Edellisten vuosien päiväkirjat löytyvät nyt arkistosta.    

 

Kuulumisia vuodelta 2013

 

            29.12.2013  Vuoden viimeisiä päiviä viedään... Joulunpyhät olivat ja menivät, ja niitä vietimme perinteiseen tapaan. Jouluaattona meillä vieraili myös Joulupukki, jota lasten lisäksi vähintään yhtä suurella innolla odottivat myös koirat. Oli suorastaan vähän huvittavaa katsoa kuinka selvä ajatus Nitalla ja Hetalla jo tästä joulupukkiasiasta oli. Ne parkittivat olohuoneeseen tyynesti odottamaan lasten laulujen ja leikkien loppumista ja pakettien jaon alkamista. - Ja olivat toki täysin vakuuttuneita, että myös niille olisi omat paketit. Netta puolestaan meni ihan kierroksille. Se koetti vakuuttaa kiltteytensä joulupukille pyrkimällä syliin ja tekemällä kutakuinkin kaikki osaamansa temput. Se olisi myös mieluusti avannut kaikki paketit, ihan sama tuoksuivatko ne herkullisilta vai ei... ;-) No olihan siellä joulupukin säkissä toki Netallekin omat paketit...

 

Nitan kohdalla jouluherkuista oli kuitenkin tänä vuonna ilmeisesti lähellä tulla kohtalokkaat. Onneksi taisimme kuitenkin selvitä säikähdyksellä... Tapaninpäivänä tulin ihan ohi mennessäni vilkaisseeksi Nitan suuhun ja kauhistuin. Sen ikenet olivat ihan kauttaaltaan veressä ja kulmahampaat tumman vanhan veren peitossa.. No ikenet vuotavat helposti, joten ajattelin, että nyt ilmeisesti kova possunkorva on ollut sen hampaistolle liikaa. Seuraavana päivänä suu näytti jo paremmalta, joten en ollut enää kovin huolestunut, en vaikka Nita pyrki päivän aikana toistuvasti ulos. Ajattelin, että jouluherkut ovat saaneet vain vatsan vähän sekaisin, kuten usein aikaisempinakin vuosina. Illalla Nita oli mukana reilun tunnin lenkillä ja lenkin päätteeksi oli perinteisen kurapesun vuoro. Koirasta lattialle peseytyneet verijäljet saivat kuitenkin taas huolen heräämään. Se vuotaa jostakin mutta mistä...? Lähempi tarkastelu osoitti, että verta tulee peräaukosta. Lisäksi vatsanpuolelta toisesta nivusesta löytyi muutaman sentin halkaisijalta oleva mustelma. Huoli isommasta sisäisestä verenvuodosta alkoi olla suuri... Kuinkahan tässä vielä kävisi, ei kai tästä tulisi toissajoulun uusintaa, jolloin Nitan kunto edellisen kerran romahti?  Seuraavan päivän valjettua järkytyin kun kävin pihalla tutkimassa miksi Nita edellisenä päivänä oli niin ahkerasti pyrkinyt ulos. Löysin pihalta lukuisia isoja veriklönttejä, joita se oli "kakannut." :( No ehkä tässä tapauksessa onni että löysin ne vasta seuraavana päivänä. Olisin muutoin ollut huolesta sairaana, ja melkoisen vakuuttunut, että Nita kuolee käsiin... Nyt en kuitenkaan asiaa tuolta kantilta juuri murehtinut, sillä tuona seuraavana päivänä tilanne näytti jo paremmalta. Vuoto oli vähäisempää, mustelma pienenemään päin ja koira vaikutti kaikin puolin hyvävoimaiselta... No, emme toki edelleenkään varmasti tiedä mistä on ollut kyse, mutta epäilisin, että se on niellyt possunkorvapalasia ja ne ovat sitten ruuansulatuksessa jotain rikkoneet. Ilmeisesti ei kuitenkaan mitään sen pahemmin, sillä Nita on ollut koko ajan pirteä, tällä hetkellä se näyttäisi ainakin ulospäin olevan ihan kunnossa. Suu näyttää hyvältä, verta ei enää tule ja mustelma vatsastakin on kadonnut. No nyt pari päivää se on kuitenkin saanut jäädä pois iltalenkeiltä. Seuraamme tilannetta...   

            21.12.2013  Joulu hiipii pikkuhiljaa ovelle, vaikka säiden puolesta tuntuu aina vaan syksyltä... Vettä sataa ja ruoho vihertää. :-/ Päivittäiset kurapesut ovat siis edelleen arkea jokaisen lenkin jälkeen. Vähän siis tässä nyt joutuu joulufiilistä hakemaan... Täytynee varmaan pitää joulunpyhinä vaan tiukasti sälekaihtimet kiinni ja laittaa paljon kynttilöitä palamaan. :) Lumenpuutteesta huolimatta on siis kuitenkin aika pikkuhiljaa laskeutua joulun viettoon ja toivottaa kaikille sivuja seuraaville rauhaisaa joulunaikaa. Lisäksi iso kiitos lähtee kaikille kasvatinomistajillemme kuluneesta vuodesta. Siihen on mahtunut monta hienoa hetkeä kanssanne. Kiitos! :)

            29.11.2013  Onpas vierähtänyt pitkä aika edellisestä päivityksestä... Toisaalta, koirarintamalla on ihan viimeviikot pidellyt varsin hiljaista. Lenkkeilyä vesisateella pimeässä ja toistuvia kurapesuja, sitä on meidän arki ollut... Odottelemme siis jo kovasti lunta. Pientä pakkasta sentään jo ajoittain on ollut ilmassa, joten ihan joka ilta ei enää ole koiria tarvinnut tiskata. :)

Terveysrintamalta saimme myös viime viikolla hyviä uutisia. Hippu kävi uusintatarkastuksessa silmistään (joista 1,5 vuotta sitten löytyi kaihi) Kaihipisteet olivat pysyneet ennallaan, ja toisesta silmästä jopa pienentyneet. Näyttäisi siis siltä, että kyseessä olisi pistemäinen kaihi, joka oletettavasti pysyy ennallaan - eikä siis vaikuta Hipun näkökykyyn. Hipander näkee siis hyvin nyt ja toivottavasti myös tulevaisuudessakin. :)

Mirolta ja Minkalta on on tullut myös videoterveisiä. Pohjoisessa alkaa näyttää jo ihan talviselta, ja Minkulainen jo ihan isolta koiralta :)

            10.11.2013  Meidän koiruuksien tämän vuoden viimeinen näyttely näyteltiin tänään Valkealassa. Vähän ristiriitaiset fiilikset... Niin lähellä mutta ei sitten kuitenkaan... No mutta joo, ihan hieno näyttelykauden päätös kuitenkin. Tänään kehässä nähtiin Jätkä, Netta ja Nita. Lisäksi Heta oli matkassa junnukoirana. Jätkälle Nuo EH/2 Nitalle Vet ERI/2 ja Netalle hienosti Nuo ERI/1 SA, PN2, VASERT. Heta ja Karoliina puolestaan sijoittuivat junnussa 10-13v. sarjassa hienosti toisiksi. Arvostelut löytyvät nimiä klikkaamalla. :)   


Kolme polvea puhtaana ja puunattuna: Netta, Heta ja Nita

 

            27.10.2013  Koirien omat sivut ovat jääneet näköjään enemmän tai vähemmän retuperälle. No nyt on taas kaikki olemassa olevat sivut ainakin noin suunnilleen päivitetty. Seuraavaksi pitäisi sitten ottaa työn alle ne puuttuvat sivut. :)

            25.10.2013  Viikot vierii hurjaa vauhtia, ja taas on vierähtänyt reilu pari viikkoa edellisestä päiväkirjapäivityksestä. Yhtä jos toista päivitettävää kuitenkin olisi ollut. Aloitetaan agilitytuloksista parin viikon takaa. 13.10. Kouvolan kisoissa kisasivat Nelli ja Lilli. Lillille tällä kertaa lähinnä kisakokemusta. Toiselta radalta 15 ja toiselta kymppi. Aika riitti kuitenkin molemmilla radoilla hienosti, ja tällä kertaa tuloksena neljäs ja kuudes sija. Nellille hyppyradalta puhdas suoritus ja miinus aikaa. Sillä irtosi kolmas sija. Kouvolan muumi-muki kisoissa Matiaksen astiasto kasvoi siis taas yhden mukin verran. :) Koiria luokassa oli kahdeksan, joten Luvan sai vaan kaksi ensimmäistä. No hyppäriltä se jo Nellillä onkin, joten sitä ei tarvinut jäädä harmittelemaan. :) Agiradalla Nelli oli sitten jo pitkän päivän päätteeksi kaikkea muuta kuin parhaimmillaan, ja siltä radalta tulokseksi hylky.

Viikko sitten kävimme lasten kanssa sukuloimassa Espoossa, ja samalla tapasimme siellä Hetan pojan Toffen.  Edellisestä tapaamisesta oli jo ainakin pari vuotta, joten oli mukavaa nähdä ja kuulla Toffen tuoreita kuulumisia. Tuli taas kaikesta kuulemastani tosi hyvä mieli. :) Toissapäivänä sain vielä video ja kuvaterveisiä Toffesta, kotijoukkoihin kuuluvan Annan tekemänä. Toffen terveiset on nähtävänä täältä

Uusimmat uutiset tulevatkin sitten tältä päivältä. Hetan poika Jätkä on käynyt tänään silmätarkastuksessa, ja silmät kaikin puolin puhtaat. Hieno juttu. :)


            9.10.2013  Kuvaterkkuja kasvateilta. Sainpahan taas aikaiseksi koostaa edes pienen määrän terveisiä kuvien muodossa ympäri Suomen. Kiitos kaikille kuvista, joita on tullut niin sähköpostitse kuin FB:n kautta. Kaikki kuvat ovat koirien omien kotijoukkojen ottamia. :) Lisäksi Miron ja Minkan aivan ihania syksykuvia löytyy täältä.


            6.10.2013  Sää suosi, kun kolme aloittelevaa koirakkoa olivat tänään tutustumassa jäljestyksen saloihin. Uusimmasta pesueestamme jälkikoiran uraa olivat harjoittelemassa Iitu ja Kaapo. Lisäksi Lahdesta treeneihimme saapui "ulkojäsenenä" Panun tytär Halla.  Nenä toimi kaikilla ja kolmikuiset naperomme tuntuivat nopeasti pääsevän kiinni homman jujusta. Ei muuta kuin treenailua vielä tässä ennen lumien tuloa, niin kenties ensi vuonna jo kokeisiin. :) Omista koiruuksistamme jäljellä pääsi tällä kertaa Netta, jolle jo edellisenä päivänä oli tehty pari jälkeä. Koiruus alkaa olla lopultakin oma itsensä ja jäljestyskin jaksoi taas neitiä kiinnostaa. Nyt pitäisi vaan jostain vielä löytää sillekin sitä treeniaikaa niin voisi ensi vuonna tulla vaikka kokeistakin jo tuloksia. :P  Kiitos kaikille mejätreffeillä olleille. Meidän pienistä mejäilijöistä nuorimmainen uupui lopulta niin, että täytyi kantaa nukkuvana pois metsästä... :)   


            30.9.2013  Agilitytuloksia viime viikonlopulta... Lauantaina Vantaalla starttasivat Matias ja Lilli Mini 1 luokassa sekä Matias ja Nelli Medi 2 luokassa. Lillille ekalta radalta kymppi, ja toiselta radalta harmittava pieni kontaktivirhe puomilta, ja siis vitonen radalta. Lähellä oli siinä jo toinen luva... Nellille sitten vähän samanlainen sarja. Toiselta radalta kymppi ja vähän yliaikaa. Toinen rata aliaikaa, mutta harmittava kontaktivirhe myös sille puomilta, johon silläkin meni luva-tulos. No tältä radalta kolmas sija, eli palkinnoille siis taas kerran kuitenkin. :) Lillin eka rata jäi kuvaamatta, mutta muista löytyy myös videot: Lillin agirata, Nelli: A-rata, B-rata

            24.9.2013  Postia Optigenilta... Hetan toisenkin geenitestin tulokset tulivat tänään. Odotetusti myös pra-testi oli puhdas. Näin ollen kaikki Hetan kolme pentuetta ovat nyt virallisesti prcd pra:n suhteen terveistä vanhemmista, ja ensimmäinen pentue on tätä myös FN:n suhteen. :)

Panu puolestaan kävi toissaviikolla silmätarkastuksessa. Silmät edelleen täysin terveet. Toisesta yläluomesta löytyi tällä kertaa yksi ylimääräinen ripsi, joten siitä merkintä Distichiasis.

