.com/albums/v222/Jaana68/?action=view&current=P9109767.flv

     9.9.06 Porvoon näyttelyssä Aapo Nuo Eh/2 ja Nita Käy Eh/4 Arvostelut koirien omilla sivuilla.

  3.9.06 Hyvää ja huonoa jäljestystä mejän PM-kisoissa... Kimmo oli tänään Nitan kanssa Kymen kennelpiirin piirinmestaruuskokeissa Ruokolahdella. Nita oli esittänyt kaikin puolin erinomaista jälkityötä, mutta jostain syystä katkokulma osoittautui sille tänään ylitsepääsemättömäksi. Nita oli hakenut jäljen alkua hienosti ja mennyt kahdesti veretyksen alun ylitsekin, mutta ei vaan kuitenkaan lähtenyt itse jäljelle, josta tuomittiin hukka. Hyvillä mielin ja tyytyväisenä voi olla siitä, että muutoin tänään nähtiin parasta Nitaa. Harmittavaksi tilanteen tekee se, että tuomarikin oli samaa mieltä. Hänen mukaansa katkokulma maksoi tänään piirinmestaruuden. No, näin tällä kertaa... Hieno jälkikausi Nitalla joka tapauksessa, ja toivottavasti monta mahdollisuutta vielä tulevaisuudessa. Hyvillä mielin siis odottelemaan ensi kevättä ja uusia kokeita :-)

     2.9.06 Viime torstaina Nita osallistui agilityn möllikisoihin - Marjut kartanlukijanaan. Ja hyvin oli kartturi kestänyt kyydissä ;-) Mölliradalta 0-rata, tulos -11,81 ja kisan kolmas. Kilpailevien radalta yksi kielto, vitonen kepeiltä ja loppusuoralla yksi riman pudotus, sekä vähän yliaikaa. Lopputulos 26,27 ja kisan toinen. Ihan kiva tulos möllikoiralta, kilpailevien kanssa samalta radalta. Nitan ensimmäinen virallinen startti agilitykisoissa nähdään 10.9. Lahdessa.

     27.8.06 Paistaa se päivä näköjään joskus näyttelyssä meillekin ;-) Todellisuudessa vettä tuli kyllä taivaan täydeltä, mutta se ei nyt tällä kertaa yhtään masentanut. Luumäen ryhmänäyttelyssä Aapo sai ensimmäisen sertinsä ja oli kaupan päälle vielä Vsp. Päivän kruunasi Nitan PN 2 sijoitus, ja niinikään ensimmäinen Serti! :-) Arvostelut koirien omilla sivuilla.

     25.8.06 Aapon ja Hetan lonkkalausunnot saapuivat tänään kennelliitosta. Aapon lonkat A-A, ja Hetan B-A.

  19.8.06 Mejä koe Joutsenossa... Niin tämänkin piti olla siis ensisijaisesti Nitan koe... Molemmat koirat oli ilmoitettu ajatuksella, että jos mahtuu vain toinen niin sitten Nita. Järjestäjä päätti kuitenkin toisin. Heta saisi koepaikan ja Nita ei, koska on jo valio! Valintaperustehan se on tietysti sekin, mutta edelleen kyllä hieman kummastuttaa. No Heta lähti kuitenkin Kimmon kanssa kokeeseen, eikä metsässä rämmitty turhaan. Tuloksena avoimen luokan ykköspalkinto ja 46p. Samalla Heta oli avoimen luokan paras koira. Hetan koekausi on nyt tältä vuodelta ohi, mutta ensi vuonna jatketaan voittajaluokassa. Arvostelu Hetan sivulla.

    15.8.06  No niin, vuoden tokotavoite on nyt saavutettu :-) Elimäen tokokokeessa Nitalle kolmas alo-luokan ykköstulos ja koulutustunnus TK 1 Nyt sitten vaan avoimenluokan liikkeitä hiomaan... Nitan pisteet löytyvät täältä. Tänään saimme myös vahvistuksen, että Nita on päässyt mukaan Kymen kennelpiirin mejä piirimestaruuskokeisiin Imatralle 3.9. 

