Päiväkirja 2012   Päiväkirja 2011    Päiväkirja 2010     Päiväkirja 2009    Päiväkirja 2008    Päiväkirja 2007    Päiväkirja 2006     


Kuulumisia vuodelta 2005

 21.12.05     Päivän aikana on kotipihallamme käynyt koirien mielestä kutsumattomia vieraita... Tarkempi tutkiskelu osoitti, että nuo ryökäleet ovat vielä viettäneet yönsäkin ihan nurkilla, juuri aidan toisella puolen...  Ihmettelin kovasti kun koirat olivat tänään aivan vauhkoja pihalla, kunnes hoksasin käydä katsomassa mitä kummaa siellä aidan takana nyt on olevinaan. No selvisihän se - runsaasti fasaaninjälkiä ja kolme selkeää makuupaikkaa risukossa, puolen metrin päässä aidasta. - Ja koirilla tietysti hirmuinen yritys päästä jotenkin aidan toiselle puolelle.  Täytynee käydä varmuuden vuoksi tutkiskelemassa löytyykö aidasta cockerspanielin mentäviä koloja ja muutoinkin pitää hauvoja vähän tarkemmin silmällä, etteivät lähde omatoimisesti aidan yli ja fasaanipaistia jouluksi hakemaan.

 

 18.12.05     Päivä Messukeskuksessa sujui koiramaisia ostoksia tehden. Kallis reissu kuten aina ;-) Myös Heta oli ilmoitettu mukaan näyttelyyn ja hienosti kakara kehässä esiintyikin, vaikka treenaaminen on kyllä jäänyt vähän luvattoman vähälle. No lahjattomat treenaa ;-) Tuomarin mielestä Heta oli kuitenkin liian pentumainen, josta syystä antoi laatuarvosanan erittäin hyvä. Hmm. no onpa kummalista että vajaa 10 kk. ikäinen on vielä pentumainen... ;-) No hyvä niin, omasta puolestani saa kasvaa ihan rauhassa, ja kehittyä vasta ajan kanssa :-)

 8.12.05     Alkuviikon agilitykuulumiset onkin jäänyt kertomatta... Maanantain agilityryhmä oli tällä viikolla kutistunut puoleen. Koska tiesin tämän etukäteen, pääsi myös Heta mukaan maneesille. No suurimman osan ajasta Heta joutui kyllä olemaan vaan sivusta seuraamassa - ja sekös pikkuneitiä harmitti. Lopuksi pääsi kuitenkin Hetakin vähän agilityn saloihin tutustumaan matalilla hypyillä, putkella, puomilla ja kepeillä. Kivaa sillä tuntui olevan, mutta silti hauskinta taisi molemmista olla kahden matalan hypyn ja putken muodostama pieni rata, jossa annoin koirien mennä "pariagilitya" - eli Nita edellä ja Heta tietysti perässä... :-)



... ja hypyn kautta putkelle...
© Timo Paakkanen
 


Ai miten niin joudun pesulle?!
© Timo Paakkanen
 

4.12.05     Aurinkoinen päivä ja pikku pakkanen, mikäs sen parempi päivä ulkoiluun ja koiran kouluttamiseen. Pakkasimme aamulla koirat autoon ja suuntasimme Elimäelle, jossa Nurmisen Veli oli ystävällisesti luvannut järjestää meille metsästysharjoitukset. Fasaanejahan maastoon oli viimeviikon harjoituskokeista jäänyt jo valmiiksi. Aluksi harjoiteltiin hieman koiran pysäyttämistä kelan päässä olevan fasaanin kanssa. Myös Heta pääsi tässä kohtaa tekemään lähempää tuttavuutta fasaanin kanssa. Pysähdysharjoittelun jälkeen lähdettiin etsimään maastosta  eläviä yksilöitä. Noin puolentunnin haun jälkeen löytyikin fasaanikana, tosin valokuvaaja bongasi sen ennen koiraa ja asettui asemiin ottaakseen kuvan Nitan suorittamasta ylösajosta. Muuten hyvä, mutta juuri sillä hetkellä kun Nita fasaanista otti vainun ilmoitti kamera akkujen olevan totaalisesti lopussa. Jäi sitten se kuva ottamatta, mutta Nita teki silti hienon ylösajon ja mikä parasta pysähtyi sen jälkeen käskystä :-) Noutoa ei kuitenkaan päästy kokeilemaan, sillä Veli ampui ohi. Myöhemmin Nita nosti vielä toisen fasaanin ylös, mutta sitäkään ei päästy ampumaan, niin pahasta ryteiköstä ylösnosto tapahtui. Kokonaisuudessaan meillä oli kuitenkin erittäin antoisa päivä. Hakua Nita teki yhteensä yli kaksi tuntia, ja jaksoi sen tosi hienosti. Kun vielä paikalle osunut saksanseisoja vähän puolivahingossa sattui löytämään yhden fasaanin ja rouhaisemaan sen suihinsa, päästiin tutustumaan myös lämpimään riistaan. Edistystä viime viikkoon on selvästi havaittavissa, sillä tänään Nita suostui lämpimän fasaanin ottamaan jo suuhun ja kantamaan sitä vähän matkaa. Kun lopulta pakattiin koirat takaisin autoon ja otettiin suunta kohti kotia, oli takana kaksi nukkuvaa karvakerää. Rauhallinen on muuten ollut koko loppuiltailtakin...
 


Ei kun koira irti ja menoksi
 


Tästä se on mennyt, mä tiedän sen...
 


          ja löytyihän se fasaani...
 

29.11.05     Nitalla on viimepäivinä riittänyt harrasteita. Juuri kun fasaanijahdista oli toivuttu koitti taas maanantai, joka on meidän agilitypäivä. Viimeviikolla ei kartanlukija jaksanut millään lähteä harkkoihin, ja vähän piti nytkin ottaa itseään niskasta kiinni että jaksoi iltamyöhään itsensä maneesille kammeta. No kun paikanpäälle päästiin niin kivaa oli, kuten aina muulloinkin. Ja mikä tietysti positiivista niin tuli samalla hoidettua Nitan iltalenkkikin mukavasti sisätiloissa -ulkona kun tuli vettä vaakasuoraan.   Radanpätkät olivat taaskin laadittu harhauttamaan ja eksyttämään ohjaajapoloisia. Ja juuri kun kartanlukija vihdoin alkoi päästä edes vähän kartalle tulivat ohjaukseen mukaan kaikenmaailman piruetit ja valssikäännökset ;-) No tulipahan taas väännettyä ja käännettyä, ja todettua kuinka hyvin koira lukee jokaista kulmakarvankohotusta. Yksikin väärä liike niin koira on ihan vika paikassa... Ei epäilystäkään kumpi tästä parista on se heikoin lenkki ;-) Illalla puoli kymmenen aikaan kun kahden tunnin  harjoitusvuoro päättyi oli ohjaaja  aivan loppu, ja koira... niin se heilutti häntää ja napitti ohjaajaa silmiin kysyen, että oisko nyt taas meidän vuoro? Hmm... kellähän on huono kunto? 


Ihan tyhmää et pitää ottaa joku kontakti... © Kati Korolainen

 



Miten sä jo sinne ehdit?

© Kati Korolainen

 



Wau, mä voitin silti!
 