           19.9.2013  Tessan pennut täyttävät jo pian 11vk. Kyllä aika rientää... Tässä kuvaterkkuja sisarussarjalta. :) Minka on kunnostautunut puutarhatöissä, ja ystävällisesti kaivanut  jo useamman kuopan valmiiksi kukkasipuleita varten. Kaapo sen sijaan on toteuttanut maankaivuutöitä enemmänkin hiekkalaatikolla. :) Iitu puolestaan on sitten tästä pentueesta nähtävästi se, joka suunnittelee tietoliikenneinsinöörin uraa. Useampi laturinjohto on siis jo kohdannut voittajansa, ja pelkäänpä että niitä saattaa vielä jokunen mennä. ;-)

Viime viikonloppuna kauniissa kesäsäässä kävimme kolmen koiran voimin pyörähtämässä myös Porvoon koiranäyttelyssä. Kehä oli myöhässä, ja kehäsihteeri ryhtyi selvästi jo vauhdittamaan kehää, sillä ryhmäkehät painaisivat pian päälle. Samalla muuttui sitten aika railakkaasti arvostelulinjakin. Tai no, tiedä sitten johtuiko siitä vai jostain muusta, mutta näyttelyyn oli ilmoitettu 27 cockeria, joista uroksia kehässä 7kpl ja loput narttuja. Uroksista kaikki olivat erin arvoisia, ja lisäksi viisi palkittiin SA:lla. Nartuista tuli tasan yksi SA (valioluokan nartulle) ja ERI:äkin vain ihan muutama. Oli meillä siis aika eritasoiset urokset ja nartut kehässä. :) No meillä lopputuloksena Netta Nuo Eri/1 Lilli Käy EH/2 ja Heta Vet EH/2. Arvostelut löytyvät nimiä klikkaamalla. Kyllä muuten taas tämän näyttelyn jälkeen ajattelin, että ei varmaan olis pahitteeksi jos vähän enempi tuomarit näitäkin mittailisi... Rotumääritelmään peilattuna täysin alamittainen mini-agilityluokassa kisaava Lilli on arvostelun mukaan hyvän kokoinen. Heta taas on arvosteltu erinomaisen kokoiseksi (säkä ehkä nippanappa 38cm), mutta Hetan kanssa saman kokoinen (jos ei jopa vähän pienempi) Netta puolestaan onkin yhtäkkiä kookas narttu! Että näin... 

           7.9.2013  Tämän viikonlopun ohjelmaan oli suunniteltu uima-altaan tyhjennys. Vaikka päivisin onkin ollut vielä varsin lämmintä, ovat kylmät yöt tehneet vedestä n. 17 asteista. Samalla kun allasta pikkuhiljaa tyhjenneltiin, makoilivat koiruudet terassilla kuumissaan. Mahtaisikohan ne haluta vielä uimaan... Siinä samassa iski oivallus, mitä niitä nyt rantaan viemään, koska ihan yhtä hyvin ne voisi nakata nyt altaaseen. Ei kun tuumasta toimeen. :) Alkuunsa koko kolmikko kroolaili reilun 4,5m:n halkaisijaltaan olevaa allasta ihan onnessaan edestakaisin. Porukalla allasta ympäri koirat sai uimaan ihan sillä, että käveli itse ulkopuolella damin kanssa. :) Melkoisen monta kierrosta siinä mentiinkin. Hitsit niillä oli hauskaa :)


Viime maanantaina käytin Nitan rokotuksissa, ja samalla otettiin Hetasta verinäyte geenitestejä varten. Päätimme testauttaa Hetan, vaikka se onkin puhtaista vanhemmista, sillä nyt yhdellä testauksella kaikki Hetan jälkeläiset saavat statuksen "terveistä vanhemmista." Aika nopeaa toimintaa, sillä jo eilen sain Laboklinilta sähköpostia. FN-tulos oli valmistunut ja se oli odotetusti normaali. pra-tulos tulee sitten myöhemmin Optigenilta. Saapa nähdä kuinka pitkään sitä pitää odotella.

           3.9.2013  Kolme vuotta on jo vierinyt "kahvi"-pesueemmekin syntymästä. Onnittelut ja rapsutukset Mooses, Late, Hertta ja Hippu. :) Hipanderilla olikin kerrassaan upea synttärikakku!

Viime lauantaina uusimmat pennut täyttivät 8vk. ja oli aika toivottaa niille onnea ja menestystä uusiin koteihin. Tämän pentueen kohdalla olikin kerrassaan ihana tilanne, sillä kaikille pennuille löytyi koti jo ennestään tuttujen ihmisten luota. No tietysti kolikolla on myös kääntöpuolensa. Kun oli pieni pentue, niin useampikin kivan tuntuinen perhe jäi nyt tällä kertaa ilman pentua. :-/ No ehkä ainakin jonkun perheen kanssa palataan vielä asiaan ensi keväänä, aika näyttää. Näistä pennuista nyt kuitenkin Iitu jäi sijoitussopimuksella asumaan Tessa-emon seuraksi (tai ehkä riesaksi, mene ja tiedä...) ja Kaapo veli jäi paikkakunnalle Reihen perheeseen, joka reilun kuusi vuotta ehti olla ilman omaa luppakorvaa. Ihan ensimmäisestä pentueestamme Nekku, ehti sitä ennen tassutella talossa yli 13 vuotta. :)

Minka puolestaan teki sunnuntaina reilun 600km:n kotimatkan, ja Minkaa koti tuli hakemaan kotiväen lisäksi myös "isoveikka" Miro. Miron kotijoukkoineen tapasimme toki edellisen kerran viimeksi kesäkuussa mökillä, mutta olipa silti mukava treffata näin pian uudestaan, ja näin kivoissa merkeissä. Pidämme peukut pystyssä ja toivomme, että Minkasta kasvaa kelpo lintukoira. :) Penturupeama on nyt taas tältä erää onnellisesti takanapäin. Vielä viimeinen kuvagalleria on tulossa, sitten jäämme odottelemaan kuvia ja kuulumisia pennuista tänne toiseen suuntaan. :) 

           1.9.2013 Mejä-uutisia Pyhännän metsistä, jossa Anne ja Hippu tänään ahkeroivat. Hipanderille upeasti Avo 1 49p. ja avoimen luokan paras koira. Tämä oli Hipun toinen ykkönen, joten Hippu siirtyi voittajaluokkaan! Onnea! :)

           29.8.2013  Miro osallistui toissapäivänä Lumijoella SPME vesityökokeeseen, josta hienosti täydet 3p.  Vesityöpisteet plakkarissa, nyt ei muuta kuin kokeisiin. :)
 

       24.8.2013   Hienoja agilitytuloksia Kotkan kisoista. :) Matiakselle ja Lillille toisissa kisoissa hieno nouseva tulos-sarja. Ekalta radalta tulos, mutta reilusti virheitä, toiselta radalta kymppi ja miinusaikaa. Kolmas rata meni sitten nappiin. Puhdas rata, mukava miinusaika ja siis parivaljakon ensimmäinen LUVA!! Bonuksena vielä sijoitus 3. :) Onnea! Tiesin että olette hyviä, mutta en ehkä sittenkään uskonut että se eka Luva tulee ihan näin nopeasti. :)

Eikä huonosti mennyt Matiaksella ja Nellilläkään medi 2 luokassa. Kaksi palkintopallisijaa, 1. ja 2. sija. Pienestä oli kiinni Luvatkin, sillä molemmilla radoilla miinusajat ja vain yksi virhe, joten tulos 5. Kolmannelta radalta Nellille sitten hylky. Matiaksella tänään siis kuusi rataa ja kolmesti palkinnoilla. Kerää koko sarja... sijat 1, 2 ja 3, ja yksi LUVA:kin vielä... Ei pöllömpi päivä :P

 

 

              22.8.2013   Pennut kasvavat kohisten, ja muuttuvat päivä päivältä ketterämmiksi, ovelimmiksi ja terävähampaisemmiksi... Eilen kävimme lapsukaisten kanssa moikkaamassa eläinlääkäriä, joka totesi kaikki lapsukaiset terveiksi ja reippaiksi cockerinaluiksi. Samalla pennut saivat myös sirut niskaansa, ja näinpä saatiin rekisteripaperitkin tilaukseen. Huomenna olisi sitten pentutestin vuoro. Jännä nähdä kuinka omat ajatukset tällä kertaa kohtaavat testituloksen kanssa vai kohtaavatko...

              18.8.2013   Kuluneen viikonlopun aikana on omia koiruuksiamme ja kasvattejamme nähty niin näyttelykehässä Kouvolassa kuin mejäkokeissa Pyhännällä. Pyhännällä avo-luokassa starttasivat Miro ja Hippu. Mirolle hieno jäljestys, kunnes n. 30m. ennen kaatoa oli jäänyt pyörimään lintujen hajuissa, ja ohittanut kaadon n. 1,5m:n päästä. Siitä siis hukka, ja lopputulos Avo 2 35p. Pitkän mejätauon jälkeen kuitenkin taas hieno uusi avaus. :) Hipulla ja Annella on kuluneen kauden edellisissä kokeissa ollut epäonnea matkassa, ja erinomaisiin suorituksiin on siis mahtunut yksi hukka loppusoralla matkaan. Tänään ei kuitenkaan jäänyt jossiteltavaa, vaan Hippu nappasi jäljeltä avoimen luokan korkeimmat pisteet. Hipulle siis hienosti Avo 1 47p. :) Onnittelut ja rapsutukset molemmille koiruuksille. :)

Eilen Kouvolan näyttelyssä meillä oli matkassa neljä koiruutta. Harmi vaan, että ne olivat tällä kertaa kaikki täysin väärän värisiä. ;-) Musta oli päivän väri, ja niin vahvasti, että se ei jäänyt varmasti kenellekään kehää edes toisella silmällä seuranneelle epäselväksi. No se siitä, tulipahan käytyä. Nitalle Vet Eri/3, Netalle Nuo Eri/2 Topille Nuo EH/2 ja Lillille Käy H. Koirien arvostelut löytyvät nimiä klikkaamalla. Rotukehän jälkeen Lilli osallistui vielä Karoliinan kanssa Junior Handler kilpailuun. Nuorempien sarjassa oli 20 osallistujaa, ja suurin osa kilpailijoista melkoisen taitavia. No, taitava on toki tämäkin parivaljakko, ja sen myös tuomari huomasi. Erinomaisen hieno kirjallinen arvostelu ja kisan viides sija. :) 

              13.8.2013   Arki alkoi, ja tämän viikon maanantaina meiltä lähti pitkän tauon jälkeen taas kaikki töihin tai päivähoitoon. Työ haittaa siis taas harrastustoimintaa... :) Pentuset puolestaan muuttivat Tessan kotiväen hoiviin, (jossa ne tosin ovat jo pariin otteeseen aikaisemminkin olleet) sillä siellä niillä on paremmin henkilökuntaa tarjolla myös päiväsaikaan. :) No arki hakee vielä rytmiään, mutta eiköhän sitä jo hetken päästä jaksa koiruuksienkin kanssa vähän enemmän touhuta. Nyt ne kyllä ovat lähinnä harrastaneet lenkkeilyä. No tosin Netta ja Kimmo sentään palasivat parin kuukauden tauon (ensin Netan juoksut, sitten kesätauko) jälkeen tokoharkkoihin.