  7.8.06 Viikonloppu menikin sitten näköjään koiria uitellen. Lauantaina Kimmo ja Nita olivat Pernajassa vesityökokeessa, ja sunnuntaina lioteltiin koirien turkkeja mökillä paahtavassa helteessä. Vesityökokeessa Nita oli uinut halukkaasti mutta lintu jäi yrityksistä huolimatta löytymättä. Harjoittelun puutetta ja ohjaajan kokemattomuutta, siinäpä se :-) Lopputuloksena hyväksytty 2 pistettä ja roppakaupalla kokemusta. Nyt kutakuinkin tiedetään mitä vesityökokeessa vaaditaan ja miten siihen siis harjoitellaan. Sunnuntaina mökillä saatiinkin tehtyä monta hyvää harjoitusta ja riistapukki löytyi kaislikon kätköistä kaikilla kerroilla :-) Ensi vuonna vesityöhön siis uudestaan...

  2.8.06 Tokokoe Loviisassa... Koepaikkana ravirata, haastetta siis kyllikseen lähteä hepanhajuun tokoilemaan. Lisähaastetta asiaan toi, että aivan tokokehän reunassa laidunsi myös lauma ravureita! Jos olisin tämän tiennyt olisin kyllä jättänyt menemättä... No hepoista ja muutaman tunnin odottelusta huolimatta suoriuduimme kehässä kutakuinkin kunnialla. Lopputuloksena 161p. ja toinen aloluokan ykköstuloksemme. Enää yksi tarvittaisiin koulutustunnukseen :-) Nitan pisteet löytyvät täältä.

   30.7.06 Kotkan näyttelyssä tänään Aapo Jun Eri/1, Heta Jun Eri/2 ja Nita Käy Eh/3. Arvostelut koirien omilla sivuilla.

   24.7.06 Mejä koe Pernajassa piti olla Nitan koe... Perjantai aamuna Nita kuitenkin ontui pahasti toista takajalkaa. Tarkempi tutkiminen osoitti kivun olevan sisimmässä varpaassa, nivelen kohdalla. Päivän mittaan ontuminen väheni, mutta vielä lauantaiaamunakaan Nita ei liikkunut täysin puhtaasti. Riskien välttämiseksi päätimme, että Heta saa lähteä Nitan sijasta kokeeseen. Tässä vaiheessa harmitti tosi kovasti... Harmitus hälveni kuitenkin koepäivänä, kun Heta esitti jäljellä hienoa jälkityötä, ja löysi pupun ilman hukkia. Ykkönen siis tulossa, hieno homma.

Suurin yllätys koettiin kuitenkin tulosten julkistamisen yhteydessä. Hetan tulos 47p. olikin paras 16 avoluokan koirasta, ja Heta sai näin ollen vuodeksi haltuunsa Oskun vati kiertopalkinnon! Kotijoukot olivat lievästi sanottuna yllättyneitä... Hieno viikonloppu, etenkin kun Nitan varvaskin näyttää jo hyvin parantuneen :)

 


Ylpeä jäljestäjänalku :)


   20.7.06 Nita osallistui ensimmäiseen agilityn möllikisaan Marjutin kanssa. Kaikkea pientä oli matkan varrella ehtinyt sattua ja tapahtua mutta kivaa oli kuulemma ollut :-) Lopputuloksena kuitenkin kilpailijoiden radalta tulos ja mölliradalta jopa kolmas sija. Tästä on hyvä jatkaa, parihan on tosiaan treenannut yhdessä vasta kuukauden verran... ;-)
 


© Jaana Siltanen


© Jaana Siltanen

   9.7.06 Viimeviikot olemme viettäneet kesälomaa niin tehokkaasti, että on jäänyt kotisivutkin päivittämättä. Toisaalta eipä tässä lomailussa sen suurempaa "raportoimista" ole ollutkaan :-) Pitkään jatkunut helle on tehnyt tehtävänsä, ja koirien kanssa on lähinnä keskitytty uintiharjoituksiin ja kesämökillä loikoiluun. Hetan uimataitokin alkaa näyttää jo varsin varmalta. Jos vielä saatais neidille korvat (ovat viimeaikoina olleet lähinnä koristeena...) niin voitaisiin lähteä vielä tänä vuonna taippareihin. Heinäkuussa meidät voi joka tapauksessa nähdä mejä-kokeessa Pernajassa ja Kotkan näyttelyssä.
 

