Pentuja syntynyt 16.12.
1+1 mustavalkoinen
3+1 liver roan


Yhdistelmästä:
 


                                                              Kuva: Niina Putkuri

Multi Ch Triplet Yours Truly "Juudas"

lonkat A/A, BLUP. indeksi 110 (9/17), kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ok,
Molemmat vanhemmat prcd-Pra normal/clear
hyväksytty taipumuskoe (SPA 1)
näyttelyssä Cacib


Juudas Koiranetissä  Juudaksen oma sivu

 TK 1 Crab Apple's The Fizz "Netta"

lonkat A/A, BLUP. indeksi 114 (9/17), Kyynärät 0/0, silmät ok,
Molemmat vanhemmat prcd-Pra normal/clear, FN normal
hyväksytty taipumuskoe (SPA 1)
näyttelyssä Sert, Vara-Cacib

Netta Koiranetissä   Netan oma sivu

 

Kuvissa pennut 6 viikon iässä.

Kaikki pennut ovat varattuja.
 


"Dino"
 


"Alvin"
 


Poika 3
 


"Nasse"


"Kuura"


"Lempi"

 


Poika 1
 


Poika 1
 


Poika 2
 


Poika 2
 


Poika 3
 


Poika 3
 


Poika 4
 


Poika 4
 


Tyttö 1
 


Tyttö 1
 


Tyttö 2


Tyttö 2


Netta on ultrattu 11.11. ja todettu olevan varsin tukevasti kantavana.
Pennut syntyivät 16.12. sektiolla. 4 urosta ja 2 narttua.

Netta on meidän kotona asuvan koiralauman keskimmäinen, 5,5 vuotias täysivaltainen perheemme jäsen. Kolmannella lapsellamme Tuomaksella ja Netalla on ikäeroa kokonaista kuusi viikkoa. Netta jäi siis meille kotiin tilanteessa, jossa meillä oli kolme alle nelivuotiasta lasta. Lisäksi pari vuotta sitten laumamme täydentyi vielä neljännellä lapsella. Melkoisen lapsiperheen luonnetestin läpikäynyt koiruus siis kyseessä. :) - Väsymätön pallonpelaaja ja saippuakuplien jahtaaja, mutta myös aina valmis kaveriksi sohvalle Pikku Kakkosen katseluun. Se ei myöskään pahastu, jos nyt joku sattuu sitä vähän vahingossa nykimään hännästä, ajaa potkuautolla yli, tai hujauttaa huomaamatta malletilla nenälle. Se tulee silti yhä uudelleen ja uudelleen mukaan leikkeihin. ...Mutta toisaalta se myös suostuu niistä leikeistä tarvittaessa poistumaankin. Ja jos sitä ei nyt juuri kiinnosta touhuihin osallistua, se osaa kätevästi häipyä nukkumaan omiin oloihinsa.  Tämän se osaa suorastaan niin hyvin, että ei ole kerta ei kaksi kun sitä on oikein etsimällä etsitty. Lopulta  se on löytynyt mm. vaatehuoneesta, tuulikaapista, ulkovarastosta ja vaatekaapista... Se siis tulla lirputtaa moneen paikkaan perässä, ja tulee helposti vahingossa suljetuksi johonkin. Ja koska se ei sen jälkeenkään pidä itsestään mitään meteliä, on meillä monesti leikitty "Etsi Netta" -leikkejä. Ei auta vaikka kuinka huutelee, sillä tämä koira korkeintaan vastaa häntää heiluttamalla. Se ei siis juurikaan hauku, paisti laumassa muiden ensin aloittaessa. 

Mitä Netan kanssa harrastamiseen tulee, niin noh, se on osoittautunut kyllä paremmaksi perhekoiraksi kuin varsinaiseksi "harrastustykiksi." ;) Toki koiran puolustukseksi täytyy sanoa, että ei meillä kyllä rehellisyyden nimissä ole viimevuosina ollut myöskään aikaa sen kouluttamiseen. Elämäntilanteeseen nähden Netan kanssa on siis tehty ehkä jopa yllättävänkin paljon asioita. Tosiasiassa se on käynyt Kimmon kanssa ainakin lähes viikoittain tokoryhmässä, ja onhan niitä tokokisojakin jokunen kisakirjaan kertynyt. Itse asiassa se varmaan yritti ennätystä alokasluokan yli 150 pisteen kakkosissa. Kertyiköhän niitä kisakirjaan lopulta peräti seitsemän ennen kolmatta ykköstä ja koulutustunnusta. :D Kuluneen vuoden aikana on treenattu avoimen luokan liikkeitä siihen malliin, että ensi keväänä mammaloman jälkeen olisi tavoitteena startata kisaaminen seuraavassa luokassa. Agilityssa Netta on telinevalmis, ja pari kertaa se  on käynyt möllikisoissa ottamassa voiton komeilla miinusajoilla. Sen enempää sen agiltyuraan ei kuitenkaan ole nyt kenelläkään ollut aikaa panostaa. Netta itse kyllä tykkäisi. Netalla on myös tarkka nenä ja se osaa halutessaan jäljestää.  ...Siis nimenomaan halutessaan. ;) Yleensä se kuitenkin haluaa jäljestyksen aikana tehdä myös jotain muuta, joten jälkiuskollisuuden kanssa on vähän niin ja näin. Muutamaan otteeseen sitä on jäljellä kokeiltu, mutta tarvittaisiin varmaan oikeasti vähän treenaamista, jotta sen kanssa tulosta syntyisi.  Näyttelyissäkin olemme Netan kanssa pyörähtäneet aina silloin tällöin ihan lähiseuduilla, sen kummemmin tuomareita valitsematta. Siihen nähden tulostaso näyttelyiden osalta on varsin mukava. Netalla on useampi SA ja PN sijoitus, 3 x Varasert,  1 x Sert ja Vara-cacib. Lisäksi Netta on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeen.    