Viikko sitten Matias ja Lilli aloittivat uran agilityn virallisissa kisoissa. Lilli oli ilmoitettu medi-luokkaan, mutta tiukan mittaamisen jälkeen tuomari sitten kuitenkin päätyi siihen, että kisaa tänään mineissä ja seuraava tuomari päättäköön onko mini vai medi. Ensimmäiseltä radalta Lillille kymppi radalta ja yliaikaa, mutta siis tulos kuitenkin. :) Toinen rata oli sujunut jo paljon paremmin, mutta sitten kartturin virheestä Lilli väärään päähän putkea, ja niinpä hylky. Viralliset kisat nyt kuitenkin korkattu. :) Seuraavana päivänä oli kakkosluokat, joissa Matias ja Nelli kävivät ottamassa kaksi luokkavoittoa. Toiselta radalta kymppi ja yliaikaa, toiselta harmittava vitonen kepeiltä ja vain 2sek. yliaikaa. Se oli tosi lähellä oleva luva... Hyvä saavutus kuitenkin hellekelillä hallissa, jossa oli ehkä vieläkin kuumempaa kuin ulkona... Lilli oli myös matkassa sitä varten, että se saisi mittaustuloksen toiselta tuomarilta. Taas mitatttiin ja mietittiin. Rajatapaus, josta vuorotellen saatiin mini ja medi-tulos. Säkäkorkeus siis ilman ryhtiin asettamista n.35cm. (Alle sen olevat ovat mini-koiria ja yli 35cm. medi-koiria) Lopulta tuomari päätyi samaan lopputulokseen kuin edellinenkin, eli Lillistä tuli nyt sitten virallisesti mini-luokan koira. Lillin agiuran kannalta tämä on pelkästään hyvä juttu, sillä nyt sen hyppykorkeus ylemmissäkin luokissa on korkeintaan 35cm. Medi-koirana rimat olisivat voineet olla enimmillään 45cm. Omien mittausten perusteella siis kuitenkin epäilimme, ettei siitä ehkä miniä saada mittaamalla mitenkään, vaan on juuri ehkä sen 36cm. No mutta hyvä näin, virallinen mittakeppi oli tällä kertaa puolellamme.  :)  

              4.8.2013   Jopas ovat taas päivät johonkin kadonneet... Päivittämistä odottavia kuvia on koneella pitkä lista, mutta jos nyt kuitenkin niitä luvattuja pentukuvia ja kuulumisia ensin. :) Suorastaan helteiset kesäpäivät ovat mahdollistaneet pentustemme ulkoilujen aloittamisen nyt jo neljän viikon iässä. Parina päivänä olemme käyneet vähän nurmea tassujen alustana tutkimassa, ja tänään jo pennut liikkuivat nurmialustalla kuin vanhat tekijät. Vielä pysytään parin metrin säteellä kavereista, mutta selvästi haluja laajempaankin tutkimusmatkailuun alkaa olla ilmassa. Lähipäiviksi on luvattu yhtä lämmintä, joten pentujen ulkoilut saanevat jatkoa. :)

Helteisestä säästä huolimatta, tänään saimme myös tuloksia sekä mejä-metsästä että näyttelykehästä. Topi ja Janne uurastivat Luumäellä Avo 3 tuloksen, pistein 26. Anne ja Hippu puolestaan esiintyivät ensimmäisen ja viimeisen kerran näyttelykehässä Iisalmessa, josta kotiin tuomisina toivottu tulos: Käy H Harvoin tulee laatuarvosanasta "hyvä" näin iloiseksi kuin tänään. Hipulla on siis lievä alapurenta, joten näyttelykoiraksi siitä ei ole. Jäljellä se sen sijaan on esittänyt erinomaista jäljestystä, joten vähän pelkäsimme näinkö sen mejä-ura vielä ottaa ja kaatuu näyttelytuloksen puuttumiseen. Nyt kuitenkin ensi yrittämällä sille saatiin tarvittava tulos mejä-uraa varten. Tällä tuloksella Hipander siis toivon mukaan vielä aikanaan ottaa ja valioituu jäljeltä. No siihen toki tarvitaan vielä vaatimattomasti viisi ykköstä, mutta se vaikein rasti on nyt ehkä kuitenkin hoideltu. :)

Valioitumisista puheen ollen... Pentustemme isä Jukkis otti ja jäljesti viikko sitten kolmannen voi-luokan ykkösen ja kuittasin näin ollen myös jälkivalion tittelin. Edellisten pentujen isä Waltteri puolestaan kävi Liettuassa näyttelyssä, oli rotunsa paras ja sai Cacibin. Näin ollen se on vahvistusta vaille kansainvälinen valio. Samalla reissulla siitä tuli myös Liettuan valio.  ...Ja Jälkivalion arvonhan Waltteri sai alkukesästä. Ei huono kesä siis silläkään. :)  

            28.7.2013   Mökkeilyä, kolaripeura, agility- ja terveystuloksia... eli siis viikon koirakuulumiset. :) Sääennuste lupasi kuluneelle viikolle hellettä, ja kun Tessan kotijoukot halusivat ottaa Tessan ja pentuset hoiviinsa, otti ja pakkasi meidän perhe auton ja ajoi mökille. :) Uimista ja terassilla köllimistä, sekä pari harkkajälkeä, siitä oli meidän koirien mökkipäivät tehty. Netalle saatiin yksi enemmän kuin onnistunut pitkä jälkitreeni, jossa se taas osoitti jäljestämistään parhaimmillaan. :) Myös uimatreeniä tuli nyt useampana päivänä ja moneen kertaan. Se on hassu koira. Se menee veteen mielellään ja kun sen saa uimaan niin se ui hyvällä tekniikalla ihan kuinka pitkälle tahansa. Mutta se väli siinä... *huoh* Se sisältää kiertelyä ja kaartelua, pohjan tutkailua ja tuumimista... Usein vielä muutaman kannustuksenkin ennen kuin ne tassut sieltä pohjasta irtoavat. Eilen saimme kuitenkin uima-apua yllättävältä taholta. Rantaamme pölähti sorsa, ilmeisesti pullaa vaatimaan, eikä ollut moksiskaan rannassa olevista koirista. Tämä elävä riistapukki sai selvästi jotain liikettä Netan päässä (ja hoitokoira Lucan päässä myös) sillä molemmille tuli selvästi tarve tutkia sorsaa tarkemmin. Pienen epäröinnin jälkeen Netta sitten lähti sorsan kanssa uimasille, ja ryhtyi hyvää vauhtia tavoittamaan sitä. Siinä kohtaa kun sorsa kuitenkin käänsi nokkansa kohti ulappaa, päätti Netta sitten uida rantaan. Tämän jälkeen tutkittiin tarkkaan rantakalliot missä sorsa oli tepastellut sekä haisteltiin ihan uudella otteella riistapukkia. Näinköhän jotain asioita yhdistyi pienen mohvelimme päässä. :)

 

Saavuttuamme lauantai-iltana kotiin, ehdimme nippanappa kylmälaukun purkaa ja osan kesäkukista kastella, kun tuli kyselyä löytyiskö meiltä käytännön jäljestävää koiraa. Haminan keskustan tuntumassa oli peura jäänyt auton töytäisemäksi, ja lähtötietona oli että eläimeltä on jalka poikki. Se pitäisi siis saada jäljitettyä. Muutoin porukka oli valmiina mutta koira puuttui. No eipä siinä pitkään mietitty, vaan Kimmo pakkasi Hetan autoon ja lähti ajelemaan kohti Haminaa. Vajaa kaksi tuntia Heta sinnikkäästi uurasti, löysi matkalta karvoja ja sorkan jälkiä, mutta itse peura jäi tavoittamatta. Ennakkotiedoista poiketen eläimen kunto ei sitten ehkä kuitenkaan ollut niin kehno kuin ensin oletettiin. Verta se ei siis vuotanut, joten sitä ei ollut jäljestykseen apuna käyttää. Veretöntä riistan jälkeä oli siis koiran haettava. Osittain jäljestystä tehtiin haastavamaastoisella rämeellä, (uskomatonta, että sellainenkin lähes keskustan tuntumasta löytyi!!)  mikä nyt sinänsä ei ollut Hetalle mikään ongelma. Sen kantti kestää mennä ihan mihin vaan ja kuinka pitkään vaan. No tällä kertaa sorkan jälkien lisäksi sieltä löytyi kuitenkin vain pari rusakkoa. :) Illan hämärtyessä etsintä lopetettiin toteamalla, että metsäalue, joka oli tarkoitus haravoida, oli nyt käyty läpi, eikä peuraa siltä alueelta ainakaan löytyisi. Kotiin palasivat melkoisesti mudalta tuoksahtavat koira ja isäntä, molemmat hyvin lenkitettyinä. :)  Tänään on sitten putsailtu turkista melkoinen määrä ohdakkeita sun muita metsän antimia...

Mökiltä eilen palannut Nelli puolestaan starttasi tänään kesäloman jälkeen Haminan agikisoissa. Melkoinen hellekeli kyllä sattui ja se taisi ainakin osaltaan näkyä myös tuloksissa. Hyppyradalla kymppi radalta ja aikavirhettä +6,07 Kuitenkin medi 2 toinen sija. Agiradalta vitonen riman pudotuksesta ja aikavirhettä +8,35, toinen sija kuitenkin myös tästä. Kolmannelta radalta sitten hylky, väärästä putken päästä. Aapo ja Riitta urakoivat agilityssä medi 3 luokassa puolestaan lauantaina - ihan yhtä kuumissa olosuhteissa. Heille tuloksena kaksi ns. hyvää hylkyä ja kolmannelta radalta puhdas rata, mutta muutama sek. yliaikaa. Agilityrupeama jatkuu Kotkan iltakisoisa elokuun alussa. Toivottavasti silloin on vähän viileämpää. :)

Lopuksi vielä niitä terveystuloksia. Jätkän lonkka- ja kyynärtulokset saapuivat Kennelliitosta. Lonkat A/A ja kyynärät puhtaat 0/0 :) Hetan viimeisin pesue on nyt kokonaan tutkittu ja tulokset ovat kokonaisuudessaan kerrastaan A-luokkaisia. :)

Lisää kuvia ja kuulumisia, myös sieltä pentulaatikosta, seuraavassa päivityksessä. Uudet kuvat pentusista kuitenkin jo pentusivulla. :)

            18.7.2013   Kuulumisia pentulaatikosta... Pennut kasvavat, ja alkavat pikkuhiljaa tavoitella myös tassuja alleen. Pienempi tyttö menee neljällä jalalla jo suorastaan vauhdilla, ja kiipeää halutessaan myös ottamaan torkut pentulaatikon turvalaidan päälle. ;-) Silmät eivät vielä ole avautuneet, mutta pienen pientä rakoa on luomien välissä jo havaittavissa. Pari päivää siis, niin vastassa lienee jo kolmet nappisilmät. :)

            14.7.2013   Kesän viimeinen "Koko suku osallistuu" -koeviikonloppu on nyt vietetty Pyhtäällä. Samaan viikonloppuun oli nyt sovitettu sekä cockereiden mejäkoe että cockereiden taipumuskoe. Lauantaina siis jäljenteon jälkeen järjestimme iltataipparin ja tänään sunnuntaina sitten jäljestettiin. Kohtuullisen rankka ja paljon organisointia vaatinut viikonloppu siis takana, mutta toisaalta helpompi ehkä kuitenkin näin, kuin vaikkapa kahtena viikonloppuna peräkkäin. Tulipahan tässä samassa saumassa laskettua myös nuo järjestämämme kokeet. Ensimmäiset mejä-kokeet ovat olleet vuonna 2007 ja nyt niitä on kertynyt 23kpl. Pienimmät kokeet ovat olleet kahden tuomarin kokeita (12 koiraa) ja suurin osa kolmen tai neljän tuomarin kokeita. Jokunen mejäkoepaikka on siis tullut järkättyä. Taippareita on tullut järjestettyä vähemmän, nämä olivat nyt viidennet taipparit. Edelliset neljä ovat olleet vuosina 2007-2009. No mutta nyt kun selvästi löytyi uusi ajatus kokeiden yhdistämisestä niin mikä jottei jatkossakin. :)

Taipumuskokeisiin kasvateistamme osallistui Topi, Hilla ja Netta - kaikki Hetan viimeisimmästä pesueesta. Topi ja Hilla suoriutuivat kunnialla kaikista osa-alueista, ja niille siis molemmille SPA 1 Sen sijaan Netan päivä ei totisesti ollut eilen... Se on juoksujen jälkeen ollut aika ailahtelevainen ja lähinnä ollut kiinnostunut "ei mistään." Ajattelimme kuitenkin, että josko tuollainen pieni iltataipparitouhuaminen sopisi sen mielentilaan ja se saisi pienistä osasuorituksista vähän virtaa. No toisin kuitenkin kävi. Hakuosuudella se hyytyi täysin ja jäi lopulta pyörimään jalkoihin. Myöskään uiminen ei sitä voinut vähempää kiinnostaa. Se kyllä meni käskystä veteen ja seisoi siellä koko viisi minuuttia, mulkoillen aina välillä Kimmoa. Sen pään yläpuolelle olisi voinut piirtää ajatuskuplan jossa olisi ollut: "En taho, en kerta kaikkiaan nyt taho... Ja hitsi vie sä et muuten nyt myöskään voi mua pakottaa... ;-) " No Netta ei siis mennyt läpi taipparista vaan väliäkö sillä. Annetaan sen nyt ensin palautua tuosta juoksujen jälkeisestä flegmaattisuudesta, haetaan vielä vähän intoa ja varmuutta uimiseen, ja lähdetään sitten uudestaan. :)  

Mejäkokeessa tänään jäljille lähtivät nuorisostamme Topi ja Hilla (ja Lilli... ehkä sekin vielä nuorisoon luetaan), ja konkareistamme Nelli ja Panu. Topille tänään Avo 3 26p. ja Hillalle hienosti ensimmäinen tulos Avo 2 37p. Myös Lillille ensimmäinen tulos Avo 3 29p. varsin haasteellisessa maastossa. Voi-luokassa Nellille hukka katkokulmalla, joten tulos Voi 2 37p. Panulla puolestaan hyvä tulossarja jatkui. Sille kolmas voi 1 tulos 44p. ja näin ollen Panusta jälkivalio!! Hetan lapsista kaksi jälkivaliota kahteen viikkoon, aikas hienoa! :) ...Ja sokerin pohjalla myös uusimpien pentustemme isä Delichon Droplet jäljesti tänään voittajaluokan toisen ykkösensä. Se on siis enää yhtä vaille jälkivalio. :) Koiruuksien koearvostelut tulevat lähipäivinä.