   18.6.06 Hip Hip Hurraa - Nita sen teki, jäljesti kuin jäljestikin itselleen kolmannen ykkösen paahtavasta helteestä huolimatta! Tänään tätä ei kyllä osannut oikeasti odottaa kukaan, mutta niin vaan Nitasta leivottiin Fin Jva. Hieno alkukausi, täytyy sanoa. Kuukauden sisällä kolme koetta ja kolme ykköstä. Toki kiitokset tästä kuuluvat puhtaasti Kimmolle, joka Nitan kanssa metsässä on rämpinyt. Nyt se on sitten varmaan edessä valionarvon anominen ja valiokakun leipominen :-) Nitan koeselostus löytyy täältä.

    12.6.06 Viikonloppu tuli taas vietettyä metsässä, mutta ei suinkaan turhaan. Nita jäljesti Mejä-kokeissa Pernajassa itselleen toisen voittajaluokan ykköstuloksen. Nyt olisi sitten Nita yhtä ykköstä vaille jälkivalio. Saa nähdä kuinka kauan tuo viimeinen ykkönen antaa itseään odottaa. Sää suosi jälkikokeita mutta metsä oli kyllä toivottoman kuiva. Sammaleet vaan pölisivät ja männyn siitepölyä oli ihan kaikkialla. Kyllä oli koira uupunut ja kauttaaltaan siitepölyn peitossa kun jäljeltä tuli. Nitan koeselostus löytyy täältä.

   6.6.06 Kesäkuun koittaessa päätettiin että on aika antaa heittää Nitan talviturkki ja aloittaa Hetan uimakoulu. Syksyn tavoitteenahan oli saada ne taipparit läpi, joten uimaan olis neidin syytä mennä. Alla olevat kuvat on kesän ensimmäiseltä uintireissulta. Nitaa ei kylmä merivesi haitannut tippaakaan, mutta Hetan mielestä homma vaikutti vähintäänkin epäilyttävältä... Sunnuntaina mökillä sai Hetakin juonenpäästä kiinni, kuten etusivulta näkyy :)


Siis häh?! Täällähän kastuu...
 


Ai miten niin mun vuoro?
 


No jos mä oikein kurotan kaulaa niin ehkä mä sen saan


No okei, mut häntää en ainakaan kastele...

 

   28.5.06 Tokoiltiin Kouvolassa. Sattuneesta syystä mieliala oli hieman maassa ja kaikki ne harjoitukset jotka tälle viikolle oli suunniteltu, oli tekemättä... Vielä lauantaina harkitsin vakaasta lähdenkö koko kokeisiin ylipäänsä. No lahjattomat treenaa, se tuli taas todistettua ;-) Tulosta lähdettiin hakemaan, mutta vähän enemmän saatiin. Mikäs siinä kyllähän se ykköstulos aina kelpaa. Pisteitä ropisi juuri niistä pienistä asioista, joita olisi pitänyt harjoitella. Lisäksi hihnassa seuraaminen meni paikoin jäljestämiseksi. Vapaana seuraaminen oli kuitenkin todella mallikasta - siihen viimeiseen käännökseen saakka, jossa Nita jäi nuuskimaan maata. Ysin seuraaminen vaihtui siis arvosanaan 7,5 No jäipähän parannettavaa seuraavaan kokeeseen... Koko arvostelu löytyy täältä. Kuvista kiitokset kuuluvat Kati Korolaiselle.
 

 

   23.5.06  Nella on poissa. Jouduimme tekemään raskaan päätöksen ja päästämään rakkaan ystävämme sateenkaarisillalle. Parin viimepäivän aikana Nellan kunto heikkeni selvästi, ja eilen alkoivat taas pahat tasapaino-ongelmat. Tänä aamuna tilanne oli niin huono, että päätöstä ei enää voinut lykätä. Kiitos Nellalle kaikista yhteisistä vuosista ja hyvää matkaa - sille kilteimmällä ja rakkaimmalle... 
 

