Kokeissa koettua...

 
   Mejä-kokeet Agility Taipumuskoe Luonnetesti  
  Uusin 4.7.16 Uusin 24.8.14 23.7.2009 9.10.2010  

 

Mejä

4.7.2016 Pyhtää, Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos Voi 1 44/50p. -> Fi Jva!!
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 4/5)

Lähtömakaus huomioidaan. Ohjatusti maavainuiseen, ripeään jäljestykseen, joka etenee pääasiallisesti jäljen päällä koko matkan. 1. kulma, jolla katko, tarkisteluttaa pitkään, ja se työstetään veretyksen lopusta uuden alkuun. Kaksi muuta kulmaa vaivatta suunnassa. Makaukset: 1. vauhdista, 2. hyvin, 3. kierretään ja 4. kävellään yli. Kaadolla koira osoittaa sorkan, mutta ei jää heti siihen, vaan palaa takaisin. Tänään pisteitä vie katkon pitkällinen työstö, ja hetkisen kestänyt epävarmuus kaadolla. Muutoin mallikas jäljestys.

15.5.2016 Pyhtää, Tuomarina Tuovi Henttu
Tulos Voi 3 21/50p.
 

9.8.2015 Kouvola, Elimäki Tuomarina Mari Tilles
Tulos: VOI 1 41/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 5/5)

Ohjatusti jäljelle. Nelli lähtee reippaasti jäljelle, edeten maavainulla jälkiuraa pitkin.. Vain pari tarkastusta jäljen välittömässä läheisyydessä koko matkan aikana. 1. kulma, jossa katko, veretyksen loppuun ja rengastaen uudelle osuudelle. 2. kulma jäljen mukaisesti ja 3. hieman oikaisten. Makuista Nelli merkkaa ensimmäisen, 2. ja 3. vauhdista nyökäten, 4. yli. Sorkalle tullaan suoraan, sen Nelli toteaa pikaisesti. Hieno varma suoritus, jossa toivomista makausten ja kaadon huomioimisessa.

2.8.2015 Luumäki, Munne Tuomarina Riitta Helle
Tulos: VOI 2 37/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 6/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 4/5)

Koiralle osoitetaan alkumakuu, mikä tutkitaan pikaisesti ja ohjaten matkaan. Koira jäljestää pääosin maavainulla reipasta kävelyvauhtia. 1. osuudella tehdään muutama noin liinanmittainen tai hiukan isompi pisto jäljen sivulle. 2. osuus jälkitarkasti. 3.lla ja 4.llä osuudella parit sivupistot. 1. kulma laajalla taustantarkistuksella seuraavalle osuudelle. 2. kulma, jolla katko, veretyksen loppuun, sieltä jalanjälkiä apuna käyttäen jäljen sivulle, ja sieltä sivusta kaartaen uudelle osuudelle. 3. kulma taas laajalla taustantarkastuksella. Kaadolle suoraan, mikä osoitetaan nopeasti pysähtymällä. Makuut 1 ja 2 nopataan kävellessä yli. 3. ja 4. ohitetaan huomiotta. Tänään palkintosijaa valitettavasti pudottaa merkkaamattomat makuut, laajat kulman taustan tarkastelut ja heikko kaadon merkkaus.

28.6.2015 Pyhtää, Tuomarina Rauno Koskinen
Tulos Voi 3 22p.
(jäljestämishalukkuus 2/6, jäljestämisvarmuus 6/12, työskentelyn etenevyys 4/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 4/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Koira ohjataan jälkityöhön, jota tehdään maavainulla ja edetään sopivaa vauhtia. 1. osuudella tehdään vai pieni tarkistuslenkki, muutoin jälkiuralla. 2. osuudella pari pientä tarkistuslenkkiä. 3. osuudella tarkistulenkit lisääntyy ja yhdellä ollaan jo hukan rajamailla, mutta itsenäisesti takaisin. 4. osuudella vain pieniä lenkkejä. 1. kulma, jolla katko aiheuttaa koiralle hukan, kun veretyksen loputtua löytyy sorkkaura. 2. kulma kahdella laajahkolla tarkastuslenkillä ja 3. kulma narun mittaisella lenkillä. Makauksista koira viisveisaa, yhtään ei merkata, 3 ylitetään ja 1 ohitetaan. Kaadolle suoraan, se kiinnosti. Tänään palkintosijaa pudottaa yksi hukka ja makausten merkkaamattomuus, sekä katkon selvittämättömyys.

3.5.2015 Pyhtää, Tuomarina Hannu Palonen
Tulos Voi 2 32p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 7/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Innokas lähtö. Heti alkuun tuulen alapuolella kulkien, osittain myös polveillen. Katkokulma oikaisten. Muilla kulmilla tarkastuslenkkejä. Makaukset ylitetään, samoin kaato, hukka. Jäljelle tuotuna kaato löytyy, kaatokäytös hyväksytty.

4.5.2014 Pyhtää, Tuomarina Mari Myllynen
Tulos Voi 2 44p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 1/3, yleisvaikutelma 5/5)

Koiralle osoitetaan lähtömakaus, josta ohjatusti maa- ja ilmavainuiseen jäljestykseen reippaalla kävelyvauhdilla. Koira etenee jäljen päällä, tai sen välittömässä tuntumassa kaikki osuudet, vain 1 yli narunmitainen pituinen tarkistus 2, 3, ja 4. osuudella. Ensimmäinen makaus koiranmitalla ohi, kulma hyvin. 2. makaus hyvin merkaten. Kulma, jolla katko, helponlaisesti jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. 3. makaus merkaten, kulma pienellä takalenkillä. 4.makaus ohitse. Kaadolle suoraan, se nuuhkaistaan nopeasti, ja jatketaan matkaa. Pisteisiin ja palkintosijaan tänään vaikuttaa ohitetut makaukset, muutamat tarkistelut ja kaatokäyttäytyminen. Osaava jäljestäjä, jolle luvassa hienoja tuloksia, kunhan sorkan saa kiinnostavaksi.