 

...Lopuksi lyhyt katsaus myös pentulaatikkoon, jossa kaikki hyvin. Pennut kasvavat, ja kaksi kolmesta voi suorastaan pulskasti. Tänään 8 vrk. iässä kaksi suurinta hätyytteli jo 800g:n virstanpylvästä, kun kolmas on juuri pääsemässä 500g:n painoon. Pentukuvia ja kuulumisia luvassa lisää varmaankin jo seuraavassa päivityksessä. :) 

           9.7.2013   Kuulumisia ensin pentulaatikosta. Ensimmäiset kolme vuorokautta on nyt saatu täyteen ja kaikkien pentujen painot lähteneet nousuun. Reippaita pentuja ja hyvin huolehtiva emokoira. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. :) Muutama tuore kuva pentusista on pentusivulla. Kaikki pennut ovat tällä hetkellä alustavasti varattuja, mutta toisen narttupennun tilanne kuitenkin vielä vähän avoin. Katsotaan miten asiat etenevät. :)

Pentukuulumisten lisäksi myös meidän väen kesäkuulumisia kuvia muodossa. Juhannuksen molemmin puolin vietimme aurinkoisia päiviä mökillä. Koirat uivat ja nauttivat kesästä, vaikka ajoittain vähän tarhakoiran elämää mökillä joutuvatkin viettämään. :) Tänä vuonna meillä roihusi myös pitkästä aikaa isompi juhannuskokko, ja juhannuksen päätteeksi osui vielä upeasti mökille oikein kunnon täysikuu. :)

Nyt pentujen myötä elämä on asettunut kotiin. Sen verran lämmintä on edelleen pitänyt, että koirien harrasteet ovat pitkälti olleet iltalenkeissä ja uimisessa läheisessä venerannassa. Kotona nuo sitten loikovat joko terassilla tai pitkin poikin nurmikkoa - paitsi Netta, joka viettää edelleen aikaa  sekä hiekkalaatikolla leikkien että lasten kanssa telttaillen. ;-)

           7.7.2013   Tessan pennut syntyivät lauantai-iltana. Kaksi blue roan tyttöä (428g. ja 353g.) ja yksi blue roan poika (434g.) Tessa ja lapsukaiset voivat hyvin. :)
 


pennut vastasyntyneinä


tytöt sivuilla, poika keskellä


           4.7.2013   Vielä odotellaan... Tessa tuli tänään meille, ja on edelleen varsin rauhallinen. Ruoka maistuu kuitenkin jo vähän heikommin, joten eiköhän jo ihan lähipäivinä jotain tapahdu. :) Pentulaatikkokin on testattu, mutta vielä toistaiseksi viileä kivilattia on ollut enemmän Tessan mieleen.

           2.7.2013   Pentulaatikko valmiina, ja muutoinkin tarvittavaa välineistöä on jo alettu kaivaa pikkuhiljaa esiin kaapeista. Pentuja saadaan silti todennäköisesti odotella vielä jokunen päivä. Tessa voi hyvin ja nauttii kesästä. Vaikka pentusten liikkeitä voikin jo tuntea, ei silti vielä ole mitään merkkejä, että se nyt ihan lähiaikoina meinaisi pentuja tehdä. Jatkamme siis mekin vielä odottelua, ja nautimme kauniista kesäpäivistä. :) 

          1.7.2013   Mukavia kasvattitapaamisia kuluneen viikon ajalta. :) Vaikka kaikkien kasvattien näkeminen on aina mukavaa, erityisen mukavaa on nähdä niitä, joita tapaa harvemmin. Kuluneen viikon aikana näitä treffejä on nyt ollut kahdesti. Viime torstaina saimme mökille vieraita Oulusta, kun Miro kotijoukkoineen tuli meitä tapaamaan. Voi miten kiva olikaan tavata monen vuoden tauon jälkeen! ...Ja Miro oli kyllä ihan yhtä kiva koira kuin vuosia sitten. :) Pari päivää myöhemmin trimmailtiin sitten Hippua Jyväskylästä. Senkin edellisestä tapaamisesta taitaa olla jo lähemmäs pari vuotta aikaa. Harmistus, ettei Miron mökkivierailusta tullut otettua yhtään valokuvia. Hipanderista puolestaan löytyy uusi kuva täältä. :)

Hipun vierailuun liittyi tällä kertaa myös osallistuminen cockereiden mejä-kokeeseen Pyhtäälle. Samassa kokeessa oli kasvattejamme mukana useita muitakin. Pyhtäällä treffasivat nuorisostamme Netta, Jätkä ja Topi, sekä Hetan aikaisimmista lapsista Nelli, Tahvo ja Panu. Kokeen tulostaso oli vähän kaksijakoinen. Nuorisomme haksahti joko hirvenjälkiin tai kokemattomuuttaan metsän muihin hajuihin, ja niinpä kaikille tulokseksi tästä kokeesta Avo 0. Myös Nelliltä pääsi unohtumaan, että se oli agility jossa niitä nollia piti kerätä. ;-) Myös sille kolme hukka ja voi-luokan nolla. Hippu puolestaan teki äärettömän hienoa jälkityötä ...aina kaadolle asti, josta se onnistui menemään kahdesti reilun metrin päästä ohi! Ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta. Lopulta se jouduttiin kutsumaan takaisin. Voi mikä harmittava hukka. Lopputulos Hipulle Avo 2 36p. Päivän onnistujiin kuuluivat velipuolet Panu ja Tahvo. Panulle toinen Voi 1 tulos 42p. ja Tahvolle kolmas Voi-luokan ykkönen 40p. Näin ollen Tahvosta tuli eilen Fi Jva!! Onnea Jani, Sanna ja tietysti myös Tahvo. Ollaan me kyllä taas aika ylpeitä teistä! :) Koirien arvostelut löytyvät nimiä klikkaamalla.  

 

          20.6.2013   Pari viikkoa vielä pentujen syntymään... Tessa pyöristyy, ja nauttii kesäsäistä vielä mukavasti omassa kodissaan. Ruoka maistuu, ja liikunnaksi sille omasta mielestään riittää kutakuinkin pyörähtäminen kotipihalla. Onhan siinä jo monta rappustakin kuljettavana molempiin suuntiin. Ja jos ei muuta niin pieni välipala ainakin moisen lenkin jälkeen maistuisi... ;-) Juoksulenkit kotiväki on jo jokusen viikon saanut tehdä ihan ilman koiraa, ja nykyään jo juoksulenkkareiden kaivaminen kaapista saa kuulemma aikaan sen, että Tessa suorastaan haihtuu tyystin paikalta.

Myös meillä kotona on taas aloitettu valmistautuminen pentujen syntymään. Tällä kertaa pentulaatikon paikaksi on valittu kodinhoitohuone, joka näin kesäaikaan on meidän talon rauhallisin paikka. Takkahuoneen kautta, kun on käynti takapihalla, ja näin kesäisin siitä ramppaa edestakaisin niin lapset kuin koiratkin. Ihan pikkupennuille se on siis turhan rauhaton paikka.  No, kodinhoitohuone on nyt tänään pesty ja kuurattu puhtaaksi jokaista lattialistaa myöten. Ja koska olemassa oleva pentulaatikkomme ei tähän tilaan oikein mitenkään päin hyvin sopisi, meni sitten pentulaatikkokin uusiksi. Uusi laatikko on vielä työn alla, mutta hyvää vauhtia valmistumassa. Kuun vaihteeseen mennessä ollaan siis jo varmasti valmiina ottamaan vastaan uusia tulokkaita. :)   

          16.6.2013   Viikonvaihteen tulossatoa... Tänään kaksi koiruutta on ollut mejäilemässä - Hippu Pyhännällä ja Topi Elimäellä. Hipulle ja Annelle kyseessä oli ensimmäinen koe, jolle huonolla tuurilla sattui yksi teeri keskelle jälkeä. -> hukka. Muutoin kuitenkin varsin hienoa jäljestystä, lopputulos Avo 2 38p. Ei hassumpi aloitus siis. :) Topi ja Janne puolestaan osallistuivat kokeeseen toistamiseen. Tänään sää suosi vähän toisella tavalla kuin ensimmäisellä kerralla, ja toisenlainen oli tuloskin. Tänään Topille Avo 1 40p. Tosi hienoa! :)

Metsän lisäksi harrasteltu on myös näyttelykehässä. Lilli eilen Kotkan näyttelyssä Käy Eri/1 ja Karoliina tänään Hetan kanssa Junior Handlerin SM-osakilpailussa hienosti nuorempien sarjan neljäs sija. :) Roosa ja Netta osallistuivat vanhempien sarjaan, mutta sieltä tänään heille tulokseksi kokemusta. :)   

          13.6.2013   Topin lonkkatulokset saapuivat Kennelliitosta, lonkat A/A :)

Kivoja uutisia tuli myös tulevan pentueen isästä, Jukkiksesta. Viime viikonloppuna se nuuhkutteli mejä-kokeessa itselleen ensimmäisen voittajaluokan ykkösen. Enää kaksi uupuu siis  jälkivalion arvosta. :)

          10.6.2013   Jo parin vuoden ajan olemme pohtineet osallistumista cockereiden harrastusleirille. Tänä vuonna sitten järjestimme isommat lapset hoitoon (ja otimme niiden tilalle pari vielä vähän isompaa lainalasta) ja päätimme lähteä kokeilemaan kuinka leirielämä nuorimmaisen lapsen kanssa sujuisi. Jonnin verran ennakkosuunnittelua tosin tarvittiin, ennen kuin viisi henkeä, kolme cockerspanielia, matkarattaat, matkasänky ja melkoinen määrä muuta tavaraa saatiin soviteltua tila-auto Touraniin. No sen verran on kyllä pienet tilat tässä autossa kaikelle tälle, että oli jo turvauduttava suksiboksiin katolla. Onneksi kasvatinomistajista löytyy myös hiihdon harrastajia, joilla ei sattuneesta syytä nyt ollut boksille sen tähdellisempää omaa käyttöä. :) Kiitos Anu, emme kuuna päivänä olisi saaneet mahtumaan kaikkea tätä tavaraa auton sisätiloihin. :)

Kun lapset ja koirat oli jaettu uudestaan, pääsimme ottamaan suunnan kohti Hartolaa. Koirista mukana meillä olivat Heta, Nelli ja Lilli. Myös Netan piti lähteä mukaan, mutta juoksujen takia se joutui nyt jäämään hoitoon. Oma leiriohjelmamme oli tänä vuonna melko agilitypainotteinen, joskin Lilli osallistui Karoliinan kanssa myös näyttelyharkkoihin ja tokon alkeisiin. Meidän perheen kontolla oli tänä vuonna myös leirin mejä-koulutus. Kimmo hoiti siitä monen tunnin metsässä rämpimisen, ja minä tunnin teoriaosuuden mukavasti varjossa. Tasajako, ainakin melkein... :P

Leirin alkaessa perjantai-iltana satoi, mutta sen jälkeen sää suosi suorastaan jopa vähän liian hyvin. Harkkaamiseen oli siis oikeastaan jo vähän liian kuumaa, eikä uimapaikkaa valitettavasti ollut missään lähellä. No joka tapauksessa saimme leiriltä mukaan monia hyviä neuvoja ja pohdittavaa monestakin asiasta. Voi olla että minäkin  nyt oikeasti vielä joskus opin agilityn ohjauskuvioista "saksalaisen", ja kokeilen ehkä myös joskus treeneissä kädetöntä ohjausta. Se tuntui alkuun ihan mahdottomalta tehtävältä, mutta sujuikin sitten lopulta yllättävän hyvin. Osaan siis ehkä sittenkin jotain agilityohjaamisesta. :) Positiivisin mielin siis eteenpäin...   Sen verran kuitenkin taidettiin kaikki ns. reissussa rähjääntyä, että sunnuntaina kotiin palasi joukko väsyneitä leiriläisiä, ja vieläkin väsyneempiä cockerspanieleita. Kotiin päästyään ne maata retkottivat ketarat ojossa ensimmäisen vuorokauden tasan sillä asenteella, että nyt mä nukun vaikka talo ympäriltä kaatuis... :) Alla muutama kuva leiriltä. - Ja ei, en ole sensuroinut mun ja Hetan agikuvia, niitä ei vaan kukaan tullut ottaneeksi. Näin ollen kuvat nyt tällä kertaa vain Nellistä ja Lillistä. :)

          5.6.2013   Lämmintä riittää... No oikeastaan aika ihanaa, kyllä tätä on taas koko pitkä syksy, talvi ja kevät odotettukin. :) Lämpimien kelien myötä myös koirien iltalenkit ovat suuntautuneet läheiseen venerantaan, jossa on käyty aina vähän vilvoittelemassa. Päivisinhän nuo lähinnä makaavat - vuoroin terassilla aurinkoa ottaen, vuoroin varjopaikkaa hakien. :) Viereiset uimakuvat Nitasta ja Netasta on napsittu viime viikonlopun mökkireissulta.