          
16.4.91-23.5.06

"Nyt olen vapaa ja mukana tuulen
saan kulkea rajoilla ajattomuuden.
Olen kimallus tähden,
olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.
En ole poissa vaan luoksenne saavun
mukana jokaisen nousevan aamun.
Ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä."
- Eino Leino -  21.5.06 Tänään Kimmo ja koirat rämpivät koko päivän Ylämaan mejä-kokeissa, eikä tuloskaan ollut hassumpi. Nitalle ensimmäinen voittajaluokan ykköstulos erittäin haasteellisella jäljellä, ja Hetallekin hienosti ensimmäisessä kokeessa avoimen luokan kolmostulos. Vaikea rinnepaikka osoittautui Hetalle vielä kompastukseksi, jossa kaksi hukkaa, muutoin hieno suoritus. Koeselostukset löytyvät koirien omilta sivuilta :-)

  17.5.06 Maanantaina iski hetkellinen mielenhäiriö... ilmoitin Nitan tokokokeeseen. No lahjattomat treenaa ;-) mutta siitä huolimatta kävimme tekemässä taidontarkistuksen Haminan möllitokoissa. Menihän se, vaan ei ehkä sittenkään kuin vähän sinnepäin :-) Lopputuloksena kyllä ykköstulos ja 176,5p. mutta parannettavaa jäi silti oikeaa koetta silmällä pitäen... Nyt on hyvällä alulla seuraamisen tehokuuri, jotta saataisiin se Nitan kaunis silmiin napittava seuraaminen siirtymään myös sinne kehänauhojen sisään... On se vaan niin kumma, että edes pikkuisen pitää aina välillä sitä maata nenällä skannailla. Voi huoh... Toisaalta, kaikki muut liikkeet näyttää olevan kivasti koiralla muistissa :-)
 

         13.5.06 Päivä Haminan näyttelyssä ei mennyt ollenkaan hassummin. Nitalle, Hetalle ja Aapolle Eri, ja bonuksena "kaupan päälle" Aapolle Pu4 sijoitus ja vara sert. Se aito sertikin oli kyllä varsin lähellä - vierestä vietiin ja alkuun tuomari jo laittoi Aapon kolmanneksi, mutta vaihtoi vielä lopuksi järjestyksen ennalleen. No nuorelle, keskenkasvuiselle hunsvotticockerille ;-) oikein hieno sijoitus joka tapauksessa. Aapon ja Hetan arvostelut linkeissä. Nitan tässä: 4 vuotta. Virheetön purenta. Hyvin asettuneet korvat. Hyvänmuotoiset silmät. Vahva keho. Hyvät kulmaukset. Karva kunnossa. (Käy Eri/3) Onneksi oli paikalla käännöspalvelu... ei olis muuten ollut toivoakaan saada selvää tuosta saksankielisestä arvostelusta :-)

        7.5.06 Ei ollut tänään onni matkassa Pernajan mejä-kokeissa. Nitan jälki katkesi käärmeeseen. Varmuutta ei ole pääsikö käärme puremaan - tai ylipäänsä oliko kyseessä kyy vai rantakäärme. Turvallisuussyistä tuomari kuitenkin keskeytti kokeen. Havainnot keltaisista täplistä puhuisivat rantakäärmeen puolesta, mutta koska kyseinen yksilö oli ollut väritykseltään musta, ei varmaa tunnistusta kukaan paikallaolijoista ollut osannut tehdä. No onneksi oli kyytabletit matkassa. Mikähän siinä olikin, että eilen illalla oikein erikseen ne etsin ja vannotin Kimmoa ottamaan mukaan myös metsään... Viimevuonna jäljellä oli koppelopoikue, nyt käärmeen pesä... Mitähän seuraavaksi, karhu? No ykköstulosta ei olisi kuitenkaan tullut, sillä yksi käsittämätön haahuiluhukka oli Nitalla jo alla. Katkokulma oli kuitenkin mennyt erittäin hyvin ja meno oli muutoinkin vakuuttavaa, joten tulos olisi todennäköisesti ilman käärmettä tullut. No parempi onni parin viikon päästä. Pääasia että koira tuntuisi olevan kunnossa.