© Kati Korolainen
 

27.11.05     Nita ja Kimmo osallistuivat eilen Elimäellä pidettyyn spanieleiden harjoitusmetsästyskokeisiin. Käytännössä toimittiin metsästyskokeen säännöillä, mutta erät olivat lyhyemmät. Päivä oli antoisa, ja Nita toimi kutakuinkin siten kuin odotimmekin. Fasaani löytyi jo reilun viiden minuutin haun jälkeen ja Nitan ylösajosta se saatiin myös pudotettua. Fasaani löytyi helposti. - Niin paukkuhakuhan siitä tuli... vähän niin kuin aavisteltiin. Vaikka Damin kanssa Nita varsin hienosti pysähtyykin niin nenän edestä lähtevä fasaani oli kyllä liikaa. Noutoa ei kuitenkaan eilen nähty. Nita meni kyllä innokkaasti fasaanille ja nyppi siitä sulkia, mutta ei tainnut ihan rohkeus riittää kunnon riistaotteeseen. Kauniin luoksetulon Nita kyllä teki, mutta ilman fasaania. :-) Myöhemmin kun fasaani oli kylmettynyt suostui Nita jo sitä sentään kantamaan. No toisaalta ei voi olla kovin yllättynyt. Kylmällä riistalla ollaan sentään muutaman kerran harjoiteltu mutta lämpimään riistaan tämä oli kuitenkin vasta Nitan toinen kosketus. Kivaa tuntui kuitenkin olevan niin isännällä kuin koirallakin - ja sehän on pääasia. Nyt ei muuta kuin noutoa vielä treenailemaan ja tuomarin kannustamana suunnaksi ensi syksyn oikeat kokeet. "Koearvostelu" löytyy täältä.

 


Harjoituskokeiden saalis :-)

12.11.05     Tämä päivä menikin sitten Valkealan näyttelyssä. Onneksi ulkona sentään sataa tihutti vettä melkein koko päivän niin ei hirmuisesti harmittanut viettää koko valoisaa aikaa pimeässä ja pölyisessä varuskunnan autohallissa ;-) Ihan onnistunut reissu kuitenkin kaiken kaikkiaan oli. Pennuista mukana olivat Aapo ja Heta, jotka molemmat saivat kp:n. Heta oli lisäksi Rop-pentu. Nita oli tänään tuomarin mielestä erinomainen ja sijoittui käyttöluokan toiseksi. PN-kehässä ei kuitenkaan tullut enää menestystä. Aapon ja Hetan arvostelut löytyvät yllä olevista linkeistä. Nitasta Paavo Mattilan mielipide oli seuraava: "Mittasuhteiltaan hyvä narttu jolla kaunis pää ja kaula. Erinomainen ylälinja. Hyväasentoiset raajat, ja hyvä karvapeite ja liikkeet. Miellyttävä luonne." Käy Eri/2
 


Flyers Zim Bean Vsp-pentu & Crab Apple's Apple Fizz Rop-pentu
© Katri Alavalkama
 

5.11.05      Kävimme tänään näyttelyssä Lahdessa. Pennuilla ja junioreilla tuomarina oli Harry Tast, muilla Eeva Rautala. Heta esiintyi kauniisti ja sai Kp:n, Aapo voitti luokkansa mutta jäi ilman Kp:ta koska oli tuomarin mielestä liian tuhdissa kunnossa. Nita sai Eeva Rautalalta Eh:n ja sijoittui neljänneksi seuraavilla mielipiteillä: ”Hyväntyyppinen hieman matala narttu. Feminiininen pää, kaula voisi olla hieman pidempi. Riittävä runko ja luusto sekä takakulmat. Edestä voisi olla paremmin kulmautunut. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu kapeasti takaa, melko hyvin sivulta. Hyvä luonne.”  Ensimmäistä kertaa näyttelyssä Nita myös mitattiin (kuten kaikki muutkin käyttöluokan koirat) Mittauksen mukaan Nitan säkäkorkeus on n.37,6cm.  Hetan ja Aapon arvostelut löytyvät yllä olevista linkeistä.


Homma hoidettu... miettii Heta
© Kati Korolainen


Näyttelyn jälkeen ostin Nitalle ja Hetalle kaninkarvasta tehdyt hiiret. Voi mitkä aarteet... erityisesti Nita meni niistä aivan sekaisin ja vahtii niitä tiiviisti. Emäntä kun oli tylsä ja laittoi ne kirjahyllyyn odottamaan toko- ja agilitykoulutuksia. Maanantaina selviää voittaako hiiri agilitymaneesin hepanhajun vai ei... :-)

 

26.10.05      Ensilumi satoi tänään. Aamulla tosin satoi vaan roppakaupalla suuria männynoksia ja silkkaa vettä vaakasuorassa taivaan täydeltä. Kun pahin myräkkä oli ohi muuttui vesisade kuitenkin lumeksi. Siinä oli taas koirilla ihmeteltävää - erityisesti Hetalle joka elämänsä ensimmäistä kertaa näki lunta. Alkuhämmästyksen jälkeen riemua riitti ...kaikilla muilla paitsi Nellalla joka mieluummin olisi jäänyt sisälle takkatulen lämpöön :-)


Hyi kamalaa, mitä tää oikein on?


Hmm... tätähän voi syödäkin!


Kumpi ehtii ekana?


Pelkkiä painokelvottomia ajatuksia...

 

24.10.05      Yleisön pyynnöstä katsaus viimeviikkojen tapahtumiin... Keittiön puolipaneelin ja tapettien uusiminen on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Pari viikkoa sitten ajattelimme, että uusi paneeli saisi ehkäpä jo olla ilman hampaanjälkiä, joten päätimme ryhtyä tuumasta toimeen... Heta päätti kutakuinkin samana iltana kantaa kortensa kekoon ja puri salakavalasti olohuoneen nurkassa luikerrelleen antennikaapelin poikki. Eipähän haittaisi kaiken maailman Salatut Elämät tämänkään remontin edistymistä! Harmi vaan, että sattui juuri sinä päivänä olemaan imurointipäivä, ja Hetan tekoset paljastuivat vielä kauppojen aukioloaikana. No kyllähän se antennijohto vähän lyhyt olikin ja aina tiellä ja jaloissa ;-) Hetan avustuksella uusi, pidempi johto kulkee nyt seinän viertä pitkin siististi koteloituna.

Pari päivää myöhemmin keittiön remontti oli edennyt listojen ja vanhan tapetin poistoon.  Heta jatkoi yksin ollessaan hommaa omatoimisesti parin seuraavan päivän aikana - olihan se silmä kovana parina iltana jo seurannut miten homma etenee ja koettanut ystävällisesti olla koko ajan taatusti tiellä ja jaloissa. Harmi vaan, ettei muistettu kertoa Hetalle, että remonttiin on menossa vain keittiön seinät, eikä se nurkan takana ollut olohuoneen puoleinen seinä jolta Heta jalkalistaa hampaineen yritti poistaa, ja vähän tapettia repiä. Kaupan päälle oli tehty vielä reikä kipsilevyyn! Kolmas kerta toden sanoo... Näyttää pahasti siltä, että meillä jokaisen cockerinpennun jäljiltä on ainakin yksi seinä paikattavana.