Eilen saimme myös uutisia, seuraavan pentueemme isästä Jukkiksesta. Se on tehnyt Baltian näyttelyturneen, ja kerännyt sieltä menestystä siihen malliin, että omistaja sai laittaa hakuun Latvian valion arvon, ja sen myötä Jukkiksesta tulee nyt myös Suomen muotovalio. Nyt toivomme, että alkava jälkikausikin olisi suotuisa, ja ykkösputki aukeaisi myös mejä-metsissä. :)

 

 

           31.5.2013   Saapuihan ne Tessan tulokset viimein tänään. Tessan kyynärät nyt virallisestikin puhtaat 0/0

Tessa kävi myös eilen ultrassa, ja todettiin kantavaksi. Heinäkuun alkupuolella on siis odotettavissa cockerivauvoja. :)

           24.5.2013   Terveystuloksia Kennelliitosta... Hilla ja Netta, molemmilla odotetusti lonkat A/A ja kyynärät puhtaat 0/0. :) Tessan tulokset puolestaan antavat edelleen odottaa itseään... Myös Topi on nyt käynyt lonkkakuvissa, senkin tuloksia odotellaan siis Kennelliitosta.

           23.5.2013   Tessan astutuksesta alkaa olla kolme viikkoa. Vielä emme tiedä onko Tessa kantavana vai ei, mutta jos sen omaan näkemykseen asiasta on luottaminen niin luvassa lienee vähintään 12 pentua. ;-) No toivottavasti nyt ei ihan sentään, mutta Tessa itse on siis kuulemma nyt niin raskaana kuin vain olla ja saattaa. Ruokahalu on aivan pohjaton ja nyt kuluneella viikolla se on alkanut entistä enemmän loikoilla pitkin lattioita. Eilen se oli myös ilmoittanut, että kotiväki saa ihan vapautuneesti juosta jatkossa kymmenen kilometrin lenkkinsä miten parhaaksi näkee, mutta tämä cockerspanieli ei niihin enää meinaa osallistua. :) 4,5km:n kohdalla Tessa oli ilmoittanut, että se meinaa enää juosta vain ja ainoastaan kotiinpäin. Ei ollenkaan Tessan tapaista silloin kun se on ihan normitilassa. No reilun viikon päästä pääsemme Tessan ultraamaan, sitten tiedämme onko pentusia tulossa vai huiputtaako Tessa meitä nyt ihan kympillä. :)     

           21.5.2013   Jopas oli viime viikko sellaista haipakkaa, että ihan pääsi unohtumaan... Hetan ekat lapsukaiset täyttivät 16.5. viisi vuotta! Myöhästyneet onnittelut Veeti, Tahvo, Hertta, Donna ja Nelli. :)

Eilen, vihdoin ja viimein, sain myös kennelliitosta sähköpostiviestin, että 24.4. kuvauttamamme röntgenkuvat ovat kirjattu saapuneeksi Kennelliittoon. No eihän siinä kauaa mennytkään... Nyt sitten enää odotellaan, että kuvat myös lausuttaisiin.  

         19.5.2013   Koirailuviikonlopun tulossatoa osa 2. Tänään sitten mejäiltiin, oikein useamman koiruuden voimin. Sää tosin osoittautui juuri niin vaativaksi kuin vähän pelättiin, joten tulossato nyt ei varsinaisesti päätä huimannut. Viime yönä jälkimaastoissa satoi pari tuntia vettä ihan saavista kaataen ja tänään keli oli sitten hautovan kuuma ja hiostava. Kokeessa yksi jos toinenkin koira sortui paluujälkiin, ja moni myös uupui ihan tyystin kevään ensimmäisissä kuumissa keleissä jäljellä. Useampikin suoritus siis jouduttiin kokeessa keskeyttämään kun koira ei vaan enää liikkunut jäljellä. Kolme ensikertalaistamme; Topi, Hilla ja Lilli, sortuivat kaikki paluujälkiin ja hukkiin, kaikille siis tulokseksi Avo 0. Voittajaluokassa Tahvo aloitti hyvin, mutta uupui kesken matkan. Ohjaaja keskeytti kokeen, joten Tahvolle Voi- Nelli uupui myös, mutta selvisi maaliin saakka parilla hukalla, tulokseksi Voi 3 24p. Sisarukset Panu ja Tessa sen sijaan uurastivat itselleen vaikeassa kelissä työvoiton. Tessalle Voi 1 40p. ja Panulle Voi 1 42p. Molemmille ensimmäinen voittajaluokan ykkönen, ja siis askelta lähempänä jälkivalion arvoa. Hienoa! :)  Koearvostelut tulee, kunhan ehditään... :)

         18.5.2013   Koirailuviikonlopun tulossatoa osa 1. Eilen ja tänään on koiruuksia nähty niin agilityradoilla kuin näyttelykehässäkin. Ensiksi mainitussa menestys on tosin ollut parempaa. ;-) Kotkan koiraystäväin seuran kukkaiskisoissa on perinteisesti voinut käydä hankkimassa itselleen kesäkukka-amppelit - siis jos pärjää niin hyvin että pääsee palkinnoille. No Matias on tottunut siellä palkintopallilla käymään miltei joka kisoissa, joten tilaukseen laitettiin neljä amppelia (siis neljä kisastarttia) kevään yo-juhliin. ;-) Eilen medi kakkosten radoilta agiradalta vitonen kepeiltä ja 6 sek. yliaikaa, neljäs sija, ja ei siis amppelia. ;) Hyppyradalta sitten puhdas rata, 3 sek. yliaikaa ja kolmas sija -> ensimmäinen amppeli.  Tänään kaksi rataa, ja kaksi voittoa -> kaksi amppelia. No vauhti ei Nellillä ollut päätä huimannut, kuumuus ja valeraskaus tekivät siis tehtävänsä. Molemmilta radoilta siis yliaikaa, ja toiselta ratavirheitäkin. No mutta joka tapauksessa saattoi sitten poika soittaa äidilleen, että vartin päästä alkaa palkintojenjako, voit tulla valkkaamaan ne amppelit. :D Myös Tessa kävi tänään juoksemassa kaksi rataa, ja ottamassa kaksi kolmatta sijaa -> kaksi amppelia siis myös sinne :) Agiradalta Tessalle kymppi ja yliaikaa, Hyppyradalta puhdas rata, 4sek. aikavirhettä. Nyt sitten Tessan agikisat jää tauolle. Toivotaan siis, että se kuun lopussa osoittautuisi ultrassa kantavaksi.


Riitta & Tessa
© Kati Paakkanen

Nellin ja Tessan hikoillessa agilitykentällä, jännitettiin Kouvolan Korialla sataako vai paistaako. No onneksi ukkosrintama ei ainakaan aamupäivällä yltänyt näyttelyalueelle. Ns. kuivin jaloin siis selvittiin, mutta siihen ne positiiviset näyttelyuutiset sitten ehkä loppuivatkin... Olipahan näyttely. Parikymmentä koiraa, ja kahdelle nartulle SA. Uroksista kaikki tuli palkituksi EH:lla. No joo, meilläkin siis viisi EH:n koiraa ja yksi H:n koira. Johan siis oli saldo! Tulokset siis seuraavat: Topi Jun EH/1, Jätkä Jun EH/3, Tahvo Käy EH/1, Netta Jun EH/4, Nita Vet EH/1 ja Lilli Käy H. Arvostelut löytyy nimiä klikkaamalla.

Myös jälkiä on tänään tehty taas ihan urakalla Pyhtään mejäkokeissa. Maastot eivät ole helpoimmasta päästä, ja säänkin puolesta voi olla yllätyksiä luvassa. No toivotaan kuitenkin kaikille hyvää onnea huomiseen kokeeseen. :)   

        14.5.2013   Mikin lonkka- ja kyynärlausunto saapui lopulta tänään Kennelliitosta. Lonkat B/B, kyynärät puhtaat 0/0. :) Kolme viikkoa sitten otetuista kuvista sen sijaan odottelen edelleen edes sitä Kennelliiton ilmoitusta kuvien saapumisesta perille. *huoh* Eilen jo soitin ja kysyin eläinlääkäriasemalta, että ovatko ne lähteneet vai unohtuneet sinne. No kuulemma on postitettu, eli nyt sitten joko makaavat jonkun työpöydällä Kennelliitossa, tai sitten on posti hukannut... Toivoa sopii, että jälkimmäinen vaihtoehto ei osoittaudu oikeaksi. Ei meinaan olleet mitään digitaalisia röntgenkuvia, eli niitä ei voi mistään uusia tulostaa...  

        12.5.2013   Näyttelyviikonloppu... Eli siis ensin koirien trimmausta, pesua ja lopulta föönaamista keskellä yötä, ja aamulla suunta kohti näyttelypaikkaa. Ei ihan täysijärkisen hommaa, mutta välillä ihan kivaa silti. :-) Ja jos ei muuta niin nyt on sitten ainakin siistejä, puhtaita koiria taas kotona. :) No mutta siis tänään Haminan näyttelyssä meillä oli matkassa neljä koiraa. Pikku-Nettis oli nyt toista kertaa junnuluokassa, ja pääsi tänään ensimmäistä kertaa osallistumaan myös paras narttu kehään. :) Netalle siis Jun Eri/1 SA. Lilli puolestaan esiintyi ensimmäistä kertaa käyttöluokassa, josta sille tulokseksi Eri/1. Nita taas esiintyi veteraaniluokassa tuloksella Eri/2, ja teki sen taas kerran innosta puhkuen ja häntä heiluen. Se on ilo viedä kehään, koska se selvästi nauttii esiintymisestä. :) Ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä olivat myös Topi ja handlerinsa Katja, joille jännityksestä huolimatta ihan hieno esiintyminen kehässä. Tänään Topille Jun EH/2 Koiruuksien arvostelut löytyvät nimiä klikkaamalla.


Netta Jun Eri/1 SA


Nita Vet Eri/2

Haminan näyttelyssä Heta ja Netta osallistuivat myös junior handler -kilpailuihin sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina Roosa ja Netta vanhempien sarjan neljänsiä ja Karoliina ja Heta nuorempien sarjan neljänsiä. Sunnuntaina rotukehä meni sen verran pahasti päällekkäin, että Netta ei ehtinyt junnukisaan, vaan Heta esiintyi molempien tyttöjen kanssa. Karoliinan kanssa nuorempien sarjan kolmas sija, Roosan kanssa vanhempien sarjassa ei sijoitusta. Vähän alkoi jo kehäväsyminen näkyä Hetassa, eikä se enää jaksanut Roosan kanssa kovin hyvin esiintyä. Ensi viikonloppuna jatketaan sitten koirailuja niin näyttelykehässä, mejä-metsässä kuin agilitykentälläkin. :)  


        4.5.2013   Nelli ja Matias kisasivat tänään Kotkan agikisoissa kolme rataa. Ensimmäinen rata vähän tahmeaa etenemistä, ja radalta lisäksi kielto kepeiltä, vaikeasta keppikulmasta. Tulos 17,53 ja viides sija. Toiselle radalle vähän asennetta peliin ja Nellille uhkaus, että jos se nyt ei laita tassua toisen eteen niin se joko päätyy uimaan läheiseen lutakkoon, tai saa lumipesut metsän siimeksessä olleessa lumikasassa. ;-) Uhkaus selvästi tehosi, sillä toisella radalla oli jo paljon skarpimpi koira. Keppien viimeinen väli kuitenkin huti, josta vitonen, ja vähän yliaikaa. Tulos 6,45 ja pykälää parempi neljäs sija. No kolmas rata oli sitten jo suorastaan tosi hieno ja nyt myös koira juoksi. :) Loppusuoralla kuitenkin puomin kontaktilta vitonen. Aika riitti, tulos -3,74 ja nyt jo palkinnoille, kolmas sija! Pari rataa olisi varmaan tarvittu lisää, niin olisi tullut se voittokin. ;-) No mutta siis ihan onnistunut kisapäivä, ja perinteisesti käynti myös siellä palkintopallillakin. :) Allekirjoittanut on kaikki radat kuvannut, joten videoitakin on luvassa...