      5.5.06 Parin viimeviikon kuulumisia... Mejäkausi on avattu. Heta on päässyt jäljelle jo kerran ja Nita kahdesti. Ylihuomenna olisi Nitalla lisäksi Pernajassa koekauden avaus. Toivottavasti olisi tällä kertaa vähän onneakin matkassa. Jäljestyksen piirissä on muutoinkin kulunut melkein koko viikko. Kimmo on pitänyt mejän alkeiskurssia ja rämpinyt sen vuoksi metsässä päivän jos toisenkin. Kurssilla mukana oli myös Aapo, joka jäljellä osoitti varmaa ja hyvää nenänkäyttöä. Kesä taitaa Aapolla kuitenkin mennä agilityn parissa. Agilityn saloihin meinaa tutustua myös Pami. Hallittavuustesti on jo läpäisty, nyt enää odotellaan tositoimiin pääsemistä. Onnea molemmille agilitycockerin aluille :-)

 

 
       23.4.06  Jopas oli etusivulla vielä talvinen tunnelma... päivitetäänpä vähän ajankohtaisemmaksi :-) Aurinkoisten kelien innoittamana on taas tullut oltua enemmän ulkonakin. Tänään kävimme hakemassa rusketusta Loviisan raviradalta... Saammeko esitellä, H:n koiramme Nita ja Heta ;-) Että semmoinen näyttely tällä kertaa. No jälkikausi on toki aluillaan, joten ainahan noille sinisille nauhoille löytyy käyttöä ;-)

Ensiesiintymisen aikuisten luokissa teki tänään myös Aapo, saaden hienosti EH:n hyvällä arvostelulla. Aapon ja Hetan arvostelut löytyvät linkkejä klikkaamalla. Nitan arvostelu tässä:

Hyvän tyyppinen, sopivan kokoinen. Kaunisilmeinen pää. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Luusto voisi olla hieman vankempi ja raajat paremmin kulmautuneet. Hyvä turkinlaatu, Liikkuu hieman lyhyin askelin. Käyttäytyy hyvin.

 

   16.4.06 Tänään Nella ystävämme täyttää huimat 15 vuotta! Melkoinen mummokoirahan Nella jo on, mutta ikäisekseen ehkä yllättävänkin vetreässä kunnossa. Näkö on vuoden sisällä heikentynyt melkoisesti, ja kun kuulo on mennyt jo monta vuotta sitten, on suunnistaminen joskus hieman haasteellista. Etenkin niinä päivinä, kun dementia painaa pahasti päälle. Eksyipä Nella tuossa kuukasi sitten keittiössäkin - joka ei muuten ole mikään huisin suuri ;-) Toisaalta niinä parempina päivinä täytyy olla tarkkana, sillä silloin vanharouva voi löytyä yllättävistäkin paikoista. Tänään esimerkiksi se kipaisi Kimmon perään kellariin, eikä tästä aikaakaan ole kun se livahti ulos avoimesta portista...

      9.4.06  Vietimme sunnuntaipäivää Oitin koiranäyttelyssä. Cockereita oli ilmoitettu peräti 60kpl. ja tuomarilla oli vaalenpunaiset nauhat kortilla. Päivä sujui kuitenkin varsin hienosti. Heta sai EH:n ja sijoittui hienosti kahdeksan juniorin joukosta kolmanneksi. Pitäisi varmaan treenata Hetan kanssa hieman paikoillaan seisomista, sillä kun arvostelun kirjoittaminen kesti ja kesti niin sillähän meinasi tyystin kärsivällisyys loppua... Sain asetella sen aikas monta kertaa aina vaan uudelleen seisomaan :-) Nita sai käyttöluokassa Erin, mutta ei valitettavasti sijoittunut. Arvostelu oli kuitenkin oikein hyvä. Hetan arvostelu löytyy omalta sivultaan täältä, mutta koska Nitan oma näyttelyarvostelusivu on yhä työn alla, Nitan arvostelu alla:


Nita 9.4.06 © Jaana Patrikainen


Heta 9.4.06 © Jaana Patrikainen

4 years old blue roan bitch of exc. quality. Well chiselled feminine head. Nice expression. Scissor bite. Good neck set into well laid back shoulders. A little short upper arm. Well developed body. Exc. loin and tailset. Enough hindangulation. Good coat quality. Exc. mover covers ground well. A Bit narrow front. Well presented.