14.7.2013 Pyhtää
, Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos Voi 2 37p.
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 1/3, yleisvaikutelma 4/5)

Nopea lähtö. Koira jäljestää maavainua käyttäen reipasta vauhtia. Ensimmäisenä ollut katkokulma oli tänään Nellille ylitsepääsemätön este, eikä jatko löytynyt runsaista lenkeistä huolimatta, vaan jouduttiin tuomitsemaan hukka. Normaaleilla kulmilla koira teki pienet tarkistuslenkit. Makuista kolme ylittää vain nopeasti nuuhkaisten, yhden kiertää. Tänään jäljestys oli runsaasti tarkistuksia tekevää, mutta etenevää. Kaadolle tultaessa Nelli vain ylitti sorkan ja jatkoi eteenpäin. Vasta runsailla kehoituksilla koira saatiin kiinnostumaan kaadosta.

 

30.6.2013 Pyhtää, Tuomarina Karla Sohlman 
Tulos: VOI 0

Nelli tutkii lähdön, mutta lähtee heti jäljen sivuun muille hajuille. Ohjaaja ottaa hyvin koiran takaisin ja menee 10 metrin krepityksen loppuun hyvin ohjaten. Nelli kuitenkin on sitä mieltä, että siellä sivussa on jotain mukavampaa, ja lähtee tekemään laaja lenkkiä. Palaa kuitenkin omatoimisesti jäljelle. Menee pikku pätkän hyvin, mutta lähtee sitten määrätietoisesti jäljeltä aina 1. hukkaan asti. Uusi yritys puhtaalta ja mennään kulmalle hyvin. Makuun kiertää vierestä ohi. Kulma teeti töitä, mutta selviää itsenäisesti. Kulman jälkeen alkaa pyöritys ja kuljetaan jäljen sivussa , mutta tullaan makaukselle, ja se merkataan hyvin. Pikku pätkä taas hyvin, mutta sitten Nelli päättää lähteä metsän muille hajuille. Tuomitaan 2. hukka. Kulmalle kuljetaan hetki jäljen sivussa ja sitten jäljeltä suoraan kulman yli ja aina niin kauaksi, että tuomitaan 3.s hukka ja koe keskeytetään. Harjoitellen kaadolle, josta menee ohi ja loppujenlopuksi löytää sen, mutta se ei oikein kiinnosta. Nelli osoitti osaavansa jäljestää, mutta jälkivarmuus vielä puuttuu. Lisää harjoitusta ja tuloksia varmaan syntyy.


19.5.2013 Pyhtää,
Tuomarina Jukka Kuparinen 
Tulos: VOI 3 24/50p.
(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 5/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 7/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 2/5)

Nopea lähtö. Koira jäljestää pääosin maavainuisesti, runsaasti tarkistuslenkkejä tehden. 1. kulmalla vaikeuksia löytää jatko, mutta lopulta jäljestys pääsi jatkumaan. Makuista kolme kiersi ja yhden osoitti nopeasti nuuhkaisten. Toisella osuudella tarkistuslenkiltä lähti paluujäljelle, mistä hukka. Katko-kulmalta ei jatkoa löytynyt vaan tuli toinen hukka. Viimeinen kulma runsaalla tarkastuslenkillä, ennen kuin viimeinen osuus löytyi. Viimeisellä osuudella taas runsaasti lenkkejä ja kaadollekin tuli sivu kautta. Kaato ei Nelliä kiinnostanut vaan sitä nuuhkaistiin vain nopeasti ohimennen.

23.9.2012 Pyhtää, Tuomarina Anne Viitanen 
Tulos: VOI 2 33/50p

(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 1/3, yleisvaikutelma 3/5)

Nelli nuuhkaisee alkumakauksen nopeasti ja ohjataan jäljelle. Jäljestys lähtee liikkeelle ilmavainulla aaltoillen molemmin puolin jälkeä. Makuu hyvin pysähtyen. Nelli tekee matkan aikana useita tarkastuksia jäljen sivuun, mutta palaten aina määrätietoisesti jälkiuralle. 1. kulma, jossa katko, yrittää selvittää rengastamalla, mutta tällä kertaa kova työ ei tuota tulosta ja tuomitaan hukka. 2. makaus ohi ja kulma takaa laajalla lenkillä 3:lle osuudelle. Kolmas makaus yli kävellen ja kulmalle tulee takakautta, ja jatkaa suoraan 4:lle osuudelle. Neljäs makaus myös yli kävellen. Kaadolle tulee hieman sivusta ja nuuhkaisee sen nopeasti. Saisi olla siitä kiinnostuneempi. Alkuinnostuksen jälkeen Nellin työskentely muuttui välillä jopa maavainuiseksi, ja myös samalla tarkemmaksi. Tarkastelulenkeistä huolimatta Nelli on tilanteen tasalla koko ajan.

Mejä-koe Pyhtää 10.6.2012, tuomarina Karla Sohlman
Tulos:  VOI 0

Hyvä ohjattu lähtö. Nelli aloittaa sopivavauhtisen jälkityön, käyttäen pääosin maavainua. 1. osuus jälkitarkasti. Makuun yli kävelee ja nuuhkaisee vauhdista. 1. kulma, jolla katko, rengastaen jatkoon. Toisen osuuden loppupuolelle jälkitarkasti, tehden yhden laajemman tarkastuslenkin jäljen sivuun. Makuu ensimmäisen toisinto. 2. kulma pienellä tarkastuslenkillä. Kolmas osuus myös jälkitarkasti ja makuu edellisten kaltaisesti. Kolmas kulma pienellä lenkillä hienosti 4. osuuden loppupuolelle, mutta sitten metsän muut hajut saavat Nellin lähtemään jäljeltä aina hukkaan asti. Uusi yritys puhtaalta ja kaadolle jonka yli kävelee. Valitettavasti ei ole osoittaa puhdasta jälkeä, ja koe päättyy. Neljännen osuuden makuun Nelli kiertää näyttäen meille ihmisille että siinä se on, mutta ei merkkaa sitä. Hienoa jälkityötä Nelli osoitti. Valitettava ajatuskatko pilasi muuten niin mainion jälkityön.