 


   Okei, mä erehdyin seinästä... Mutta Mä olisin kyllä auttanut tossa korjaamisessakin, jos vaan olis annettu... Mut ei oo kuulemma mun osakkeet nyt kovin korkeella tässä asiassa.

 

15.10.05      Hyvinkäällä, Spanieliliiton päänäyttelyssä tapasivat tänään pentuesisaruksista Aapo, Pyry, Sissi ja Heta. Myös Nita-äippä ja Duo-iskä olivat paikalla. Aapo, Pyry ja Heta esiintyivät pentuluokassa, saaden hyvät arvostelut ja Aapo vielä päälle Kp:n. Nitasta englantilainen tuomari Carol West ei puolestaan pitänyt yhtään, vaan löysi siitä ihan uusia virheitä :-) Lopputuloksena laatuarvosana Hyvä. Arvio tänään Nitasta: "Balanced Head. Front is a bit wide. Good ribs & topline. Nicely turned stiffle but moves very close behind. Happy temperament." Pennuilla tuomarina oli David Shields. Pentujen arvostelut: Aapo, Pyry ja Heta.

 


Hyvinkäällä 15.10.05 vas. Aapo, Sissi, Pyry ja Heta


2.10.05      Kauden viimeinen mejä-koe on nyt jäljestetty Espoon Kalmarissa. Valitettavasti kaksi harmittavaa hukkaa tarttui Nitan matkaan vaikeissa paikoissa, mutta muuten jäljestys oli sujunut hienosti. Tuloksena 25p. ja Voi3 -tulos. Nyt ei muuta kuin ensi kevättä odottelemaan...

19.9.05      Viimeviikot on vietetty ihan kotosalla. Pikkutihulaisen suuremmilta tuhoilta on vältytty ja uhkaavasti alkaa näyttää myös siltä, että pian voitaisiin ehkäpä saada keittiöönkin matto... Hetasta tulee ehkä sittenkin sisäsiisti :-)  Nita on käynyt Kimmon kanssa treenaamassa hakua ja noutoa pellolla, ja Hetan kovaan kalloon on puolestaan koetettu saada uppoamaan tottelevaisuuden saloja...

Näin syksyn saapuessa - kurakelien kynnyksellä on taas havahtunut koiramäärän kasvuun. Muutama vuosi sitten oli lenkin jälkeen sisälle pyrkimässä neljä käpälää - nyt jo kaksitoista! Onneksi kurapuvut on keksitty niin ei sentään tarvitse koiria kokonaan tiskata :-)
 

 


Nella, Heta ja Nita iltalenkillä 18.9.05
 

17.9.05      Pyry aloitti näyttelyuransa Tampereen pentunäyttelyssä. (Tuomarina Thord Byström, Ruotsi) Tuloksena kp ja erinomainen arvostelu: "Lovande mask. hane. Välskuret huvud. Mörka ögon. Kunde vara ngt. stramare ögonlinjerna. Ädel hals, kraftig kropp, med bra proportioner. Markerad förbröst. Goda vinklar, passande benstomme. Bra päls, färg o. teckning. Rör sig parallellt  bra steg fram sidan. Bra temperament. Välvisad."

Vapaa suomennos: Lupaava maskuliininen uros.  Hyvin muotoutunut pää. Tummat silmät. Voisi olla vähän tiiviimmät silmät. Jalo kaula, voimakas runko jossa hyvät mittasuhteet. Selväpiirteinen eturinta. Hyvät kulmaukset, sopiva luusto. Hyvä turkki, väri ja merkit. Liikkuu sivusta yhdensuuntaisesti hyvällä askeleella. Hyvä luonne, hyvin esitetty.


 

27.8.05      Kouvolan näyttelyssä oli tänään tiukka linja. Tai sitten järjestäjät olivat varanneet nipun punaisia, sinisiä ja keltaisia nauhoja mutta vain muutaman vaaleanpunaisen ;-) Käyttöluokan viidestä koirasta Nita tuli toiseksi, laatuarvioinnilla Erittäin hyvä.  Tähän täytyi tänään olla oikeasti tyytyväinen... Eva Mjelden arvostelu Nitasta: "Feminin tik med bra huvud. Bra Hals och front. God kropp och vinkling bak. Skulle önska bättre drive och påskjut när hon rör sig." ja vapaa suomennos... Feminiininen narttu jolla hyvä pää. Hyvä kaula ja etuosa. Hyvä runko ja kulmat takaa. Toivoisin lentävämmän askeleen ja paremman työnnön kun koira liikkuu.

 


Nita 27.8.05   © Jaana Patrikainen
 


© Kari Mattila

Raccoon's cockerita oli näyttelyssä muitakin... Arvostelun jälkeen otimme koko joukosta ryhmäkuvia. Kuvassa vas. Raccoon's Without Doubt "Nera", Raccoon's Victorious Step "Noppa", Raccoon's Hip Hip Hurraa "Nita", Raccoon's Impulsive Lady "Lyyli" ja Raccoon's Really Special "Veeti"

26.8.05      Pikku tihulainen alias Heta on viikon aikana askarrellut kotona yhtä jos toista... Ja päivän aikana muuten ehtii paljon! Mitään kovin arvokasta Heta ei onneksi vielä *kop, kop, koputetaan puuta...* ole onnistunut tuhoamaan mutta silppua on tullut senkin edestä. Jätäpäs joku pahvinen laatikko lattialle niin melko varmasti sen voi seuraavana päivänä olohuoneen matolta imuroida! Kadonneita tavaroita puolestaan sopii etsiä joko olohuoneen säkkituolista tai vaihtoehtoisesti yläkerrasta sängyn alta. Tällä viikolla näistä Hetan kätköistä ovat löytyneet muutama sukka, kaksi teippiharjarullaa, lattiaharja, aurinkolasit (syötynä) ja koko avainvarastomme (mm. naapurien vara-avaimia ja nippu kellarin avaimia) näin muutamia mainitakseni... Mitäs tähän nyt sitten sanois... että ihanaa kun on noin luova lapsi kotana!  


Uskokaa pois... minut on lavastettu!

21.8.05      Mökkiviikonloppu on vietetty paremmalla onnella kuin viimeksi... eli kaikki koirat on tallessa ;-) Samalla reissulla Nita käväisi myös Luumäen näyttelyssä - pitihän sitä mennä kun kerran melkein mökin vieressä näyttelyn pitivät. Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa, että jos Nita olisi saanut valita niin se olisi kyllä lähtenyt Kimmon kanssa sorsalle eikä näyttelykehään pyörimään... Vaan kun oli jo tullut koira ilmoitettua ennen kuin sorsastusreissusta oli sovittu mitään. Tuomarina Luumäellä oli Jorma Silta ja arvio Nitasta oli seuraava: "Mittasuhteiltaan oikea, tasapainoinen narttu. Sillä on hyvä nartun pää, moitteeton selkä. Riittävä rintakehä. Raajojen luusto saisi olla voimakkaampi. Riittävät kulmaukset. Hyvä turkki. Kiva luonne. Hyvät liikkeet." Avo Eri/3