Eilen puolestaan harrastimme kotimaanmatkailua, ja kävimme Tessan kanssa tapaamassa Jukkista Kärkölässä. Treffien tuloksena toivomme heinäkuun alussa syntyvän cockerilapsia. Aika näyttää, mutta pidetään peukkuja pystyssä. :) Lisää tietoa yhdistelmästä pentusivulta.   

        2.5.2013   Nellin pennut tänään 2 vuotta! Onnittelut koko poikaporukalle; Mauno, Luca, Eppu, Taavi ja Joe :)

       29.4.2013   Keväisiä kuulumisia... Lumet ovat vihdoin sulaneet meidänkin pihalta, piha suunnilleen haravoitu ja ekat orvokitkin istutettu. :) Koirat nauttivat, kun ulkotilaa on hankien väistyttyä taas paljon enemmän tarjolla. Etenkin Netta taas suunnilleen asuu pihalla. Se tutkii koppakuoriaisia, nostaa ylös västäräkkejä ja päivystää aidalla naapurin kissaa. Vielä kun tulis vähän lämpimämpää...

Sunnuntaina kävimme tekemässä retken myös mökille. Netta oli yö-kyläilemässä, joten koirista mukana olivat vain Nita ja Heta. Leinosen edustusjoukkueen mukana puolestaan oli Lilli. Järvi oli vielä jäässä ihan rantaviivaa lukuun ottamatta, mutta se ei estänyt Lillanderia heittämästä talviturkkia! Onneksi silläkin on melko ohut turkki, joten koira kuivui melko nopeasti takan ääressä. :) No ei se tosin viime viikonloppuna ollut ainut, joka jäävesiuintia oli harrastanut. Tästä viimeisimmästä pesueesta myös ainakin Hilla ja Topi olivat myös käyneet uimasilla... Ei sitten varmaan ollut kylmää vettä?! Itse kävin kokeilemassa järvivettä sormenpäällä ja se kyllä mulle riitti. :)  En tiedä olisko Nitalla ja Hetalla ollut jo sen verran järkeä, että olisivat uimareissun vielä malttaneet siirtää tuonnemmaksi. Ei uskallettu kokeilla, vaan pidettiin ne visusti kaukana rantaviivasta. ;)  

       24.4.2013   Tänään kolmen koiran kanssa lonkka/kyynärkuvissa. Netalta ja Hillalta kuvattiin sekä lonkat että kyynärät, Tessalta pelkät kyynärät. Hyvillä mielin jäämme odottamaan Kennelliiton lausuntoa. :)


       20.4.2013   Hetan toinen  pesue täyttää tänään 3 vuotta! Onnittelut Tessalle ja velipojille; Panu, Toffe, Roki, Touho & Mikki.

       17.4.2013   Voihan rapatassut... Taas on se aika vuodesta, kun miettii kuinka monta tassua sitä päivän aikana saakaan kurapestä. Rapaisia tassuja tulee sisälle niin lenkin jälkeen, kuin ihan vaan pikaisen takapihaulkoilunkin seurauksena. Oma lukunsa on sitten tuo hiekanvärinen mohveli, joka kaiken kukkuraksi pyörii  vielä kukkapenkeissä, ja kaivaa sydämensä kyllyydestä lasten kanssa samalla hiekkalaatikolla. Eli päivän ulkoilujen jälkeen on tavallisesti pesuhuoneessa pesua odottamassa kolmet kumisaappaat, kolmet kurahousut, kolmet kurahanskat ja yksi cockerspanieli ;-) ...Ja kaikesta tästä kurapesemisestä huolimatta sitä hienoa hiekkaa löytyy sisältä ihan joka paikasta. No, positiivisesti ajatellen meillä on sentään kuraeteinen, ja sen lisäksi kodinhoitohuoneen ovesta suora käynti pesuhuoneeseen. Vielä muutama vuosi sitten edellisessä osoitteessa piti kantaa koirat yläkertaan tiskattavaksi. ;-) 


Hiekkalaatikkoleikkien jälkipyykkiä... ;-)

 

      16.4.2013   Olispas taas paljon kuulumisia päivitettävänä... Vielä kun jostain saataisiin muutama ylimääräinen tunti vuorokauteen siihen päivittämiseen. No mutta jospa näitä tuloksia nyt edes sentään... 3,5 vuoden kisatauon jälkeen menin ja ilmoitin itseni ja Hetan agikisoihin. Ensimmäisellä radalla haparointia niin ohjaajalla kuin koirallakin (joka varmaan mietti, mitä ihmettä minä siellä radalla sen kanssa teen... ;-)) ja lopputuloksena hylky. No virheitä oli jo kerätty niin paljon alle, että eipä paljon harmittanut. ;-) Toiselle radalle sitten vähän paremmin valmistautuneena, ja sehän sitten sujuikin jo kohtuullisen kivasti. Yksi putken ohi juoksu, ja muutama sekka yliaikaa. Lopputulos 10,69 ja kolmas sija. Heta tienasi siis mulle hienon orvokkiamppelin. :) Rata löytyy täältä.

Hetan tytär Tessa starttasi samoissa kisoissa. Ensimmäisellä radalla puhdas rata, mutta 10sek. yliaikaa, kun neiti löysi kesken radan jonkin erinomaisen hajun, josta se ei meinannut päästä ollenkaan ohi. Toinen sija kuitenkin, ja orvokkiamppeli myös Riitalle :) Toisella radalla sitten harmittavasti väärä rata, ja siitä Tessalle hylky.


Heta & Tessa Kotkan Agikisoissa
© Jaana Siltanen

Viikonloppuna saimme kuulumisia myös Pohjanmaalta, jossa Luca osallistui Vaasan kv-näyttelyyn. Tuloksena tällä kertaa lähinnä näyttelykokemusta, sillä tuomari ei Lucaan nyt sen enempää ihastunut. Tuloksena nuortenluokan H. Koira oli kuitenkin esiintynyt iloisesti ja reippaasti. Ei siis muuta kuin kuono kohti uusia näytelmiä. :) Lucan arvostelu tulossa.  

Myös terveystulosrintamalla on uusia uutisia luvassa lähiviikkoina. Hetan toisesta pesueesta lonkka- ja kyynärkuvissa kävi tänään Mikki. Pientä löysyyttä lonkissa, jäämme odottamaan kennelliiton näkemystä. :)


      6.4.2013    Topi kävi tänään silmätarkastuksessa. Silmät kaikin puolin terveet. :)

Terveystulosten lisäksi tänään mainioita uutisia myös agikisoista. Matias ja Nelli starttasivat tänään Kouvolassa varsinaisesti ensimmäistä kertaa kakkosluokassa. No edellisten kisojen luokkanousun myötä tuli toki jo niissä kisoissa pitkän odotuksen jälkeen juostua yksi kakkosen rata, mutta tänään sinne kakkosen kisoihin lähdettiin siis ensimmäistä kertaa ihan ko. luokkaan ilmoittautuneena. Nelli on viimeisen viikon ajan ollut melkoinen luupää (ilmeisesti tekee vahvasti juoksuja) ja viimeksi torstaina treeneissä oli kutakuinkin näytellyt Matiakselle keskisormea. Odotukset kisamenestyksestä eivät siis olleet kovin korkealla. No toki Nelli nyt sentään pestiin ja puunattiin, sillä näin on tehty joka kerta kun se on jossain pärjännyt. Niin no, kukas sitä nyt tahtoo palkintopallilla epäsiistissä turkissa esiintyä. ;-) Lisäksi sille oli aamulla luvattu vielä bonuksena grillimakkara, jos nyt suvaitsisi vaikka ihan totella ja juosta hyvän radan. Diili kuulosti Nellistä ilmeisesti ihan reilulta, joten se otti ja juoksi agiradalta puhtaan radan miinusajalla, ja voitti vielä bonuksena koko medi 2 luokan!! Näin ollen ensimmäinen LUVA on nyt sitten kakkosistakin jo tienattuna. Hienoa Matias ja Nelli! :) No vaikka hyppyradalta oli samoilla ehdoilla luvattuna toinen grillimakkara niin se ei sitten enää Nelli jaksanut kiinnostaa. ;) Vähän korvat koristeena siis  hyppäriltä hylky. Agiradan pääsee katsomaan täältä.  :)  

      31.3.2013   Lisää pääsiäs-agilitya :) Muutama päivä sitten tarjoutui mahdollisuus ulkopuoliseen Sannan agilitykoulutukseen, johon sitten hetken mietittyäni rohkaistuin Hetan kanssa ilmoittautumaan. Nyt kun tässä on taas muutaman kuukauden käynyt treeneissä, on alkanut tuntuma lajiin  pikkuhiljaa palautumaan, ja edes ne jossain määrin hallussa olleet ohjaustaidotkin löytymään. No treenattavaa on toki edelleen ja paljon, mutta enää ei ole koko ajan radalla sellainen olo, että on siellä koiran kanssa ihan täysin hukassa. ;) Suunta lienee siis ainakin ihan oikea. :) No, pientä vaikeuskerrointa tänään toki teki se, että koko oma jälkikasvu on ollut viimepäivät hieman puolikuntoisia, ja kuinka ollakaan se oli sitten juuri se viime yö kun tässä talossa nukuttiin erittäin huonosti. Treenit alkoivat tänään klo 10, ja kun kelloja vielä siirrettiin viime yönä tunnilla eteenpäin, niin se ei yhtään tilannetta ainakaan helpottanut. No särkylääkkeen ja kahvin voimalla kuitenkin lähdettiin liikkeelle. Ja hyvä että mentiin, oli kuitenkin kivat treenit. :)

Oman vuoromme alussa ohje oli, että jatka rataa eteenpäin, mutta pysähdy jos tulee virhe, haluat palkata tai huudan sulle että palkkaa... Jaa niin mitä se sana JOS siellä lauseessa teki. ;) Olin jo rataan tutustuessani löytänyt useammankin paikan, jossa se virhe voisi tulla, mutta kuinkas ollakaan, se eka virhe tuli sitten siellä ihan simppelissä kohdassa. Ensimmäiset 11 estettä suoritimme ilman virheitä  (kun tyylipisteitä ei vielä jaettu ;-)) ja sain Hetan myös hyvin putkeen (12) mutta kuinka ollakaan se juoksi sitten ohi hypyn (13) ...Että näin ;-) No ohjaajan moka, kuten sekin, että muistin radan loppupuolella, että hyppy 20 mennään eri suunnasta. ;) No muutamia kohtia hiulattiin ja viilattiin, ja lopulta tehtiin koko rata onnistuneesti ja puhtaasti. :) Ohjaaja koettaa nyt sitten taas vaan muistaa juosta selkä suorana, kumartelematta, ja keskittyä siihen ettei pysähtele valsseissa tai radalla muutenkaan. Onni, että mulla on kaverina taitava koira, se paikkaa monta ohjaajan tekemää mokaa. :)  

Samassa koulutuksessa olivat tänään myös Nelli ja Matias. Vaikuttaa vähän siltä, että Nelli tekee vahvasti juoksuja, niin kovasti se tänään radalla Matiasta haastoi. Se oli tänään suorastaan oikea itsepäinen aasi, joka mieluusti olisi mennyt sieltä mistä aita oli matalin, mutta kuitannut kuitenkin kaikki tarjolla olevat herkut. ;-) No mutta taipui se lopulta Nellikin, ja ymmärsi että töitä olis nyt ihan oikeasti tehtävä. - Ja sen jälkeen se juoksikin radalla varsin mallikkaasti. :) 


31.3. rata muistinvaraisesti piirrettynä :)

  