Mejä-koe  Luumäki, Munne   6.5.2012 Tuomarina Alf Lindblom
Tulos: VOI 1 40/50p
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 5/5)

Rauhallinen, hyvin opastettu lähtö. Nelli etenee suorilla osuuksilla tarkasti, kulmat selvitetään pitkien pisto tarkastuksien jälkeen. Katkos selviää laajan kaarroksen avulla. Kaadon ohitti noin metrillä ja edetään jäljentekijöiden jälkiä pitkin. Pysähtyy jonkin matkan päästä ja yhden kannustuspyynnön jälkeen palataan kaadolle, jonka tutkii nopeasti. Erinomainen ohjaajan ja koiran yhteistyö. Makaukset merkkaa kaikki hidastaen ja nuuhkaisten.


Mejä-koe Pyhtää, Hirvikoski 17.7.2011
, tuomarina Susanna Kallström
Tulos:  VOI 2 34/50p

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 8/14, käyttäytyminen kaadolla 1/3, yleisvaikutelma 3/5)

Nellille osoitetaan alkumakaus ja se lähtee innokkaasti jäljelle ohjattuna. Kaksi ensimmäistä osuutta erinomaista jäljestystä aivan jäljen päällä tai tuntumassa. Kolmas osuus myös tarkasti, osuuden loppupuolella ilmavainu ajaa koiraa hieman sivuun. Neljäs osuus pienellä aaltoliikkeellä. Kulmista 1. tarkasti, 2. jolla katko, selviää rengastuksin. 3. kulmalla koira jatkaa kulman yli ja sieltä kaartaa viistoon poispäin jäljestä, tuomitaan hukka. Kaadon osoittaa vain nopeasti ja jatkaa eteenpäin. Makauksista merkkaa 1. ja 2. hidastaen, loput ylittää. Mukavasti aloittanut koira, jolle kävi valitettavasti työtapaturma viimeisellä kulmalla. Kaato saisi kiinnostaa enemmän.

Mejä-koe Savitaipale 7.7.2011, tuomarina Karla Sohlman
Tulos:  VOI 0

Hyvä ohjattu lähtö. Nelli aloittaa ripeävauhtisen jäljestyksen käyttäen pääosin ilmavainua. 1. osuus jälkitarkasti tehden vain pari pientä tarkistuspistoa jäljen sivuun. Makuun osoittaa, mutta nopeasti. 1.kulma, jolla katko veretyksen loppuun ja katko teettää töitä Nellille, mutta lenkein jatkoon. 2.osuus liki kulmaan hyvää työtä, mutta sitten Nelli lähtee jäljen ulkopuolelle aina hukkaan asti. Makuun merkkaa hyvin. Uusi yritys kulmalta ja 3.osuus hyvää jäljestystä, mutta kulmalta yli aina hukkaan asti. Makuun merkkaa hätäisesti. Kulmalta uusi yritys, mutta kuumuus on vienyt Nellin motivaation työtehtävästä ja se lähtee jäljeltä pois määrätietoisesti. 3. hukka ja koe keskeytetään. Harjoitellen kaadolle ja se kiinnostaa. Hienoa työtä Nelliltä, mutta tänään kuumuus teetti tepposet sille ja päätyö ei kiinnostanut loppuun asti.

 

Mejä-koe Kouvola, Elimäki 8.8.2010, tuomarina Susanna Kallström
Tulos:  VOI 0

Nelli ei juurikaan malta haistella alkumakausta, vaan lähtee innokkaasti jäljelle. 1. osuus aika epävarmaa jäljestystä kulmalle, jossa katkos. Nelli aloittaa rengastuksen, mutta ei onnistu löytämään jatkoa vaan palaa edellisen osuuden suuntaan, hukka. Uusi aloitus veretyksen alusta ja 2. osuudella Nelli kuljettaa isäntää tutustumassa paikallisiin metsiin. 2. kulma tarkasti. 3. osuuden alku hyvin, mutta osuuden puolivälissä löytää metsäautotien ja lähtee seuraamaan sitä hukkaan asti. Uuden aloituksen jälkeen tullaan kulmalle, jossa Nelli lähtee tarkastamaan jäljentekijöiden pienestä suunnistusvirheestä aiheutuneita jalanjälkiä, mutta ei palaa vaan jatkaa hukkaan asti. Koe keskeytyy. Makauksista merkkaa pysähtyen 2., 1. ylittää hidastaen ja 3. ylittää. Tänään kokemattomuus näkyi Nellin työskentelyssä, eikä hellekään helpottanut työntekoa.

 

Mejä-koe Pyhtää, Myllykylä 18.7.2010, tuomarina Esa Pekkarinen
Tulos:  VOI 2 36/50p

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 8/14, käyttäytyminen kaadolla 1/3, yleisvaikutelma 4/5)

Nelli lähtee rauhalliseen, pääosin ilmavainuiseen jäljestykseen. Ensimmäinen osuus tarkasti, makauksen yli hidastaen. Katkokulmalla veretyksen alku löytyy kaarrellen ja pistoja tehden. Toisella osuudella alku tarkasti kaarrellen jäljen molemmin puolin. Makuu ylitetään. Tiheikön kohdalla lukuisia tarkistuksia, joista yksi paluujälki liki hukkaan asti. Kulma pienellä takalenkillä. Viimeinen osuus tarkemmin. Makuusta jälleen yli. Kaadolle, joka hötäisten osoitetaan ja sitten jatketaan matkaa. Hyvä VOI-ensikertalainen, joka voisi harjoitella makuita.