14.8.05      Tänään on taas etsitty pupua Mejä-kokeessa Miehikkälässä, ja tällä kertaa on pupu myös löytynyt :-) Yksi harmittava hukka oli Nitalla tullut parisataa metriä ennen kaatoa, mutta muuten se oli tehnyt oikein hienon jäljen. Ensimmäinen voittajaluokan tulos on siis nyt saavutettu. Pistettä vajaa ykkönen eli 39p. Josko ensi vuonna tulisi sitten jo niitä ykkösiä :-)


8.8.05      Hetan ensiesiintyminen näyttelykehässä on nähty, ja lopputulos oli todellakin enemmän kuin osasimme odottaa. Vaikka Heta cockerinpennuista porukan kuopus olikin niin tuomarin mielestä silti tällä kertaa rotunsa paras pentu. Ryhmäkehässä menestystä ei kuitenkaan enää tullut, vaikka Heta hienosti esiintyikin ja tuomari kävi sen suullisesti vielä kokoomakehässä kehumassakin :-) Merja Ylhäisen mielipide Hetasta: "Erinomainen tyyppi ja koko. Hyvä vahva luusto. Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä pitkä rintakehä. Liikkuu hyvin edestä ja takaa. Erinomainen turkinlaatu. Iloinen ja erittäin lupaava pentu." Pen 1/Kp Pn1 Rop-pentu

 


Heta 7.8.05


Tiias Fancy Dan Vsp-pentu & Crab Apple's Apple Fizz Rop-pentu
 

6.8.05       Tänä viikonloppuna ei sitten lähdetty mökille vaan on pidetty koirat tiiviisti kotipihalla aidan takana... :-) No joo, tosiasiassa mökille ei lähdetty siitä syystä, että huomenna Hetan olisi määrä tehdä ensiesiintyminen näyttelykehässä Helsingin pentunäyttelyssä. Tänään kävimme eläinsuojeluyhdistyksen Match Show:ssa vähän treenaamassa, ja ipana yllättikin ihan myönteisessä mielessä. Kovasti sai Heta tuomarilta kehuja kun esiintyy niin kauniisti.  Lopputuloksen punaisten pentujen toinen sija. Kun vaan vielä sattuisi yhtä hieno esiintyminen huomisellekin :-)

1.8.05     Viikonlopun mökkireissu muuttui painajaiseksi, kun Nita ja Heta katosivat silmiemme alta mökin pihasta metsään - aivan odottamatta ja ilman mitään järkevää selitystä... Katoaminen tapahtui lauantaina klo 14. Pari tuntia niitä haettiin kävellen ja autolla ilman tulosta. Lähimökeiltä käytiin kyselemässä ja kaikki mökkiteillä liikkuneet autot pysäytettiin vaan kukaan ei tuntunut tietävän koirista mitään. Ei auttanut muu kuin lähteä tekemään ilmoitusta poliisille, löytöeläintarhalle, radioon, lähisuden vakioasukkaille, koirakarkureihin... Tunnit kuluivat eikä koirista vilaustakaan... Illalla ystäväni Katri miehensä ja kahden bordercolliensa kanssa saapuivat vielä mökille koiriemme haussa auttamaan. Illan hämärtyessä kuljimme jalan ja autolla pitkin metsäteitä ja koetimme saada Nitan vastaamaan Katrin koirien haukkuun. Kertaalleen olimme jo varsin varmoja, että Nita haukkuu mutta haukku kesti niin lyhyen ajan, että sen paikallistaminen ei onnistunut. Lopulta oli niin pimeää, että oli pakko luovuttaa ja palata mökille. Sinä yönä ei juuri nukuttu :-( Kahden aikaan yöllä kuulin taas koiran haukun. Vaikka todennäköisyys koirien löytymisen pilkkopimeässä vaikuttikin epätodennäköiseltä kävimme silti auton kanssa lähitiet ajelemassa. Vesiperä, haukkukin loppui...

Sunnuntaiaamu koitti ja koirat olivat edelleen kateissa. Varovasti olin elätellyt toiveita josko ne olisivat aamun valjetessa palanneet itse takaisin kuistille jätetyille vilteille nukkumaan, mutta ei. Huoli alkoi olla todella suuri, etenkin oli pelko ettei Heta olisi pysynyt Nitan mukana. Yhtä jos toista oli jo ehtinyt käydä mielessä. Soitin uudestaan koiraetsijöihin, ja sovimme että koiria jäljittävä koira lähtee ohjaajansa kanssa Heinävedeltä kolmen aikaan jos koiria ei siihen mennessä ole tavoitettu. Teimme parhaillaan suunnitelmaa päivän etsinnöistä kun vapauttava puhelinsoitto tuli. Reilun 5km päässä sijaitsevalta mökiltä soitettiin ja kerrottiin siellä majailevan kaksi cockerspanielia. Olivat asettuneet taloksi jo lauantaina klo 17 aikaan yltä päältä märkinä ja kuraisina. Koko illan olivat koirat pihalla talonväen mukana touhunneet ja jääneet omatoimisesti mökin kuistille yöksi nukkumaan. Aamulla ne oli päästetty sisään ja talonväki oli ryhtynyt miettimään että kyllä näistä nyt johonkin pitää ilmoittaa. Poliisin ja löytöeläintarhan kautta löytyi yhteystiedot ja niin pääsimme hakemaan koirat kotiin. Hyvässä kunnossa olivat molemmat, hyvin syötettyinä ja juotettuina -oikein viiden tähden hotellin olivat seikkailunsa päätteeksi löytäneet :-) Mieluusti molemmat kuitenkin kotiin lähtivät ja pään tyynyyn painoivat. Nyt ovat molemmat nukkuneet jo vuorokauden verran kutakuinkin yhteen menoon, sen verran taisi olla rankka reissu. Metsän kautta kulkien matkaa on todennäköisesti kertynyt ainakin 7-8km ja onpa siinä pakosti ylitetty myös yksi iso tiekin. Onnea oli siis myös matkassa, etteivät jääneet esim. auton alle. Loppu hyvin, kaikki hyvin... Tuhannet kiitokset kaikille etsinnöissä tavalla tai toisella auttaneille, lisäetsintöihin kanssamme varautuneille ja huolesta yöunensa menettäneille. On hieno tietää että kun hätä on suuri löytyy ystäviä pyyteettömästi auttamaan, vaikka sitten keskellä yötä :-)   


24.7.05     Nita ja Kimmo ovat tänään olleet jälkikokeissa Pernajassa. Vettä on taas satanut kiitettävästi ja päivä venynyt vähän luvattoman pitkäksi. Omalle jäljelleen Nita pääsi vasta viiden jälkeen, vaikka ennen aamu kahdeksaa on paikalla jo pitänyt olla. Kotiin Kimmo ja Nita ehtivät näillä näkymin vasta illan pimetessä... Liekö sitten loputtomasta odottelusta väsähtänyt jo Nitakin, kun jäljestäminen ei tänään maistunut. Hyvästä lähdöstä huolimatta matkalle tuli kolme hukkaa tasaisin väliajoin ja tulokseksi siis Voi 0


17.7.05     Kulunut viikko on nautittu kauniista ja kuumista kesäpäivistä kotosalla. Lämpöä tosiaan on riittänyt - sisällä tuntuu lämpötila sitkeästi pysyvän yli 25 asteen vaikka mitä tekisi... Varjopaikkoja ovat etsineet niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin :-) Uimassa Nita on käynyt lähes päivittäin, ja kun kerran kuuma on ollut niin Nitan perässä on Hetakin lähtenyt uimista harjoittelemaan. Kyllä siitäkin vielä uimamaisteri tulee :-)

9.7.05     Mökkireissun varrella kävimme Ristiinan näyttelyssä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöhalvauksen partaalla olimme koko sakki... Heta oli turistina mukana haistelemassa näyttelyilmapiiriä. Michael Boothroyd:n arvio Nitasta: "Pleasing head & expression. I'd like bigger ribs. Just a bit narrow all through. Moves well behind." Käy Eh/3
 


Näyttelyssä voi ottaa myös rennosti...
 