  4.4.06  Kurakelit saapuivat taas... Märän koiran hajulta ei siis voi lähiviikkoina välttyä ;-) Toisaalta rapaiset tassut olivat taas hyvä syy ottaa sakset käteen ja siistiä koirien turkit. Tai siis lähinnä Nitan turkki, joka oli päässyt venähtämään jo melkoiseksi metsäläiseksi. No kyllähän sieltä turkin alta cockeri kuoriutui, kun aikansa jaksoi sitä esiin kaivaa :-)
 

   28.3.06    Pari viimeistä viikkoa on tainnut olla melkoista hiljaiseloa, kun ei ole ollut juuri mitään päiväkirjaankaan päivitettävää... Nitan nikamat ovat pysyneet paikoillaan ja pariin otteeseen olemme olleet jo agilitytreeneissäkin. Ja kivaa on ollut - ainakin Nitalla ;-) Kartanlukija puolestaan on aina vaihtelevalla menestyksellä oikeassa paikassa oikeaan aikaan ...tai sitten ei :-) Lisäksi Kimmo on ottanut itseään niskasta kiinni ja harjoittanut sekä Nitalla että Hetalla noutoa. Sisällähän homma on toiminut jo pitkään niin, että iltapalan ilmestyessä olohuoneen pöydällä ei mene kuin hetki ja hujaus niin molemmat koirat istuvat jalkojenjuuressa lelu suussa - että josko vois vaihtaa lelun yhteen tai useampaan perunalastuun tms. Ja tätä leikkiähän voidaan sitten leikkiä lukemattoman kauan, kunnes kaikki koirien lelut on kerätty sohvalle - ja niitä on muuten yllättävän paljon ;-) Se hyöty tästä leikistä on kuitenkin ollut, että ulkona riistapukin (ja noutokapulan) luovutus on oleellisesti parantunut. Pysyy nykyään esineet suussa paremmin kuin aikaisemmin.

   13.3.06    Synttärit sen kun jatkuvat... :-) Tänään vuosia täyttää Nita. Sattuipa sopivasti että näin 4v synttäreiden kunniaksi oli Nitalla juuri tänään käynti fysioterapeutilla. Emäntä katseli kateellisena vierestä kun Nita silmät puoliummessa loikoi hierontapöydällä hierottavana... Pientä tiukkuutta löytyi alaselästä, mutta muuten koira oli lihaksiston puolesta kunnossa ja kaikki nikamatkin ojennuksessa. Nyt siis näyttää tosi hyvältä :-) 

    6.3.06        Huppa, Laku, Ressu ja Nekku viettävät tänään synttäreitä. Nella-äippä onnittelee 12-vuotiaita poikiaan :-)

   5.3.06         Veljekset Aapo ja Pami kunnostautuivat molemmat Match Show:ssa - Aapo Kotkassa ja Pami Lappeenrannassa. Aapo esiintyi hienosti, kuin vanha kehäkettu ja sai punaisen nauhan. Loppupeleissä sijoitusta ei kuitenkaan tullut. Pamin ensiesiintyminen oli myös sujunut mallikkaasti pitkästä odottelusta huolimatta. Tuloksena sininen nauha ja viides sija. Hienoa, siitä se lähtee!

 


Aapo match Show:ssa
kuva: Milla Kokkonen

        4.3.06        Heta esiintyi tänään Valkealan ryhmänäyttelyssä, ja hienosti esiintyikin. Häntä vippasi hirmuisesti, mutta vaaleanpunainen nauha ei silti tuomarilta irronnut :-) Tänään kaikki junnunartut saivat tyytyä punaisiin nauhoihin. Arvostelu Hetan omalla sivulla. Näyttelyn jälkeen kävimme testaamassa jäällä Kimmon upouusia suksia. Hetan kanssa hiihto sujui jo varsin mukavasti. Nitaa aluksi hieman epäilytti, saako sitä nyt tosiaankin vetää...?! Aikansa se jolkotti kiltisti hihna löysällä Kimmon vieressä, kunnes kovan kannustuksen saattelemana saatiin se ymmärtämään, mikä tässä nyt olikaan se homman juoni :-) 

      1.3.06       Auringonpaiste ja hiihtoloma kutsuivat tänään lähtemään mökille. Nella jäi kotiin "talonvahdiksi" mutta Nita ja Heta pääsivät toki mukaan. Makkarapaiston ohella kävimme pariin otteeseen jäällä hiihtelemässä. Nita sai juoksennella umpihangessa vapaana, mutta Hetan valjastimme vetotehtäviin. Ainoastaan kerran Heta onnistui sotkemaan narun niin tehokkaasti suksien ja sauvojen ympärille, että emäntäkin oli lopulta rähmällään lumihangessa :-) No vahingosta viisastuneena lyhennettiin vähän vetonarua ja homma ryhtyi sujumaan heti paljon paremmin. On muuten hiihtäminen äärettömän mukavaa koiran kanssa... Eipä ole aikaisemmin tullut kokeiltua, mutta varmaa on että tämä ensimmäinen kerta ei ainakaan viimeiseksi jää :-) 
 
 

         Kyllä mun kuuluis myös saada makkaraa...
 