 

Mejä-koe Kouvola, Elimäki 4.7.2010, tuomarina Paul Vuori
Tulos:  AVO 1 47/50p -> Siirto Voi!

(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Nelli nuuhkii lähtömakuun ja lähtee innokkaasti jäljelle. Nelli käyttää jäljestäessä erittäin paljon maavainua, mutta tarpeen tullen palaa jäljelle ilmavainunkin turvin. Koko jälki jäljestetään reippaalla kävelyvauhdilla. Ensimmäisellä osuudella vain yksi poikkeama jäljeltä. Tarkistuslenkki olisi varmaan ollut pienempi, ellei kierrettäväksi olisi sattunut iso lohkare. Ensimmäinen makuu nuuhkitaan. Kulmalla pari pientä pistoa. Toisella osuudella yksi pieni sivupisto ja yksi pieni tarkistuskaarros, josta ohjaajan kehoituksella kirsu pystyssä jäljelle. Toinenkin kulma tarkasti, valitettavasti makuulle vain vilkaisu. Kolmannella osuudella yksi pidempi pisto sivulle. Tältä takaisin hienosti koukkaamalla jäljen tulosuuntaan. Hieno ratkaisu. Sorkkakin löydetään ja sitä nuuhkitaan. Erittäin hyvä ja varma suoritus.


© Jukka Leinonen

 

 

Mejä-koe Kouvola, Elimäki 16.5.2010, tuomarina Alf Lindblom
Tulos:  AVO 0

Hyvä ohjattu lähtö. Nelli jäljestää ensimmäisen osuuden tarkasti, merkkaa hyvin kulman ja lähtee toiselle osuudelle. Kääntyy yhtäkkiä ympäri ja lähtee seuraamaan riistajälkeä toiseen suuntaan. Tuodaan takaisin jäljelle. Työskentely muuttuu epävarmemmaksi, tuuli vie jatkuvasti Nellin sivulle. Toinen kulma merkataan hyvin ja suoritetaan tarkasti. Viimeisen osuuden loppupuolella Nelli jälleen lähtee seuraamaan riistajälkeä. Jälki osoitetaan. Nelli kaartaa kaadon ohi, huomaa verijäljen loppuneen, mutta jatkaa jäljentekijöiden jälkiä pitkin kaadosta pois. Tuodaan kaadolle, mutta se ei tänään kiinnostaa. Nelli osoitti, että jäljestäminen halutessaan sujuu, tänään ehkä helle häiritsi toimintaa.

 

Mejä-koe Kouvola, Elimäki 9.8.2009, tuomarina Pasi Kemppainen
Tulos:  AVO 2 34/50p

(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 7/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Hyvin ohjattu lähtö, josta alkaa sopivaa vauhtia etenevä, pääosin maavainuinen jäljestys. 1. osuus edetään pääosin jälkiuralla, pari tarkistusta tehden. Ajoittain koira kaipaa kuitenkin tukea ohjaajalta. 1. kulma jäljenmukaisesti, makuun osoittaa nopeasti pysähtyen. 2. osuudella koiran itseluottamus paranee ja edetään lähes toiselle kulmalle, jossa jäljen päältä lähtevä hirvi vie voiton verijäljestä - koira on lähdössä jatkamaan työtä häiriöstä piittaamatta, mutta palaa sitten tutkimaan tuoreita jälkiä veriuran molemmin puolin ja tuomitaan 1. hukka. Palautus ja hyvää jäljestystä 2. kulmalle, joka jäljenmukaisesti, makuu ylittäen. 3. osuus hyvää jäljestystä. Ohittaa kaadon, mutta palaa ohjaajan kehoituksella suoraan vientijälkeä kaadolle sitä tutkimaan jääden. Lupaava jäljestäjä, joka kaipaa hiukan lisää itsevarmuutta.

 

Mejä-koe Luumäki, Munne 2.8.2009, tuomarina Tuula Pekkarinen
Tulos:  AVO 1 43/50p

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Nelli aloittaa tutkailemalla alkumakauksen nopeasti, hiukka hutaisten. Alkukrepitys ohjattuna. Ensimmäinen osuus sopivavauhtista jäljestystä parilla laajemmalla tarkastuspyörähdyksellä. Ensimmäinen kulma noppaisten ja kulman takaa tarkastuslenkki, ja toinen osuus taas muutamalla narunmittaisella pistolla. Ennen toista kulmaa Nelli ajautuu vanhaa metsäautotienpohjaa kohti järveä, mutta ohjaajan kehotukset saa Nellin kääntymään takaisin ja kulma löytyy, jonka merkkaa. Kolmannella osuudella taas muutama laajempi pyörähdys ja loppuosuudella ennen kaatoa yksi isompi kierros. Kehotukset auttavat. Hetki Jäljellä. Nyt Nelli lähtee kiertämään kaadolle takakautta löytäen kuitenkin sorkan, ja nuolee ja näykkii sen. Pirtsakka mimmi, joka iän myötä saanee varmuutta menoon.


© Jukka Leinonen

 


Mejä-koe Elimäki 28.6.2009
, tuomarina Paul Vuori
Tulos:  AVO 3 23/50p

(jäljestämishalukkuus 2/6, jäljestämisvarmuus 3/12, työskentelyn etenevyys 3/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 2/5)

Nelli nuuhkii lähtömakuun ja siirtyy ohjaajan tukemana opastusalueenloppuun. Jäljestäessä hieman kokematon Nelli käyttää paljon ilmavainua. Maavainun käyttö jää vähäiseksi. Jäljestysvauhti eteenpäin liikuttaessa on mukavan reipas kävelyvauhti. 1. osuuden alku on Nellille ja ohjaajalle tuskainen. Tarkistuksia, lyhyitä paluujälkiä ja lenkkejä on runsaasti. Työskentely erittäin puurtavaa. 1. osuuden loppupuoliskolla yksi määrätietoinen poistuminen jäljeltä, josta hukka sekä paluujälki, josta toinen jäljelle palautus. 1. makuu merkitään ja kulma suoritetaan tarkasti. 2. osuus mukavaa jäljestystä vain parilla tarkistuksella. 2.kulma oikaistaan ja samalla makuu ohitetaan. 3. osuus loppuun asti mukavasti jäljestäen. Sorkka ei Nelliä lämpimällä ilmalla viehätä. Sorkka nuuhkaistaan ja paikalta poistutaan. Kehnon alun jälkeiset hyvät osuudet antavat osviittaa tulevasta hyvästä jälkikoirasta.