      29.3.2013   Pääsiäisen helleagilitya... Tänään kävimme agilityhallilla huvittelemassa Netan, Lillin ja Nitan kanssa. Nitan edellisestä kerrasta olikin jo 1,5 vuotta, ja tähän väliin on sitten mahtunut vielä Nitan sairastuminen ja kunnon uudelleen rakentaminenkin. No eihän se Nitan vauhti, notkeus ja ketteryys enää samaa tasoa ole mitä joskus aikaisemmin, mutta hyvin se tuntui kuitenkin temput muistavan, ja ennen kaikkea sillä oli valtavan kivaa! Oli oikeastaan tosi kiva nähdä se niin innostuneena. :) Kevätaurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ja ensimmäisen kerran tänä vuonna kasvihuoneessa olikin vähän yllättäen jo ihan kesäkeli. Lämpömittari näytti suorastaan hellelukemia +26 astetta, joten toppavaatteista sai tosiaan kuoriutua aika tehokkaasti. ;-) Nuoriso juoksikin itsensä läkähdyksiin varsin nopeasti (etenkin kun kartturit olivat tyystin unohtaneet, että vettä olis nyt tosiaan pitänyt varata mukaan...) ja loppuajasta Netta jo viilenteli itseään loikomalla viileän betonilaatan päällä, rikkoutuneen katto-ikkunan kohdalla. ;-) Nita sen sijaan oli ihan elementissään - Yes, vihdoinkin lämmintä ja aurinkoista, ja kaiken lisäksi vielä tultiin leikkikentällekin. :) Pienten matalilla rimoilla olevien ralliratojen jälkeen se sai omineen tehdä niitä esteitä mitä lystäsi. No vanha suosikki keinu löytyikin nopeasti, ja aina ohi mennessään se piti toki käydä suorittamassa. :-) 

      13.3.2013   Nita täyttää tänään 11v. :) Vuoden takainen sairastelu on tällä hetkellä muisto vaan, ja Nita elelee nyt varsin reipasta ja täysipainoista kotikoiran elämää - ihan samalla tavalla kuin menneinä vuosinakin. Reipas ja iloinen pikkukoira siis yhä edelleen. :) 

      11.3.2013   Kylpyläreissun kuvagalleria löytyy nyt täältä.

      10.3.2013   Agilitya ja uiskenteluja... :) Kotkan agilitykisoista on tänä viikonloppuna tullut toinen toistaan parempia uutisia. Lauantaina kolmosluokan radoilla Riitta ja Aapo nappasivat ensimmäisen puhtaan nollatuloksen ja sijoittuivat sillä upeasti toisiksi. Pieni harmitus toki se, että yhdestä osallistujasta uupui, etteikö olisi tullut myös sitä sertiä. No mutta hyvä näinkin, Onnea! :) Sunnuntaina Riitalle ja Tessalle puolestaan hienosti agiradalta vitonen ja neljäs sija. Mutta mitä tekivätkään Matias ja Nelli... ottivat ja voittivat puhtaalla radalla medi 1 -luokan, saivat sertin ja siirtyivät kakkosiin!! Wau! - ja kaiken huipuksi sitten vielä korkkasivat iltapäivästä kakkosluokankin hyppyradalla, josta sieltäkin hienosti tuloksena vitonen radalta ja vähän yliaikaa -> neljäs sija. Ei mennyt huonosti siis sekään aloitus. :) Videolinkit Nellin ratoihin: medi 1 agirata ja medi 2 hyppyrata

Ja siinä missä kolme koiruutta uurasteli agikisoissa, oli liuta luppakorvia tänään uiskentelemassa Hyvinkään koirakylpylässä. Yksi innokkaimmista uimareista oli kyllä edelleenkin meidän Nita, joka melkein 11 vuoden iässä sitkeästi ja innostuneesti halusi uida koko puolentunnin uima-ajan. :) Hieno suoritus koiralta, joka reilu vuosi sitten oli kuitenkin melko kehnossa kunnossa. Kuvagalleriaa kylpyläreissusta pukkaa, kunhan ehditään. Tässä kuitenkin ensialkuun kuvat meidän tämän päivän uimareista. :)  


 

 

      6.3.2013   Lilli täyttää tänään 2 vuotta! Synttäreitä on vietetty perhepiirissä jätskitarjoilulla :) ...Tarina ei tosin kerro, saiko Lilli itse valita jätskiannosten koristeet. ;-)

      3.3.2013   Eilen meidän porukka suuntasi Valkealan ryhmänäyttelyyn. Niin tosin teki moni muukin, sillä cockerspanieleita oli tähän pikku ryhmikseen ilmoitettu 41 kpl! Koiria siis riitti kaikissa luokissa, ja tuomarilinjakin oli varsin tiukka. Tulossato oli tällä kertaa seuraavanlainen: Nita Vet Eri/3, Lilli Nuo Eri/4, Netta Jun Eri/2, Hilla Jun EH/4, Jätkä Jun EH/3 ja Taavi Nuo EH/4 Kuvia ja arvostelut  löytyvät nimiä klikkaamalla. :)

 

      1.3.2013   Viime maanantaina aloittivat Matias ja Lilli agilityn kisauransa epävirallisissa luokissa. Ensimmäinen möllikisa, ja hienosti ensimmäinen voitto, puhtaalla radalla. :)


      25.2.2013   Heta ja sisarukset tänään 8 vuotta! Kylläpä se aika menee nopsasti. Ja kun Hetaa katselee niin ei kyllä kuuna päivänä uskoisi, että sillä olis nyt oikeus näyttelyssä veteraaniluokkaan. *heh heh* Hetan synttäreitä meillä on nyt juhlittu maltillisemmin kuin Netan, sillä Hetahan on aikuinen, eikä aikuiset nyt välttämättä sen kummempia juhlia pidä. ;) Mutta tokihan sillekin nyt lapset ovat onnittelulaulun laulaneet, ja sen lisäksi kunnolla rutistaneet. Kiitokseksi tuli sitten lasten naamat pestyä. :) ...Ja jotta Hetalle ei tulisi paha mieli niin Juho sille sitten vielä omakätisesti paketoi muutaman äidin antaman koirankeksin. Lisäksi lupasin, että illalla saavat vielä antaa kaikille hauvoille possunkorvat. :) Onnittelut ja rapsutukset myös muille päivänsankareille; Aapolle, Pyrylle, Pamille ja Sissille!

      24.2.2013   Helmikuun kuulumisia... Viime viikkojen koirakuulumiset ovat nyt varsin arkisia. Lenkkeilyä, agility- ja tokoharkkoja, trimmaamisia, ja bonuksena ehkä hieman epätavallisempi piha-aidan esiin kaivaminen lumihangesta. Siihen malliin on tänä(kin) talvena lunta tullut, että parisen viikkoa sitten Netta jo hilpaisi aidan yli naapureita moikkaamaan. Tarkempi aidanvierusten tarkastelu osoitti, että pääsääntöisesti aitaa oli näkyvissä vajaa 20cm. mutta paikoitellen vain ihan muutama sentti. Itse asiassa siis suorastaan aika yllättävää, etteivät ne sen enempää retkiä ole naapurustoon tehneet. ;) No nyt aidanvierustaa kiertää lumilapionlevyinen oja, jota pitkin on hyvä kirmailla ympäri pihaa. Eihän sekään mitään aidanylittämisiä toki suoranaisesti estä, mutta onpahan nyt sitten ainakin ihan harkittu "rikos", eikä puolihuomaamaton vahinko, jos kylille lähtevät. ;-)

Lumilapion heiluttelun lisäksi ahkerasti ovat käyneet myös trimmaussakset. Viimeiset viikot ovat nyt jotenkin olleet oikein karvanleikkuun sesonkiaikaa, ja melkoinen määrä kasvatteja onkin viimeaikoina tullutkin siistittyä. Samalla on joistakin tullut otettua uusia kuviakin. :) Viikon päästä olisi sitten useampi koiruus myös Valkealan ryhmänäyttelyssä.

Harrastusrintamalla Netta on jatkanut viikoittaista tokoiluaan ja agilityn harkkaamista. Heta puolestaan on koettanut kestää kartturiaan kerran viikossa agitreeneissä. ;-) Netta on siis treenallut agilityn saloja pelkästään viikoittaisella omatoimitunnilla,  jonne minun ja Matiaksen seuraksi liittyi pari viikkoa sitten myös Anu ja Panu.  Nyt siis huhtikuun loppuun saakka käydään kolmen cockerin voimin harkkailemassa. :) Netta alkaa keinua lukuun ottamatta olla telinevalmis, Panulla puolestaan kepit vaatii vielä treenaamista. Matias ja Lilli puolestaan hiovat kuvioita ja treenaavat irtoamista. Perjantain omatoimitunti onkin siis nyt ollut lähinnä kiva irtiotto arkeen, ja viikonlopun aloitus. Mitään sen kummempaa tehotreeniä ei siis olla harrastettu, vaan ennemminkin hassutelta ja pidetty hauskaa. :) Lilli on siinä sivussa keksinyt myös ihan oman tempun. Se on nimittäin oivaltanut, kuinka se saa helpoiten ohjaajaansa katsekontaktin. No, jos koiran säkäkorkeus on n. 37cm ja ohjaajan pituus yli 190cm. niin siinä on yli 1,5m eroa. Se ero kurotaan tietysti helpoiten umpeen kirmaamalla A-esteen harjalle. ;-) Viime perjantaina otin kameran mukaan, tässä vähän kuvasatoa.


 

      31.1.2013   Viimeisin pesueemme täyttää tänään yhden vuoden. Onnea Jätkä, Topi, Hilla ja oma pikku Netta :)

Meillä kotona ei normaalisti ole juuri koirien syntymäpäiviä huomioitu, mutta nyt kun oma jälkikasvu alkaa olla siinä iässä, että ne synttärit ovat yksi vuoden suurimmista kohokohdista, niin tokihan niitä Netan 1v juhliakin sitten vietettiin. ;-) Niin no, kun kerran lasten synttäreitä juhlitaan, ja Nettakin on koiralapsi, niin tottahan toki... Eilen kävi siis Juho yhdessä isin kanssa ostamassa vähän synttäriherkkuja ja lahjan Netalle. Illalla laitettiin se sitten yhdessä pakettiin. Tänä aamuna, kun kutakuinkin vielä koko talo nukkui, tuli Juho kuiskuttelemaan korvaan, että menee nyt sanomaan Netalle onneksi olkoon. :) Edellisenä iltana olin siis Juholle sanonut, että synttärilaulut ja lahja voitaisiin antaa sitten vaikka vasta aamupalan jälkeen. - Että ei tarvitse niillä sitten koko taloa aamulla herättää... ;-) Hyvä että tuli sanottua, muuten olisi varmaan paljon onnea raikunut meillä jo aamulla kello kuusi. Nyt Netta sai silloin vain onnitteluhalit, ja Juho jatkoi sen jälkeen vielä unia. :) Aamupalan jälkeen sitten toki Netalle laulettiin ja annettiin paketti, kuten muillekin lapsille omana synttäripäivänään. Ja kyllähän Netta paketin päälle ymmärsi. Näppärästi se kuori paperista uuden röhkivän possulelun, ja lasten riemuksi myös todella piti siitä. Että näin meillä tänään... :)  

      23.1.2013   Vuosi 2012 sanoin ja kuvin. Kooste menneestä vuodesta jäi heti vuodenvaihteessa tekemättä, ja ajattelin jo että antaa olla. Kun nyt kuitenkin yhtenä iltana vähän järjestelin koneella kuvia, niin siinä samalla tuli mieleen monta mieleenpainuvaa juttua viime vuodelta. Ehkä siis pieni kooste vuoden parhaista paloista kuitenkin. Tässä olkaapa hyvät... :)

Alkuvuosi oli meillä uusien tulokkaiden aikaa. Tammikuun lopussa syntyivät ensin Hetan pennut, joista meille kotiin jäi Netta-neiti kasvamaan. Pentujen lähennellessä luovutusikää saimme lisäksi perheeseemme uuden nyytin, kun pieni Tuomaksemme maaliskuussa syntyi. :) Koiraharrasteiden puoleen alkuvuosi olikin siis ymmärrettävästi varsin hiljaista aikaa. Sen verran karvakorviamme kuitenkin hemmoteltiin, että kävimme huhtikuun alussa isommalla porukalla Hyvinkään koirakylpylässä.