Nita 9.7.05   © Jaana Patrikainen
 


        Nita 9.7.05   © Jaana Patrikainen
 


6.7.05     Aurinko on porottanut viimepäivät täydeltä terältä ja lämpötila ollut hellelukemissa. Mikäs siis sen mukavampaa kuin mökinrannassa lomaa vietellä. Hetakin uskaltautui viimeisimmällä mökkireissulla uimaan kerran ihan vapaaehtoisesti. Eiköhän siitäkin vielä vesipeto siis tule. Rannalla lekottelun lisäksi Heta pääsi kokeilemaan jäljestämistä. Kimmon mielestä tämä "suuri metsästäjä" ei tosin ollut kovin vakuuttava näky vaan muistutti kuulemma lähinnä kissaa valjaissa... :-) No ulkonäkö voi pettää, sillä niin se vaan hienosti selvisi Heta 6,5 tuntia vanhasta noin parinsadan metrin jäljestä. Alku oli hieman haparoivaa, kunnes pikkuneiti hoksasi että "tätä hajuahan voi seurata." Sitten mentiin kuono maassa jälkeä pitkin sienelle saakka.

 


Heta ottaa rennosti...
 


Kuono maahan ja menoksi...
 


... ja löytyihän se sienikin!
 

30.6.05     Kesäloma on alkanut nyt myös isännällä, ja sen myötä mökkikausikin avattu. Nita nauttii täysin kesämökin riemuista ja pitää itse huolen siitä ettei turkki nyt ainakaan kuivumaan pääse... Heta puolestaan ihmettelee suunnattomasti miten se äippä oikein aina katoaa tuonne järveen?! Toistaiseksi Hetan rohkeus on riittänyt vatsakarvojen kastelemiseen saakka. Ja kun kerran mökillä metsän keskellä ollaan oltu niin tokihan sitä on jäljelläkin käyty. Siinä määrin rankkaa tuntuu mökkielämä kuitenkin olevan, että kotiin tultaessa nukkuvat kaikki kolme koiraa melkein vuorokauden yhteen menoon :-)
 


uskaltaa, ei uskalla, uskaltaa...
 

18.6.05     Kotkan näyttelyssä vietettiin tänään lauantaipäivää. Kuuma oli kun aurinko porotti pilvettömältä taivaalta (lämpöä varmaankin noin +25 astetta) ja kaiken lisäksi kehä yli puolitoista tuntia myöhässä... Nitan arvostelu oli seuraava: This bitch moved very freely & soundly. Good confirmation & reach of neck. Feminine head & good proportions. Good angulations. Well laid back shoulders.”  ja tulos: Käy Eri/2 Myös velipoika Veeti ja "serkkulikka" Nera saivat näyttelyssä Erin. Näyttelyn jälkeen Pami kävi ensimmäisessä trimmissä.
 


Nita 18.6.05   © Jaana Patrikainen


Veeti, Nita ja Nera

16.6.05    Tiistaina Heta oli ensimmäistä kertaa mukana koirakoulussa. Onhan se toki kentän laidalla hengaillut, ja toisten suorituksia häirinnyt jo kahdeksan viikon iästä saakka, mutta nyt oli emäntä niin ponnekas että lähdettiin ihan harjoituksiin mukaan. Hmm... pientä hiomistahan tämä yhteistyö vielä vaatii, mutta ajoittain katsekontakti sentään löytyi. Ja mitä harjoitteisiin tulee niin Hetahan suoriutui niistä hienosti... tosin pääsääntöisesti vähän omalla  tavallaan... Voi huokaus sentään, kyllähän tässä vielä työsarkaa riittää...


Mitäs seuraavaksi tehdään?
 


Äh... mennään jo... en mä jaksa enää.
En ainaskaan mitään perusasentoa...


Ai että siis pitää mennä vaan tuonne merkille?
 


Mä nyt varmuuden vuoksi tuon tän merkin sulle. Ai et olis halunnut? Miten niin...

  12.6.05  Mejä-kokeet Miehikkälässä eivät tänään menneet Nitalta ihan nappiin. Ensimmäinen hukka tuomittiin Nitan lähtiessä kolmannen kerran tekemään samaa tarkistuslenkkiä metson jäljillä. Hetken päästä löytyi sitten koko muu koppeloperhe. Poikue lehahti karkuun aivan Nitan kuonon edestä, ja ainoastaan ohjaajan ripeä toiminta esti yhden koppelon poikasen joutumisen Nitan suuhun... Seurauksena Nitan pyrkiminen riistan perään ja kaksi hukkaa... Harjoitusmielessä Nitalle osoitettiin jälki uudestaan sadan metrin päästä tapahtuneesta, ja sen jälkeen jäljestys olikin ollut aivan erinomaista. Kaikki makuut tuli merkattua ja katkokulma selvitettyä hienosti. Yhtä pientä pätkää lukuun ottamatta siis ykkösen suoritus mutta tällä kertaa tuloksena oli vain rutkasti kokemusta. Parempi onni ensi kerralla... :-)   

8.6.05  Se surullisen kuuluisa vuoripalmu... se on TAAS joutunut cockerspanielinpennun uhriksi... Tällä kertaa harvennushakkuuta on yksin ollessaan tehnyt Heta. Vaihtoehtoina lienee taas aidata joko pentu tai palmu... Tai ehkäpä palmu muuttaa kesäksi kuistille siinä toivossa, että syksyyn mennessä on saatu pennun päähän taottua edes vähän järkeä :-)

Tänään saimme myös tiedon, että Nita mahtui sittenkin peruutuspaikan turvin Muurikkalan Mejä-kokeeseen 12.6. Saas nähdä kuinka ensimmäisen Voi-jäljen kanssa käy. Yksi harjoitusjälki on takana ja toinen ehditään vielä ennen koetta Nitalle vetää. Myös Heta on aloittanut jälkiuransa jäljestämällä kotipihalta grillimakkaraa. On siinä taas ollut naapureilla kummastelemista kun meillä on narunperässä ulkoilutettu makkaraviipaletta pitkin pihaa... ;-) Hyvin toimi nenä kuitenkin Hetallakin, ja "kaatona" ollut makkaranpala katosi jäljestyksen päätteeksi parempiin suihin. Tänään kokeiltiin Hetan kanssa myös lyhyttä tuoretta verijälkeä. Hienosti jäljesti :-)

 



 

 

29.5.05   Nita pääsi tänään kokeilemaan ensimmäistä kertaa harjoitusmielessä tehtyä Voi-luokan jälkeä. Ylimääräistä haastetta jäljelle toi se, että joku oli selvästikin käynyt jäljellä aikaisemmin. Osa merkeistä oli yön aikana kadonnut, ja jäljen päällä oli selvästi kävelty. No hienosti selvisi kuitenkin Nita tehtävästä, ja katkokulmakin selvitettiin ilman sen suurempia kummasteluja. Heta pääsi mukaan metsään tohottamaan, kun kävimme keräämässä merkit pois jäljeltä. Kovastihan tuo käytti nenää  ja tohkeissaan haki sik-sak kuviolla. Hakiko se sitten jälkeä vai metsän menninkäisiä, sitä ei voi kyllä tietää, mutta kivaa tuntui olevan :-)

 


Mun nenä sanoo, että tähän suuntaan...
 