 

Mejä-koe Elimäki 24.5.2009, tuomarina Hannu Palonen
Tulos:  AVO 2 37/50p

(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Reippaasti liikkeelle. Alkuun voimakasta polveilua. Puolivälissä osuutta määrätietoinen poistuminen jäljeltä, hukka. Loppua kohden jäljestys tarkentuu. Ensimmäisellä kulmalla laajat lenkit. Toinen tarkasti. Makuut merkattiin. Kaatokäytös hyväksytty.

 

 


© Jukka Leinonen

Mejä-koe Elimäki 3.5.2009, tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos:  AVO 3 28/50p

(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 5/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 1/5)

Hyvä itsenäinen alku. Koira jäljestää mukavaa vauhtia maavainua käyttäen. Koko 1. osuus lähes jälkitarkasti kulmalle jossa tutkii makuun hienosti. Jatkaa sitten suoraan pyörimään jäljen ulkopuolella. Palaa kulmalle ja jatko löytyi. Toisella osuudella pari isompaa lenkkiä jäljen sivussa, mutta hyvin kulmalle, jossa makuu taas osoitettiin hyvin. Taas kulmalta yli ja niin paljon muut metsän hajut pyörittivät että tuli hukka. Viimeinen osuus taas hyvin, mutta kaato ohitettiin metrin päästä ja koira meni niin pitkälle että tuli toinen hukka. Palautuksen jälkeen aikansa pyörittyään havaitsee kaadon ja tutkii sitä innolla. Hyvä suoritus ensikertalaiselta, ja tuloksetkin paranevat kokemuksen myötä.

Agility
 

Agility, Pyhtää 24.8.2014, tuomarina Minna Räsänen
Medi 3 ratavirheet: 5 , aika: +6,43 Tulos: 11,43 Sijoitus: 10/23


Agility
, Pyhtää 24.8.2014, tuomarina Minna Räsänen
Medi 3 ratavirheet: 0 , aika: +10,57 Tulos: 10,57 Sijoitus: 7/22


Agility
, Hamina 20.7.2014, tuomarina Tuija Kokkonen
Medi 3 ratavirheet: 15 , aika: +8,75 Tulos: 23,75 Sijoitus: 10/22


Agility
, Hamina 19.7.2014, tuomarina Tuija Kokkonen
Medi 2 ratavirheet:0 , aika: -0,76 Tulos: -0,76 Sijoitus: 1/9 Sert -> siirto Medi 3

Agility, Hamina 19.7.2014, tuomarina Tuija Kokkonen
Medi 2 ratavirheet:0 , aika: +3,38 Tulos: 3,38 Sijoitus: 3/9

Agility, Kouvola 7.6.2014,
tuomarina Minna Räsänen
Medi 2 ratavirheet:5 , aika: -2,01 Tulos: -2,01 Sijoitus: 3/11
VIDEO

Agility, Kouvola 7.6.2014,
tuomarina Minna Räsänen
Medi 2 ratavirheet: 10 , aika: +4,76 Tulos: 14,76 Sijoitus: 4/9
VIDEO

Hyppyrata, Kouvola 7.6.2014,
tuomarina Minna Räsänen
Medi 2 ratavirheet: 5 , aika: +1,76 Tulos: 6,76 Sijoitus: 3/7
VIDEO

Agility, Kotka 25.5.2014
, tuomarina Asko Jokinen
Medi 2 ratavirheet:0 , aika: +1,51 Tulos: 1,51 Sijoitus: 2/3
VIDEO

Agility, Kotka 25.5.2014, tuomarina Asko Jokinen
Medi 2 ratavirheet:10 , aika: +1,34 Tulos: 11,34 Sijoitus: 1/3
VIDEO

Agility, Kotka 23.5.2014
, tuomarina Pertti Siimes
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: +4,66 Tulos: 9,66 Sijoitus: 2/5
VIDEO

Agility, Kotka 23.5.2014
, tuomarina Pertti Siimes
Medi 2 ratavirheet: 10, aika: +17,24 Tulos: 27,24 Sijoitus: 3/7
VIDEO

Hyppyrata, Pyhtää 4.5.2014, tuomarina Markku Kaukinen
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: +1,90 Tulos: 6,90 Sijoitus: 2/5

Agility, Pyhtää 4.5.2014
, tuomarina Markku Kaukinen
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: +5,13 Tulos: 10,13 Sijoitus: 2/6

Agility, Pyhtää 4.5.2014
, tuomarina Markku Kaukinen
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: +3,36 Tulos: 8,36 Sijoitus: 3/5

Agility, Kotka 8.4.2014
, tuomarina Marja Lahikainen
Medi 2 ratavirheet: 10, aika: +11,45 Tulos: 21,45 Sijoitus: 2/8
VIDEO

Hyppyrata, Kotka 8.4.2014
, tuomarina Marja Lahikainen
Medi 2 ratavirheet: 0, aika: +2,13 Tulos: 2,13 Sijoitus: 2/10
VIDEO

Agility, Kotka 8.4.2014
, tuomarina Marja Lahikainen
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: +4,18 Tulos: 9,18 Sijoitus: 3/10
VIDEO

Agility, Kotka 15.3.2014
, tuomarina Anne Savioja
Medi 2 ratavirheet: 0, aika: -0,01 Tulos: 0 Sijoitus: 2/11 LUVA
VIDEO

hyppyrata, Kotka 15.3.2014
, tuomarina Anne Savioja
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: +6,74 Tulos: 11,74 Sijoitus: 5/10
VIDEO