Kutsuiko joku?!
 


Mihin se pallo katosi?!
 


Kun vielä koira pysyis ladulla... :-)
 

      25.2.06    Nitan lapsukaiset täyttävät tänään yhden vuoden! Onnittelut ja rapsutukset koko laumalle :-)  

   17.2.06    Nitan tilanne näyttää edelleen hyvältä. Keskiviikkona käytiin uudestaan fysioterapeutilla, joka bongasi röntgenkuvista kaksi nikamalukkoa. Ja kas kummaa lukot olivat juuri niissä kipupisteissä. No lukot saatiin auki ja hoidon jälkeen koira liikkui ja taipui taas entistäkin paremmin. Silmämääräisesti Nitassa ei tällä hetkellä ole mitään vikaa, mutta varmuuden vuoksi otetaan vielä vähän rauhallisemmin, jotta vältyttäisiin takapakeilta.

   9.2.06    Tunnelin päässä näkyy taas valoa :-) Tiistaina fysioterapeutille meni täysin eri koira kuin mikä sieltä tuli pois. Käynnin aikana ristiluu saatettiin takaisin oikeaan asentoon, ja lannerangan, selän ja niskan lihaslukot saatiin laukeamaan. Nyt aletaan olla siinä tilanteessa, että päästään kasvattamaan koiralle lihaskuntoa takaisin. Pientä jäykkyyttä selässä vielä on, mutta nyt koira liikkuu jo puhtaasti ja ennen kaikkea on saanut taas elämänilon takaisin. Myönteisestä käänteestä huolimatta kävimme tänään myös eläinlääkärillä. Kliinisessä tutkimuksessa koirasta ei löytynyt käytännössä mitään vikaa. Ainoastaan aristi vielä keskiselkää. Lisäksi halusimme kuvauttaa Nitan selän, nähdäksemme onko jotakin pielessä luustollisesti. Mitään vakavaa vikaa rangasta ei löytynyt (siis ei välilevynpullistumia, rappeumia tai minkäänlaista tyrää, luojan kiitos!) mutta yksittäisiä pieniä kalkkeumia välilevyissä todennäköisesti on. Todennäköisesti Nitan selkäongelmat eivät kuitenkaan niistä varsinaisesti ole johtuneet, sillä kipukohdat ja mahdolliset kalkkeumat (varmuudella kalkkeumat voisi todeta vain magneettikuvauksessa) eivät oikein täsmää. Ensi viikolla meillä on vielä uusi aika fysioterapeutille. Toivottavasti silloin saataisiin piste Nitan selkävaivoille. 

   6.2.06    Nitan sairaskertomus on valitettavasti saanut jatkoa... Viikko sitten siltä jumahti tyystin selkä, eikä syytä ole vielä löytynyt. Se tiedetään, että lepo, lämpö ja kipulääke eivät nyt kuitenkaan yksinään auta. Huomenna Nitalla on aika eläinfysioterapeutille ja varmuuden vuoksi varasin sille jo ajan myös eläinlääkärille - tosin ensimmäinen vapaa aika oli vasta torstaille. Toivon mukaan syy löytyy pian ja koira saataisiin kuntoon, sillä tällä hetkellä Nita on todella kipeä.