15.5.05    Koirahenkinen viikonloppu sai tänään jatkoa. Kimmon ja Nitan urakoidessa mejä-kokeissa, vietimme Hetan kanssa muutaman tunnin koiraseuramme järjestämässä agitlitytapahtumassa (niin tänäänhän oli valtakunnallinen agilitypäivä...) Ja pitihän Hetankin toki päästä vähän agilityn makuun. Pikkuneiti oppi hetkessä menemään putken ja kiipeämään puomin. Aika näyttää tahtooko se isona ryhtyä agilitykoiraksi vai seurata Nita-äipän tassunjälkiä mejä-puolella. Nitan toinen jälkikoe meni miltei yhtä hienosti kuin ensimmäinenkin. Tänään toinen sija yhdestätoista koirasta ja ykköstulos 41p. Kaksi kisaa, kaksi ykköstä... Nyt ei muuta kuin voittajaluokan jälkeä treenaamaan. Pernajassa kisattiin tänään samalla myös amerikancockereiden ja eng.cockereiden ystävyysottelu. Nita oli valittu edustamaan eng.cockereita Avo-luokassa ja Härkösen Katin Breeze Joy Joy Voi-luokassa. Ystävyysottelu päättyi lopulta tasapeliin.
 


Ai miks tässä pitää pysähtyä?
Kuva: Kati Korolainen


Tää putki on ihan mielettömän kiva!
            Kuva: Kati Korolainen


Samaan aikaan kävi Nita hakemassa
 toisen mejä-ykkösen :-)

14.5.05    Kimmo ja Nita ottivat tänä aamuna suunnan kohti Pernajaa, ja kauden ensimmäistä mejä-koetta. Huomenna nähdään onko Nitan nenä viritetty kisakuntoon :-) Välineurheiluun on ainakin tällä kertaa panostettu, sillä viimekerrasta oppineena oli isännän kauppalistalla mm. saappaat, kompassi, juomapullo, oikean kokoinen lehtiö ja parempi makuupussi. Nitalle piti lisäksi käydä ostamassa uusi nahkaremmi, kun Heta ja Pami pistivät reilu pari viikkoa sitten edellisen remmin melkein poikki. Kukahan se sanoikaan että mejä on siitä kiva harrastus ettei tarvi hankkia koiralle muuta kuin valjaat ja pitkä naru?! Niin no, ei ehkä koiralle... Ennemminkin voisi sanoa, että oli taas tänä aamuna auto niin täynnä tavaraa että olis voinut kuvitella edessä olevan vähintään viikon reissun :-)   

8.5.05    Viikon verran on nyt huilattu kotona yhden lapsukaisen kanssa. Kyllä meillä onkin ollut ihmeellisen hiljaista... Nyt on sitten aika ryhtyä kasvattamaan kotiin jääneestä hunsvotista yhteiskuntakelpoista cockeria. Jaa niin, että oliko minulla jotakin kesälomasuunnitelmia...? Sen verran uppiniskainen koiranalku kotiin tuli jätettyä, että ei taida kesäloma riittääkään :-) No istumista on harjoiteltu jo kovasti ja maahanmenostakin alkaa Hetalla olla jo haju. Ja kun isäntä siitä kovasti havittelee kaveria metsälle niin noutoharjoittelu on tietysti aluillaan. Vähän hiomistahan tässä noudossa vielä on... ;-) 


Niin siis ensin piti istua ja sitten kohta juoksen tuon damin perään vai... No okei sitten...


Niin siis mitäs mun nyt sitten pitikään tehdä?
 


Jaa, siis tuoda tää sulle. No miks ihmeessä sitten heitit tän pois jos kuitenkin haluat sen takaisin?!

 

5.5.05    Heta sai tänään mieluisan vieraan, kun Aapo -veikka kävi kylässä. Leikki jatkui siitä mihin se pari viikkoa sitten jäi - ja edelleen Nitan valvovan silmän alla. Välillä koetti tosin äippäkin päästä mukaan leikkiin, mutta vähän laihoin tuloksin. Kovasti oli Aapo kasvanut parissa viikossa, joten huomaamatta on ilmeisesti suurentunut Hetakin, kun kerran samankokoisia olivat :-)

26.4.05    Pamin suunnitelma kävi tänään toteen... Jo pari viikkoa sitten nuoriherra selvästi suunnitteli nettiyhteyden katkaisemista tästä talosta - mutta tuloksetta. Tämänkertainen suunnitelma oli parempi ja onnistui täydellisesti... Yön pimeinä tunteina Pami ja Heta murtautuivat ulos pentuaitauksesta ja pistivät tuulemaan. Puhelinpistoke pois seinästä ja puhelinkaapeli varmuuden vuoksi ainakin neljään osaan. Jo loppuisi surffailu tästäkin hotellista ja ryhtyis muona tulemaan ajallaan! Urakan jälkeen Heta jäi alas vartioimaan johdonpaloja ja Pami kipaisi yläkertaan talonväkeä herättämään... No kieltämättä tyrmistys oli melkoinen, kun olevinaan alakerran pentuaitaukseen teljetty pentu tulee aamulla häntä heiluen yläkerran makuuhuoneeseen - Eihän sen pitänyt päästä pois aitauksesta, saati sitten rappuja ylös! No ketterästi tuntuu menevän... Nyt on sitten hankittu uusi kaapeli - ja kas kummaa, korotettu myös pentuaitauksen porttia reilusti! :-)

23.4.05   Koiralauma on pienentynyt puoleen... Jo eilen omaan kotiin lähti Aapo, ja tänään toivotettiin hyvää matkaa Pyrylle ja Sissille. Pami pitää vielä viikon verran seuraa Heta-siskolle, ennen kuin matkustaa omaan kotiinsa Lappeenrantaan. Niin se aika kuluu ja pennut kasvaa...  

20.4.05  Eilen kävimme koko pentujoukon kanssa eläinlääkärillä. Automatkat sujuivat molempiin suuntiin hienosti, ja eläinlääkäri Maj Häggblom totesi pennut kaikin puolin terveiksi ja hyvin kehittyneiksi. Nyt on kaikilla lapsukaisilla myös mikrosiru niskassa, ja annettiinpa niille nyt myös pienen pohdinnan jälkeen jo ensimmäinen Parvorokotekin.   