Agility, Kotka 5.1.2014
, tuomarina Sari Mikkilä
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: -0,17 Tulos: 5 Sijoitus: 2/7
VIDEO

Agility, Kotka 5.1.2014
, tuomarina Sari Mikkilä
Medi 2 ratavirheet: 10, aika: +1,42 Tulos: 11,42 Sijoitus: 4/8
VIDEO

Hyppyrata, Kouvola 13.10.2013, tuomarina Allan Mattsson
Medi 2 ratavirheet: 0, aika: -1,61 Tulos: 0 Sijoitus: 3/8

Agility, Vantaa 29.9.2013
, tuomarina Esa Muotka
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: -0,15 Tulos: 5 Sijoitus: 3/9
VIDEO

Agility, Vantaa 29.9.2013
, tuomarina Esa Muotka
Medi 2 ratavirheet: 10, aika: +5,98 Tulos: 15,98 Sijoitus: 6/11
VIDEO

Agility, Kotka 24.8.2013
, tuomarina Anne Huittinen
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: -2,76 Tulos: 5 Sijoitus: 1/4

Agility, Kotka 24.8.2013
, tuomarina Anne Huittinen
Medi 2 ratavirheet: 5, aika: -5,60 Tulos: 5 Sijoitus: 2/6


Hyppyrata
, Kotka 6.8.2013, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet: 5, aika: +2,57 Tulos: 7,57 Sijoitus: 1/3

Agility, Kotka 6.8.2013
, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet: 10, aika: +11,47 Tulos: 21,47 Sijoitus: 1/3

Hyppyrata, Hamina 28.7.2013 tuomarina Anne Viitanen
Medi2 ratavirheet: 15, aika: +1,07 Tulos: 16,07 Sijoitus: 2/?


Hyppyrata
, Kotka 18.5.2013, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet:5 , aika:+14,56  Tulos:19,56  Sijoitus: 1/4

Agility, Kotka 18.5.2013, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet:0 , aika: +8,76 Tulos: 8,76 Sijoitus: 1/4

Hyppyrata, Kotka 17.5.2013, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet: 0, aika:+3,15  Tulos:  Sijoitus: 3/8

Agility, Kotka 17.5.2013, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet:5, aika: +6,10 Tulos: 11,10 Sijoitus: 4/8


Agility
, Kotka 4.5.2013, tuomarina Tuija Kokkonen
Medi2 ratavirheet: 5, aika: -3,74 Tulos: 5 Sijoitus: 3/8


Agility
, Kotka 4.5.2013, tuomarina Tuija Kokkonen
Medi2 ratavirheet: 5, aika: +1,45 Tulos: 6,45 Sijoitus: 4/11

Hyppyrata, Kotka 4.5.2013, tuomarina Tuija Kokkonen
Medi2 ratavirheet: 5, aika: +12,53 Tulos: 17,53 Sijoitus: 5/10


Agility
, Kouvola 6.4.2013, tuomarina Allan Mattsson
Medi2 ratavirheet: 0, aika: -2,39 Tulos: -2,39 Sijoitus: 1/9 LUVA
VIDEO

Hyppyrata, Kotka 10.3.2013
, tuomarina Pertti Siimes
Medi2 ratavirheet: 5, aika: +7,82 Tulos: 12,82 Sijoitus: 4/10
VIDEO

Agility, Kotka 10.3.2013
, tuomarina Mika Moilanen
Medi1 ratavirheet: 0, aika: -7,31 Tulos: -7,31 Sijoitus: 1/9 Sert -> siirto Medi 2
VIDEO

Agility, Vantaa 29.12.2012
, tuomarina Sami Topra
Medi1 ratavirheet: 5, aika: +2,85 Tulos: 7,85  Sijoitus: 7/19

Hyppyrata, Vantaa 29.12.2012
, tuomarina Anne Savioja
Medi1 ratavirheet: 5, aika: +4,99 Tulos: 9,99  Sijoitus: 7/20

Hyppyrata, Kotka 1.12.2012
, tuomarina Anne Viitanen
Medi1 ratavirheet: 5, aika: -1,03 Tulos: 5  Sijoitus: 5/10

Agility, Kotka 1.12.2012, tuomarina Anne Viitanen
Medi1 ratavirheet: 5, aika: -4,95 Tulos: 5 Sijoitus: 2/9

Agility, Kotka 13.10.2012
, tuomarina Pertti Siimes
Medi1 ratavirheet: 5, aika: +9,40 Tulos: 14,40 Sijoitus: 7/11

Hyppyrata, Kotka 13.10.2012, tuomarina Pertti Siimes
Medi1 ratavirheet: 5, aika: +3,85 Tulos: 8,85 Sijoitus: 6/11

Agility, Kouvola 7.10.2012, tuomarina Allan Mattsson
Medi1 ratavirheet: 10, aika: +6,81 Tulos: 16,81 Sijoitus: 6/8

Hyppyrata, Kouvola 7.10.2012, tuomarina Allan Mattsson
Medi1 ratavirheet: 10, aika: +10,59 Tulos: 20,59 Sijoitus: 8/9

Agility, Kotka 8.9.2012, tuomarina Risto Ojanperä
Medi1 ratavirheet: 10, aika: +11,71 Tulos: 21,71 Sijoitus: 4/11

Agility Nastola, nuorten SM 1.9.2012
, Tuomarina Ritva Herrala
Medi1 ratavirheet: 0, aika: -2,16 Tulos: -2,16 Sijoitus: 1/6 LUVA

Hyppyrata Kotka 19.5.2012
, Tuomarina Vesa Sivonen
Medi1 ratavirheet: 0, aika: -4,20 Tulos: -4,20 Sijoitus: 2/10 LUVA

Agility Kotka 19.5.2012
, Tuomarina Katarina Virkkala
Medi1 ratavirheet: 10, aika: +4,64 Tulos: 14,64 Sijoitus: 3/9