Lumien sulamisen jälkeen on vuorossa pihaprojekteja osa 1, osa 2 ja osa 3. ...Ja aika monta osaa jäi vielä tulevillekin vuosille. :) No takapihan lähde saatiin nyt kuitenkin toivon mukaan suitsittua kulkemaan pihakaivoon (keväällähän se nyt sitten nähdään, onnistuiko salaojitukset, vai lilluuko vielä pihamaa...) ja etu- ja sivupiha kivetettyä. Syksyllä saatiin etupihan ensimmäiset istutuksetkin jo tehtyä, siitä jatkamme sitten tulevana keväänä.

...Ja kun pihaprojektit kotona alkoivat tympiä, niin vaihdettiin maisemaa mökille. Ihan lomailun kannalta ei nyt tosin sielläkään kesä mennyt, sen verran oli vielä jäljellä maalaamista, listoitusta, terassin rakentamista yms. No vaihtelua kuitenkin arkeen kotona. :) 

Sanomattakin taitaa olla aika selvää, että kovin paljon ei sitten enää koirien kanssa harrasteltu ;-) Itse asiassa olin suorastaan hieman yllättynyt, kun viime vuoden päiväkirjasta katselin, että olimme näköjään kesän aikana sitten kuitenkin järkänneet mm. kahdet pentutreffit, yhdet jälkitreenit ja yhden kokonaisen neljän tuomarin mejäkokeenkin! Ja Kotkan ja Kouvolan koiranäyttelyssäkin näköjään ehdimme käydä. Ja mitä sitä aina sanotaan, että Suomen kesä on muka lyhyt... ;-)

Loppukesä on aina taipumuskokeiden kulta-aikaa, ja kieltämättä olin odottanut että useampikin kasvatti olisi niihin osallistunut. Se, ettei kukaan kannustamisesta huolimatta käynyt taipparia viime vuonna edes yrittämässä, oli siis kieltämättä iso henkilökohtainen pettymys. :( No toisaalta tiedän, että syyt tähän nollatulokseen olivat moninaiset, joten ei muuta kuin katse kohti tämän vuoden taippareita. :) Ja siis yksi SPA 1 -tulos nyt kuitenkin sentään saatiin, kun Lilli kävi lähes tulkoon kylmiltään suorittamassa taipparit. Hienoa Lillander! :)

Ja vaikka nyt taippareiden suhteen tulostaso vuonna 2012 olikin varsin heikko, niin muutoin viime vuoden aktiivisuuteen voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Kiitos siitä kaikille kasvatinomistajille :) Vuonna 2012 Kasvattejamme terveystarkastettiin enemmän kuin minään aikaisempana vuonna. Lisäksi saimme useammalle koiralle näyttely- ja koetuloksia, ja leivottiinpa loppukesästä yksi uusi jälkivaliokin. Onnea vielä kerran Lasse ja Donna :)   Myös uusia "aluevaltauksia" nähtiin, kun sekä Nelli että Tessa aloittivat viime keväänä kisaamisen agilityssa. Nellille vuosi olikin varsin menestyksekäs, tuloksena kaksi LUVA-tulosta, ja monta melkein sellaista... :) Palkinnoille pääsi myös Tessa, melkein nollatuloksella. Tästä on hyvä jatkaa.

Syksy meillä eleltiinkin sitten tasaista lapsiperheen arkea, kera viiden flunssakierroksen. ;-) En tiedä olisiko tullut mihinkään näyttelyynkään lähdettyä, jos ei olisi Netta sopivasti ollut pentuluokkaiässä. Nyt siitä intoutuneena käytiin sentään Porvoon näyttelyssä ja loppuvuodesta vielä Lahden pentunäyttelyssä. No kannatti lähteä, menestys ei kummassakaan ollut hassumpi. :) Syyskuun lopulla järjestettiin myös yksi mejä-koe, joka pääsi todennäköisesti historian kirjoihin säänsä puolesta. Taisi olla näillä nurkilla yksi historian sateisimmista viikonvaihteista vuosikymmeniin, ja se kyllä näkyi tulostasossa. No mutta tulihan pidettyä :)

Loppupeleissä viime vuoteen mahtui siis paljon kivoja tapahtumia. Toivottavasti tästä alkaneesta vuodesta tulee yhtä antoisa. :) Mitään sen suurempia suunnitelmia ei tosin tällekään vuodelle ole tehty, sillä arki kolmen pienen lapsen ja kolmen koiran kanssa on jo sinällään ihan jännittävää ja tapahtumarikasta. :) Koirat siis harrastavat tällä hetkellä lähinnä lenkkeilyä. Tai no, Kimmo ja Netta aloittivat kyllä  pari viikkoa sitten viikoittaisen tokokurssin, ja itse olen viikoittain pyrkinyt käymään sekä Hetan että Netan kanssa agilityharkoissa. Jotain aktiviteettia siis sentään. :) Maaliskuulle puolestaan on suunnitteilla koirakylpylätreffit ja touko-, kesä- ja heinäkuulle on tullut anottua mejäkokeet. Ja koska ne taipparikäynnit viimevuodelta näyttivät puhdasta nollaa, niin tänä vuonna koetetaan nostaa aktiivisuutta järjestämällä myös yhdet taipparit heinäkuussa. ;-) Katsotaan nyt sitten riittääkö näiden lisäksi vielä intoa ja energiaa johonkin muuhun vai ei. :) ...Ja kun niistä pentusuunnitelmista on yksi jos toinenkin vähän kysellyt, niin joo kyllähän niitä suunnitelmia noin ajatuksen tasolla on ollut sekä Tessan että Lillin suhteen. Niin vakavasti, että jo ihan uroksiakin on niille jo mietitty. Vaan pitkälti riippuu siitä miten ne nyt mahdollisesti juoksevat. Jos ajankohta on sopiva niin voidaan vaikka ajatellakin astuttaa, mutta muussa tapauksessa siirretään suunnitelmia tuonnemmaksi. :)

 

      18.1.2013  Kuvasatoa Parkour-Hillan lomaviikosta. :) Lempinimen Hilla sai tavastaan liikkua niin ulkona kuin sisälläkin. Suoraviivaisesti vaan eteenpäin, ja jos nyt matkalle sattuu osumaan jokin este, niin ei kun yli vaan. ;) Viikon aikana ylitetyksi tuli niin lapsia, koiria, sohvan käsinoja, muutama lumipenkka ja piha-aita... Hillan agilityura näyttää siis varsin lupaavalta, kunhan se vielä oppii suoraviivaisen etenemisen lisäksi myös kääntymään. ;-) No mutta joo, aivan valloittavan ihana koiruus on kyllä Hillasta kasvanut. :) Se sujahti laumaamme ihan tuosta vaan, ja vaikka ei kotona pikkulapsiin olekaan tottunut, ei elämä niiden kanssa tuottanut silti mitään ongelmia. Yhdessä mm. katsottiin ipanoiden kanssa sohvalla Pikkukakkonen ja soitettiin kellopeliä. Tai siis lapset soitti ja Hilla koetti siinä samalla pestä molempien naamat. Kun Pihlalle tämä Hillan lähentely riitti, se otti ja pajautti puisella malletilla Hillaa suoraan otsaan niin, että kopsahti. No mitä teki Hilla? No heilutti tietysti häntää, eikä väistänyt tuumaakaan. :) Tuomas puolestaan on meillä tottunut toimimaan puruluiden laaduntarkkailijana, ja näin se teki tottunein ottein myös Hillan kanssa. No eipä tarvinnut Hillankaan kohdalla miettiä, salliiko se lapsen viedä luun suustaan. Sujuvasti söivät puruluuta vuorotellen, ihan samalla tavalla kuin Heta kaikkien lasten kanssa. :)

On kyllä jännä huomata, kuinka toisiin koiriin tuntee selvästi jotain sielujen sympatiaa jo pikkupennusta saakka, ja kuinka se tunne ei sitten ajankaan myötä katoa. Vaikka kaikki pennut ovat omalla tavallaan aina valloittavia, niin aina välillä pentueissa kuitenkin vaan on niitä, jotka tavalla tai toisella puhuttelevat enemmän. ...Ja sitten osa niistä vakuuttaa niin vahvasti, että myyntisopimus muuttuukin suorastaan huomaamatta ennen luovutusikää sijoitussopimukseksi - vaikka ei alkujaan pitänyt... :) No juuri näin kävi Hillan kanssa, ja täytyy kyllä sanoa, että se sama tunnetila oli kyllä  läsnä myös nyt Hillan lomaillessa meillä. Vaikka ihan virheetöntä Hillasta ei valitettavasti olekaan kasvanut, niin luonteeltaan se on kyllä juuri sitä, mitä itse cockerilta toivon. :) 

      14.1.2013 Oi voi, vasta tammikuu, ja päivitykset laahaa jo nyt perässä :) ...Ja tällä kertaa syynä ei siis tosiaankaan ole se, että tässä nyt olisi jotenkin pelkkää hiljaiseloa vietelty. Päinvastoin, vuosi on alkanut ihan vauhdikkaasti. Loppiaisen alla koiramäärämme kasvoi hetkellisesti kotona neljään, kun Hillan kotijoukot lähtivät lomalle auringon alle ja unohtivat varata matkaliput perheen luppakorville. ;-) No täytyy sanoa, että jos kolme koiraa on lauma, niin neljä on sitten jo jonkin sortin härdelli. :) ...Etenkin kun tästä määrästä puolet on ihan kakaroita. No Netalla ja Hillalla oli toki varsin hauskaa keskenään, eikä siinä nyt onneksi sen pahemmin jääneet lapsetkaan jalkoihin. Hillan lomaviikosta kertyi myös iso liuta hauskoja kuvia. Koetetaan ehtiä jossain välissä tekemään niistäkin kooste. :)

No siinä kun sitten viikon verran oltiin harjoiteltu elämää neljän koiran kanssa, ja viikonloppuna koiramäärä tipahti puoleen, tuntui jo suorastaan tyhjältä. Äkkiä sitä näköjään tottuu... Lauantaina Hilla siis lähti kohti kotia, ja Heta puolestaan lainaan koirakuumetta lieventämään (vai ehkä sittenkin nostattamaan...) vielä koirattomaan lapsiperheeseen. ;-) Illalla kotiin palasi ns. koko rahan edestä huomiota saanut koiruus, joka tyytyväisenä otti paikan olohuoneen karvalankamatolta, nosti tassut kohti taivasta ja nukkui aamu seitsemään asti. ...Silloin oli nimittäin Hetalla uusi lähtö. Edessä reissu Lahteen ja siellä Junior Handler -kisat Roosan kanssa. Heta esiintyikin kauniisti ja lopputuloksena hienosti viides sija. Lisäksi erittäin hieno kirjallinen arvostelu isompien 14-17v sarjasta, joissa Roosa nyt ensimmäisen kerran kilpaili. Onnittelut! Näyttelyn jälkeen Hetan rengasmatka jatkui sitten Salpausselän kisoihin, jossa se kävi mm. seuraamassa mäkihyppyä ja kannustamassa Olli-Pekan hiihdossa palkinnoille. Tähän päälle vielä pieni kyläreissu ennen kotiin paluuta. Täytyy sanoa, että sunnuntaina kotiin päästyään hyytyi Heta jo ennen olohuoneen karvalankamattoa ja otti ensimmäiset tunnin tirsat eteisen matolla. ;) Nyt oli todennäköisesti Hetankin mielestä jo viikonlopussa riittävästi aktiviteetteja. :)


Roosa, Heta ja Olli-Pekka, sekä taustalla Hetan poika Panu :)
Kuva : Anu Laitila

      11.1.2013 Nitan toiset lapset täyttävät tänään nekin jo kuusi vuotta. Kylläpä aika rientää... Onnittelut veljeksille Miro & Jasu :)

  
      4.1.2013 Uusi vuosi, uusi päiväkirja. :) Aikaisempien vuosien päiväkirjoja on nyt kertynyt niin paljon, etteivät ne enää kaikki mahtuneet linkkeinä yläreunaan. Niinpä päätin perustaa sivuille uuden Arkisto-sivun, jolta löytyvät nyt linkit niin vanhoihin päiväkirjoihin kuin pentu- ja kasvattitreffien kuvagallerioihinkin. Linkki arkistoon löytyy etusivulta.
 

Näin uuden vuoden alkuun kuitenkin vielä pentu-uutisia viime vuodelta. Ihan vuoden lopulla 30.12. tuli Hetasta taas mummo, kun Donna, Crab Apple's Brownsugar Girl, sai kahdeksan blue roan lapsukaista; neljä poikaa ja neljä tyttöä. :) Pennut kasvavat Orivedellä, ja rekisteröidään Sugarvalley kennelnimelle. Pentujen ylpeä isä on Paisley's Time Will Show "Lego" 

 

 


Kuva: Lasse Kylmäkorpi