   28.1.06    Eilen illalla tuli mukavia uutisia. Pentujen isä, Duo on nyt myös OptiGen testattu ja tulos on normal/clear (A1), eli täysin terve. Koska Nitalla on testistä sama tulos, tämä tarkoittaa, että koko pentue on täysin PRA-vapaa :-)
   

 26.1.06     Nyt on Nitalta tikit poistettu ja patologin lausuntokin saapunut. Poistettu patti osoittautui ekstramedullaariseksi plasmasolukasvaimeksi, jotka suomeksi sanottuna ovat hyvänlaatuisia. Tällä kertaa selvittiin siis pelkällä säikähdyksellä. Haava on myös parantunut hyvin, joten pikkuhiljaa pääsee taas Nitakin viettämään oikeaa koiranelämää, kun kaikki kiva ei enää ole kiellettyä :-) Vähänhän tuo on jo viimepäivinä ollutkin kuin maansa myynyt, kun on vaan joutunut kotona nököttämään - ja kaiken huipuksi on vielä ruokaa vähennetty ja saunavuorotkin evätty! Ei ole viimeaikoina ollut helppoa olla cockerspanieli ;-)

 18.1.06     Pakkanen paukkuu ja tuuli on hyytävä... Niin ne säät muuttuvat, vielä viikko sitten tuli vettä taivaan täydeltä.  Maanantaina Nitan takajalasta poistettiin ison herneen kokoinen kirkuvan punainen patti. Mistä se siihen ilmestyi on täysi mysteeri, samaten se mistä patista on kysymys. Koepala lähetettiin patologille - nyt vaan toivotaan että kyseessä ei olisi mitään pahanlaatuista... Leikkauksen seurauksena Nitalla on melkoinen määrä tikkejä takajalassa ja parin viikon liikuttamiskielto, jotta haavaan ei kertyisi nestettä. Liikuttamiskielto... Nitalla?! Niin no siinä on kieltämättä melko huono yhtälö. Voi tulla pitkä pariviikkoinen, sillä Nita tuntuu jo nyt olevan ihan tylsyyden partaalla. Täytyy varmaan keksiä sille muutama aivojumppaa vaativa sirkustemppu. Mitähän hassua sille opettaisi... :-)

 8.1.06     Talven riemuja. Kuvat kertokoon asiasta enemmän :-)


Mitä isot edellä...


...sitä pienet perässä.


Jihaa!!Sirkuskoiria?!
 

 6.1.06     Pami kävi tänään trimmauksessa ja samalla Heta -siskon kanssa leikkimässä. Ja sitä vauhtiahan kyllä riitti. Kumma juttu, että sisällä ei saanut leikkiä vaan lapsukaisille alettiin hyvin pian osoitella ulko-ovea ;-) Karvakasan alta paljastui tälläkin kertaa hieno mies, josta uusi kuva löytyy täältä. Joitakin senttejä oli selvästi tullut Pamille kokoa sitten viime näkemän, sillä nyt tuntui Heta ja Nita jo kovin pieneltä Pamin rinnalla.


Pami, Nita & Heta

 4.1.06     Uusi vuosi, uudet kujeet... ;-) Arki on taas alkanut ja vuodenvaihteesta selvitty. Uudenvuodenaatostakin selvittiin hienosti, vaikka kaksi ja nelijalkaisia taisi parhaimmillaan olla yhteensä kuusitoista. Ainoastaan keittiössä oli välillä ahdasta kun kuusi nelijalkaista hyöri tiellä ja jaloissa. Illan mittaan vakiokysymyksiksi myös muotoutuivat  "Laitoithan portin kiinni?" ja "Montako koiraa meni ulos / tuli sisään?" No siinä niitä illan mittaan sitten laskeskeltiin, ja lopputulos oli, että kaikki säilyivät tallessa :-) Sinänsä helppoa kun yhtään paukkuarkaa koiraa ei porukassa ollut - päinvastoin ulos piti koettaa livahtaa aina, kun vaan joku ovea vähän raotti, olihan ulkona kerrankin jotain todella mielenkiintoista.

Aika näyttää mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta ainakin mejä-kokeissa Nita ja Kimmo tullaan näkemään - tähtäimessä tietysti se JVA-titteli. Myös tokossa ja agilityssa  toivottavasti saadaan tämän vuoden aikana jotakin aikaan... Hetan kanssa koetetaan saada taipumuskoe läpi, ja kenties kokeilla sen nenää jossakin jälkikokeessa. Lisäksi ohjelmassa on tokotaitojen hiomista, ja jospa sille agilityn alkeitakin kesän kuluessa vähän opettaisi. No siinäpä sitä tavoitetta vuodelle kerrakseen. Vuoden päästä voidaan sitten katsoa mitä tuli saavutettua ja mitä ei... :-)