Hyppyrata Kotka 5.5.2012
, Tuomarina Martti Salonen
Medi1 ratavirheet: 0, aika: +6,82 Tulos: 6,82 Sijoitus: 3/9

Agility Kotka 5.5.2012, Tuomarina Martti Salonen
Medi1 ratavirheet: 0, aika: +5,81 Tulos: 5,81 Sijoitus: 3/10

Agility Kotka 5.5.2012, Tuomarina Martti Salonen
Medi1 ratavirheet: 5, aika: -4,48 Tulos: 5 Sijoitus: 2/11

Agility Kotka 17.4.2012
, Tuomarina Pertti Siimes
Medi1 ratavirheet: 15, aika: +6,30 Tulos: 21,30 Sijoitus: 3/13

Agility Kotka 11.3.2012
, Tuomarina Ritva Herrala
Medi1 ratavirheet: 10, aika: -0,52 Tulos: 10 Sijoitus: 4/11

Hyppyrata Kotka 11.3.2012, Tuomarina Ritva Herrala
Medi1 ratavirheet: 5, aika: +4,19 Tulos: 9,19 Sijoitus: 4/11

 

 Kotka 24.8.13
kuva: Tommi MikkonenKotka 24.8.13
kuva: Tommi MikkonenKotka 4.5.13
kuva: Maija AapalahtiKotka 4.5.13
kuva: Maija AapalahtiKotka 4.5.13
kuva: Maija AapalahtiKotka 8.9.12
kuva: Maija Aapalahti


Kotka 19.5.12
Kuva: Jaana Siltanen


Kotka 5.5.12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taipumuskoe

 

Taipumuskokeet Elimäellä 23.7.2009, tuomarina Anu Kokkarinen

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Nelli on ystävällinen, iloinen nuori narttu. Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja ihmisiin.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Iloista, laajaa hakua. Laukauksesta vielä paranee. Pitää hyvin yhtyettä ohjaajaan.
Hyväksytty

Jäljestys:
Itsenäinen lähtö. Nelli jäljestää pääosin maavainuisesti, varmasti ja innokkaasti koko jäljen. Kaadolle ilmavainulla, kaato kiinnosti.
Hyväksytty

Vesityö:
Ui, noutaa pukin vedestä ja luovuttaa sen ohjaajalle.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Hyvää tottelevaisuutta.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Hyvää, vähäeleistä yhteistyötä.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

Luonnetesti

Luonnetesti Orimattilassa 9.10.2010 Tuomareina Irene Puputti ja Sami Heikkilä

Nellin luonnetesti päättyi keskeytykseen tynnyrillä, toimintakyvyn loppumisen vuoksi. Pisteytystä testistä ei siis koiralle saatu, mutta suullinen arvio kyllä siihen saakka mitä nähtiin.

Mitä siellä sitten tapahtui...