18.4.05   Tänään töistä kotiin tullessani koiranhoitajan raportti kertoi seuraavaa: "Pennut ovat taas valtavasti nohevoituneet. Laittaessani vedenkeitintä päälle totesin Sissin tallovan varpaitani. Se oli tullut omin neuvoin kiipeämällä yli laitojen. Tätä se teki tuon tuostakin. Nostin ovea ylemmäksi, mutta sitten Pami pinnersi alakautta pois." Niinpä niin, tämähän oli odotettavissa... Sissi tosiaankin on keksinyt miten verkkoa pitkin kiivetään, ja kiipeää muuten tosi nopeasti ja näppärästi! Ei auta muu kuin laittaa korkeampi portti, jos meinaa saada pikkuneidin vielä pentuaitauksessa pysymään... Eli kuvan myötä terveiset vaan Hämeenlinnaan Akselille ja Sarille - taitaa olla nimi enne, tätä pikkuneitiä ei ihan pienet esteet pidättele :-)


Sissin tyylinäyte aidan ylittämiseen...

 

16.4.05  Tänään 14-vuotis synttäreitään viettää Nella -ystävämme. Kuinka monta yhteistä juttua näihin vuosiin mahtuukaan...  Yhdessä on nähty ja koettu yhtä jos toista :-) Ei voi muuta sanoa, kuin että Nella viettää todellakin ansaittuja eläkepäiviään kotona, ja näin ilmojen lämmetessä ja auringon paistaessa nauttii myös omasta pihasta - jonka emäntä sille pyhästi Joensuun kerrostalovuosina lupasi. 


Omalla pihalla 16.4.05

 


Kotirappusilla 16.4.05

 

15.4.05 Tulipahan sitten pestyä koiria oikein urakalla. Ensin tiskiin joutuin Nella ja sitten Nita. Ja kun kerran vauhtiin päästiin niin samallahan siinä meni vielä viisi pentuakin... :-) Sen verran taisi ensimmäinen pesu pentuja jännittää, että pesun jälkeen uni maistui. Hienosti ja rimpuilematta kuitenkin olivat pestävinä jokainen ipana.

 


Puhtaita pentuja -vähän aikaa.
...eli seuraavaan ruokailuun saakka :-)

8.4.05  Pentuaitauksen portilla on päivittäin ryhtynyt kuulumaan hyvin vaativaa vinkumista ja haukkumista. Syykin siihen on tiedossa... Viimepäivinä olen päästänyt pennut pari kertaa päivässä vapaasti riekkumaan koko alakerrassa - ja kyllä ne sydämensä kyllyydestä ovatkin juosseet! Siinä sivussa on tietysti vähän maisteltu matonhapsuja ja kengännauhoja ja vuoripalmua ja kaikkea muuta mihin nyt vaan hampaansa ylipäänsä voi iskeä. Nitan käsittelystä palmu aikanaan selvisi nippanappa mutta saa nähdä vieläkö se kestää viisi vallatonta pentua :-) Nita ja Nella ovat kiitettävästi osallistuneet lasten paimentamiseen. Nita leikkii vuorotellen jokaisen pennun kanssa, siinä missä Nella lähinnä seurailee pentujen edesottamuksia. Siinä kohtaa kun ne koettavat Nellan vatsan alle, vanharouva ottaa kyllä hatkat. Iltaisin onkin sitten ollut varsin rauhallista. Kun pariin otteeseen on kunnolla päästelty höyryjä ulos myös uni maittaa. Hyvä että jaksavat iltapalalle tulla.

 


Nella joutui tahtomattaan lapsenvahdiksi :-)


...ja heti pahanteossa kun silmä välttää.

 


Nita ja Aapo leikkivät.

 

3.4.05 Aurinko on paistanut koko päivän, ja parhaimmillaan on lämpötila auringossa kivunnut pariinkymmeneen asteeseen. Kesä tulee ehkä sittenkin... :-) Lämpimän sään innoittamana myös pennut pääsivät muutamaksi minuutiksi nuuhkaisemaan ulkoilmaa. Siinä sitä ihmeteltävää riittikin. Nita puolestaan pääsi ensimmäisen kerran pentujen syntymän jälkeen mukaan kentälle, ja harjoitusten jälkeen vielä pitkälle lenkille. Tuli kyllä Nitalle jo tarpeeseen - viimepäivät se on lähinnä ollut jo sitä mieltä, että tämä kotona nyhjääminen saisi jo riittää...  No johan se on viisi viikkoa kotona lapsenvahtina ollutkin, joten ei ihme että se alkaa vaatia omaa elämäänsä takaisin :-)

 


 

25.3.05 Tänään "sisustimme" olohuoneemme uudestaan. Ei muuta kuin muovimattoa puulattian suojaksi, ja ohutta vanerilevyä olohuoneen tapetteja pelastamaan... Sitten pääsivätkin pennut muuttamaan jo ahtaaksi käyneestä pentulaatikosta uusiin tiloihin. Hetken aikaa olivat lapsukaiset hieman ihmeissään kun tilaa olikin reilusti totuttua enemmän, mutta sitten ei muuta kuin rohkeasti uusia nurkkia tutkimaan... Tästä se meno ja meininki nyt alkaa kun mahtuu jo vähän juoksemaankin :-) Uudet kuvat pennuista tulossa viikonlopun aikana...

 

 

 

18.3.05 Pennut täyttävät tänään kolme viikkoa, ja alkavat päivä päivältä muistuttaa enemmän koiria kuin marsunpoikasia. Ensimmäiset hampaat ovat kaikilta puhjenneet ja johan niitä on pitänyt vähän kokeillakin... Kaveria on hyvä niivittää niskasta, hännästä ja ennen kaikkea korvista! Nita on pentujen hampaista tasan sitä mieltä, että se mieluiten ottaa pitkät pentulaatikosta ja valvoo tilannetta laatikon ulkopuolelta, ja öisin makuuhuoneesta käsin :-) Viimepäivinä pennut ovat oppineet monia muitakin uusia juttuja. Kovasti ne koettavat nuolla ja rapsuttaa itseään, ja kaverin kanssa painiessa on alkanut myös häntä heilua. Viikon päästä voi jo olla, että alkaa pentulaatikko käydä ahtaaksi ja on aika muuttaa pennut työhuoneesta olohuoneeseen. 
 

 


"Tää pikkuhauva kyllä tykkää minusta, kerta se nukahti mun syliinkin..."

 

15.3.05 Pentulaatikosta on ryhtynyt kuulumaan yhä useammin vaativaa haukkumista ja murisemista. Kasvamassa ehkä sittenkin terrierinpentuja...? ;-) Liikkuminen on pennuilla vielä vähän hapuilevaa, mutta menohalut tuntuvat olevan jo todella kovat... Tuhojen määrää tulevina viikkoina voidaan siis vaan arvuutella :-) Lapsukaisista yksi cockeripoika etsii vielä omaa kotia, muille uusi koti on jo löytynyt.   
 