Testin alkuhaastattelun aikana Nelli skannailee tarkasti nenällään maata. Liikkuu niin ohjaajan edessä kuin takana, istahtaa välillä ohjaajan viereen. Lisäksi koettaa ottaa kontaktia tuomariin, lähestymällä ja heiluttamalla häntää. Luvan saatuaan Nelli lähestyy itse tuomaria ja istahtaa jalkojen juureen rapsuteltavaksi. Taisteluleikissä Nelli ei kiinnostu kepistä tippaakaan, mutta houkuttelun jälkeen tarraa kiinni pehmeämpään räsyyn. Leikkii sillä myös tuomarin kanssa useampaan otteeseen ja ihan kivalla otteella. Luovuttaa kuitenkin rätin helposti pois. Kelkkaosiossa Nelli ensin kiinnostuu, seisoo hetken ohjaajan vieressä ja ryhtyy sen jälkeen pakittamaan. Kelkan ollessa lähellä koira pyrkii jo selvästi poistumaan paikalta. Mikäli se ei olisi ollut kiinni, olisi se varmasti tässä kohtaa luikkinut autolle tai ainakin vähän turvallisemman matkan päähän. Mitään täysin paniikinomaista reaktiota ei kuitenkaan nähdä, eli päämäärättömästi kohti naapuripitäjää se ei oletettavasti olisi kuitenkaan paennut. Kelkan pysähdyttyä Nelli kiertää sen taakse ja on selvästi aikeissa lähestyä. Sitten kuitenkin kantti pettää ja koira jää hihnanmitan päähän kelkasta. Tässä vaiheessa Nelli haukkuu kelkalle ja heiluttaa varovaisesti häntää, häntä alhaalla. Se ei selvästikään olisi enää pakenemassa, mutta ei myöskään halua lähestyä. Ohjaaja siirtyy kelkan toiselle puolelle, koira tulee kaartaen perässä ja toimii samoin kuin toisellakin puolella. Ohjaaja ottaa pipon hahmon päästä ja tarjoaa sitä koiralle haisteltavaksi. Nyt koira lähestyy, mutta on selvästi valmiudessa pakenemaan, jos kelkka päättääkin hyökätä. Kun pipo laitetaan hahmolla takaisin päähän Nelli ottaa taas askeleita takaviistoon hihnanmitan päähän. Kierretään kelkan toiselle puolelle ja annetaan taas haistaa pipoa, nyt koira tulee jo reippaammin. Lopuksi toinen tuomareista tulee kelkalle ja Nelli menee heti perässä. Kelkan hahmo lasketaan alas (pienennetään uhkaa), nyt Nelli lähestyy kelkkaa ilman ongelmia. Se tutkii kelkkaa ja toteaa sen vaarattomaksi. nappaa lopulta hahmon pipon suuhunsa ja tarjoaa sitä ohjaajalle. Kun kelkan ohi hetken päästä kuljetaan kahdesti Nelli ei enää reagoi siihen millään tavalla. Seuraavaksi oli vuorossa puolustusosio, jossa uhataan koiraa ja ohjaajaa laumana. Tuomarin tullessa esiin nurkan takaa Nelli siirtyy ensin ohjaajan eteen ja heiluttaa häntää. Tuomarin tullessa lähemmäs ja muuttuessa uhkaavammaksi Nelli ryhtyy ensin haukkumaan, pysyy vielä hetken tuomarin ja ohjaajan välissä, mutta luikkaa sitten ohjaajan selän taakse. Jos Nelli olisi ollut vapaana se todennäköisesti olisi ottanut jonkun verran takamatkaa, mutta jäänyt vähän matkan päähän todennäköisesti ainakin katsomaan kuinka isäntä pärjää ;-) Nyt se kuitenkin kiskaisee ensin napakasti hihnassa taaksepäin, mutta siirtyy välittömästi takaisin ohjaajan eteen kun tuomari lopettaa uhkauksen ja kääntyy kulkemaan toiseen suuntaan. Tuomarin lähestyessä ystävällisesti, Nelli heiluttaa häntää ja menee kohti. Ohjaajan poistuessa paikalta koira pyrkii pariin otteeseen ohjaajan perään. Lähtee siis hieman vastahakoisesti tuomarin matkaan toiseen suuntaan. Antaa kuitenkin silittää, ja ulkoisesti näyttää lähinnä siltä, että koira "iloisesti hökeltää." Se siis ei malta istua paikoillaan, vaan nousee vähän väliä ylös ja heiluttaa häntää. Kun katsoo tarkasti voi huomata, että siinä samalla Nelli antaa tuomarille rauhoittavia singnaaleita. Kun koira päästetään irti, se tulee suoraviivaisesti ohjaajan luokse. Vauhdilla, mutta ei taaskaan mitenkään paniikinomaisesti. Aivan loppumetreille se vielä kääntyy katsomaan taakse, ikään kuin varmistaakseen ettei siellä mikään uhkaa. Haalarin kohdatessaan Nelli tekee hyvin nopean väistöliikkeen taaksepäin parin haukahduksen kera ja lähtee taaksepäin pälyillen jatkamaan matkaa haalarilta poispäin. Kohta koiran perään päästetään koliseva tynnyri, ja se on nyt Nellille tällä kertaa liikaa. Se ottaa nopeasti pakoliikkeen eteenpäin, ja tekee sen jo täysin ääneti. Jos koiralla olisi ollut mahdollisuus, se olisi tässä kohtaa äänestänyt jaloillaan ja paennut autolle. Kun tätä mahdollisuutta sillä ei ollut, se lyö pepun penkkiin eikä suostu ottamaan askeleita kohti tynnyriä. Ei edes siinä vaiheessa kun tynnyri siirretään pois näkyvistä. Ulkoisesti koira istuu ohjaajan vieressä melko rauhallisesti. Pieni läähätys kertoo paineistumisesta, mutta ohjaajan perässä kohti äskeistä tynnyripaikkaa sillä ei ole aikomustakaan seurata. Viistosti poispäin johtavaa reittiä pitkin koira suostuu hetken päästä lähtemään mukaan, ja sitä edetäänkin sitten varsin maatavoittavalla askeleella, remmi suorana ohjaajan edellä. Testialueen takanurkalla ohjaaja pysähtyy ja koira istuu taas ulkoisesti rauhallisena ohjaajan jaloissa. Tuomarit tulevat paikalle, koira nousee ylös ja lähestyy heitä häntä heiluen. Tässä kohtaa päätetään, ettei testiä enää jatketa vaan koiran annetaan poistua tilanteesta vielä omin jaloin ja oman arvokkuutensa säilyttäen, ilman että aiheutetaan sille traumoja. Keskeytyksen syyksi merkitään toimintakyvyn loppuminen. Koira tulee ohjaajan mukana omin jaloin testialueen läpi parkkialueelle, jossa sille kelpaa jo makupalat. Myöskään myöhemmin päivällä/illalla koirassa ei näy minkäänlaista merkkiä testin tapahtumista.

Koira reagoi siis ärsykkeisiin hyvin säpäkästi (nopealla liikkeellä taaksepäin), ja sen jälkeen kun se on joutunut pelon valtaan, on sen vaikea enää (tai ainakaan heti) toimia. Kun kuorma kasvaa liian suureksi, toiminta pelon kohteen suuntaan lakkaa kokonaan. (koira ei suostu liikkumaan kohteen suuntaan, mutta poispäin kyllä.) Pehmeyttä koirassa on myös jonkin verran, mistä kertoo että sille jää selvästi melko voimakas muistijälki paikoista, joissa jotain ikävää tapahtui. Taistelutahto koiralla puolestaan on todennäköisesti melko pieni, sillä muuten se toimisi moottorina, jolla se tilanteista selviäisi. Samaan tulokseen koiran taistelutahdosta voi tulla myös keppileikki-osion perusteella. Puolustushalua koiralla selvästi on, se tuli testissäkin hyvin esille, mutta se on kuitenkin varsin maltillista, ja mikä tärkeintä ilman minkäänlaista jäljelle jäävää hyökkäyshalua. (testissähän mitataan nimenomaan halua, ei kykyä...) Myöskään minkäänlaista terävyyttä Nelli ei testissä osoittanut. Erikoiskokeeseen (koira yksin kytkettynä seinään) saakka ei tosin päästy, mutta tiedämme, että Nelli ei siinä olisi itseään millään lailla puolustanut. Se olisi todennäköisesti painautunut seinää vasten maate ja koettanut ratkaista tilanteen rauhoittavilla signaaleilla. Ihmisiin Nelli suhtautui koko testin ajan ystävällisesti ja hyvin luottavaisesti.  Missään vaiheessa siinä ei myöskään näkynyt hermostuneisuuden merkkejä tai minkäänlaista hysteriaa. Hermorakenne  koiralla sinänsä siis lienee ihan samaa luokkaa kuin millä tahansa keskivertocockerilla.