 

12.3.05 Pennuilla on ikää huimat kaksi viikkoa ja silmät ovat kaikilla jo enemmän tai vähemmän auki. Vielä on päivät menneet pennuilla syödessä ja nukkuessa, mutta kovastihan nuo jo harjoittelevat seisomaan nousemista. Aina silloin tällöin pentulaatikosta kuuluu myös vaativaa "haukkumista." Yleensä silloin emo on lasten mielestä poistunut paikalta liian aikaisin tai jopa kokonaan unohtanut ruoka-ajan... tai tullut ainakin kaksi minuuttia liian myöhään... Kun cockerilapset haluavat ruokaa, ne haluavat sitä Heti! Kyllähän cockeriäidin se pitäisi tietää ;-) 
 

pennut 2 viikkoa

6.3.05 Tänään synttäreitään viettävät Huppa, Laku, Ressu ja Nekku. Nella-äiti onnittelee 11-vuotiaita lapsukaisiaan!

4.3.05 Viikko pentujen syntymästä on vierähtänyt, ja tunti jos toinenkin on tullut pentulaatikon ääressä istuttua. Lapsukaiset ovat kasvaneet aivan silmissä, ja Nitakin on osoittautunut hyväksi ja tunnolliseksi emoksi. Tosin keittiöstä kuuluvaa rapinaa se ei kyllä edelleenkään voi vastustaa, vaan ilmestyy takuuvarmasti aina paikalle, jos ei yläkerran portti ole suljettuna... :-)

26.2.05 Nitan pennut syntyivät eilen. Ultran "lupaamaa" kahdeksaa pentua ei kuitenkaan syntynyt, vaan kolme oli kadonnut matkan varrella. Vajaan tunnin välein syntyi ensin kolme urosta ja yksi narttu, ja neljän tunnin odottelun jälkeen maailmaan putkahti vielä yksi narttupentu.  Mamma ja lapsukaiset voivat hyvin. Pennuista kaksi urospentua etsii vielä omaa kotia.

 

24.2.05 Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa... Koiramme on ehkä syönyt rantapallon?!

Nita 24.2.05

Nita 24.2.05

 

18.2.05 Pentulaatikko kasattiin eilen, tietysti Nitan tarkassa valvonnassa. Ilmeisesti työn jälki miellytti, sillä ainakin kertaalleen on Nita laatikon jo koenukkunut. Reilu viikko pitäisi vielä Nitan jaksaa, vaikka sillä alkaakin olla jo melko tukala olo. Esimerkiksi rappusten kulkeminen alkaa selvästi tuottaa jo vaikeuksia. Alaspäinhän sitä vielä pääsee sujuvasti mutta ylös on tultava jo rappu kerrallaan... Nita ei myöskään tunnu ymmärtävän, että ihan joka rakosesta mistä aikaisemmin on voinut kulkea, ei enää mahdukaan kun maha ottaa vastaan :-)
 


Saas nyt nähdä osaako toi isäntä kasata
mun lapsille kelvollisen pesän...

 


 


Valmista tuli, ja hyvältä vaikuttaa! Emäntä lupas vielä, että se ostaa tänne mulle kunnon patjan. Pelkäs kai että muuten vien pennut sen sänkyyn...  hmm... mitähän se nyt semmosta :-)
 

 


8.2.05 Nitan vatsa jatkaa kasvamistaan. Alkaa olla koira jo kuin suuren jalkapallon niellyt. Muutoinkin vatsa on alkanut haitata selvästi Nitan elämää - kerälle se ei enää oikein taivu, ja syliinkin on vaikea kiivetä... Viime sunnuntaina oli lisäksi ensimmäinen kerta, kun koirakentälle lähtiessäni Nita ei ollutkaan lähdössä mukaan. Yleensä on turha edes yrittää autolle ilman Nitaa, mutta nyt tuo vaan istui eteisessä hännänpää heiluen odottamassa koirankeksiä.

 

 


Mamma tappaa nälkään...
kuppini ammottaa taas tyhjyyttään!!


Oliskohan parempi selällään...


...vai ehkä sittenkin vatsallaan?!

 

3.2.05 Reilu kolme viikkoa olisi vielä odoteltavaa, mutta jo nyt Nitan vyötärönympärys alkaa näyttää siltä, kuin Nita olisi niellyt yhden tekniikkajalkapallon. Voi luoja, kuinkahan iso siitä vielä mahtaakaan tulla... Nita voi kuitenkin loistavasti, ulkoilee mielellään ja syö hyvin. Tosin jos Nitalta kysyttäis niin se olisi kyllä vakaasti sitä mieltä, että yritän ehkäpä tappaa sen nälkään. Kuin mielenosoituksellisesti Nita ryhtyykin aina iltaisin nukkumaanmenoaikaan järsimään kovaäänisesti puruluita -missäs muualla kuin makuuhuoneessa. Jotakinhan sitä on pienen koiran henkensä pitimeksi yritettävä järsiä :-) Jos siis ylipäänsä mahdollista niin Nitasta on viimeviikkoina tullut vielä tavanomaistakin neuroottisempi ruuan suhteen. Ruokasäkki onkin pidettävä tarkassa vartioinnissa suljetun oven takana, jottei tämä nälkäkuoleman partaalla oleva cockeri käy omatoimisesti suurentamassa päiväannostaan... Hitsit miten nipo emäntä onkaan koirarukalle sattunut... ;-)

26.1.05 Nita on tänään ultrattu, ja odotettavissa voi nyt sitten olla jopa kahdeksan pentua! Seitsemän pennuista oli samankokoisia ja yksi vähän pienempi.

20.1.05 Vihdoinkin lunta!! Jospa se talvi vielä sittenkin tulisi... Nitan astutuksesta on kulunut nyt reilu kolme viikkoa. Nita itse on varsin vakuuttuneen oloinen pentujen olemassaolosta, ja alkaa vähitellen saada emännänkin uskomaan asiaan. Varmuuden vuoksi varasin kuitenkin Nitalle ajan ultraan, joten viikon päästä ei sitten  tarvitse enää asiaa arvuutella .

9.1.05 Sääennuste merenpinnan noususta kävi toteen ainakin Kotkassa. Tässä muutama kuva päivän kuvasadosta lähes kotinurkilta. Oma talomme on onneksi sen verran korkeammalla merenpinnasta, että selvisimme tulvasta "kuivin jaloin."  Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.



Eipä tarvinnut lähteä tänään peltolenkille...
 

 



... fasaanitkin olivat vaihtuneet sorsiin, ja iltapäivällä pellolla polski jo kalojakin!

 



Ei sittenkään oikeasti rantatie vaan tie kahden pellon välissä...



Ensimmäinen innokas oli jo laskenut veneenkin vesille, kun peltomaisema muuttui merenrantatontiksi... :-)

 

4.1.05 Hyvää alkanutta vuotta! Vuosi on vaihtunut rauhallisesti lomaa vietellen, ja myös koirat ovat kääntäneet kellonsa "loma-asentoon", eli kukkuvat iltamyöhään ja heräilevät vasta vähän ennen puolta päivää. Ei puhettakaan että haluaisivat ulos ennen kahdeksaa... Saa nähdä miten ensi viikolla käy kun arki taas alkaa. Nita on astutuksen jälkeen muuttunut suorastaan flegmaattiseksi. Kaikkein mieluiten se vaan nukkuisi ja söisi koko päivän. Toisaalta, kun ulos lähdetään on koira taas täysin oma itsensä ja vouhkaa entiseen malliin. Erityisen tohkeissaan Nita pihamme ympäristössä liikkuvista fasaaneista. Jostain kumman  syystä ovat fasaanit viimeaikoina ryhtyneet liikuskelemaan enemmän aitamme ulkopuolella kuin sisäpuolella, ja sekös Nitaa kiukuttaa...