Henkisesti Netta on kypsynyt varsin hitaasti aikuiseksi. Se on pennusta pitäen ollut jossain määrin oman tiensä kulkija. Koira joka ei tee itsestään mitään numeroa (Kuten todettua, sen voi myös helposti unohtaa vaikka pihalle, pesuhuoneeseen tai vaikka vaatekomeroon, sillä se ei juuri pidä mitään ääntä itsestään.) mutta on aina valmis rapsutettavaksi  tai lähtemään kenen tahansa matkaan. Perusluonteeltaan se on siis kuitenkin varsin pehmeä, ikävät asiat se muistaa melko pitkään. Nyt aikuistumisen myötä se kestää jo varsin hyvin vähän tiukempaakin ohjausta, ja pistää myös nuorempia koiria itse omatoimisesti ojennukseen.  Mutta jos sen kanssa haluaa koulutuksellisesti päästä johonkin tuloksiin on kaiken tekemisen oltava kukkia, hattaroita ja päiväperhosia... Helppo, avoin koira, jonka kanssa ei koskaan ole tarvinnut mistään asiasta vääntää.

Netta on ollut varsin perus terve koira, ja se on tähän mennessä käynyt eläinlääkärissä vain rokotuksissa ja lonkkakuvissa / silmätarkastuksessa. Lonkat Netalla ovat parasta A/A-luokkaa (blup.indeksi astutushetkellä 114), kyynärät puhtaat 0/0 ja silmät kaikin puolin terveet.  Alaluomet Netalla ovat tosin hieman löysät, vaikkei niistä mitään mainintaa silmätarkastuksesta tullutkaan.  Turkki Netalla on määrällisesti kohtuullinen, hyvälaatuinen ja helppohoitoinen, mikä ei tämän väriselle koiralle ole ollenkaan itsestäänselvyys. Tummat läntit vaativat kuitenkin myös nyppimistä. Myös ihon ja korvien suhteen Netta on ollut täysin terve. Sillä ei siis ole ollut minkäänlaista kutinaa tai tulehdusta yhtään missään.  Netan molemmat vanhemmat on geenitestattu puhtaiksi sekä prcd-pra:n että FN:n suhteen, joten myös Netta itse on geneettisesti terve.

Netalla on ennestään yksi pentue vuodelta 2015. Pentueesta 7/8 on terveystutkittu, kaikilla A/A lonkat, 0/0 kyynärät ja terveet silmät. Pari jälkeläisistä on saanut maininnan lievästi löysistä luomista ja useammalta on löytynyt yksittäisiä ylimääräisiä ripsiä, mitkä eivät ketään vaivaa. Viisi on osallistunut spanieleiden taipumuskokeeseen, ja kaikki suorittaneet sen hyväksytysti. Kaksi pentua on ehtinyt osallistua myös jälkikokeisiin. Yhteensä kolmesta startista on tuloksena kolme ykköstä, joten jälkikasvun jälkiuskollisuus on selkeästi parempi kuin kuin emällä. :) Viiden kanssa on puolestaan käyty näyttelyissä ainakin kertaalleen, varsin mukavin tuloksin.  ...Ja mikä tärkeintä, tähän mennessä edellinen pesue on pysynyt varsin terveenä, ja osoittautuneet varsin kivaluonteisiksi. 

 

 

 

Netan sulhoksi valittu Juudas asustaa niinikään perhekoirana Jämsässä. Juudaksen kotiväkeen kuuluu useampia cockereita ja teini-ikäisiä lapsia.  Luonteeltaan Juudas on reipas ja ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti suhtautuva nuori uros, joka tulee helposti toimeen myös kaikkien muiden koirien kanssa. Netan yllä oleva luonnekuvaus sopisi monilta osin hyvin myös Juudakseen. Tosin Pikku Kakkosta se ei kuulemma enää katsele. ;) Juudas on myös kova poika saunomaan. Se vilahtaa lauteille aina kun silmä välttää. Koska Netta tekee täsmälleen samaa, on jälkikasvusta odotettavissa sohvanvaltaajien lisäksi myös saunanvaltaajia. ;)

Näyttelyissä Juudas on käynyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Niiltä reissuilta on tullut kerätttyä nippu kaupalla erilaisia rusetteja ja valionarvoja. Spanieleiden taipumuskoe on puolestaan läpäisty helposti ensimmäisellä yrittämällä.    

Myös Juudas on tähän mennessä ollut varsin perusterve koira. Lonkat Juudaksellakin ovat A/A (blup.indeksi astutushetkellä 110), polvet puhtaat 0/0 ja silmät terveet.  Juudaksen molemmat vanhemmat on myös geenitestattu prcd-pra:n (sokeuteen johtava silmäsairaus) suhteen terveiksi, joten myös Juudas itse on geneettisesti terve. Turkki Juudaksella on hyvälaatuinen, ja määrältään sopiva - ei siis liian runsas. Myös iho ja korvat ovat Juudaksella pysyneet koko kunnossa ihan omineen, ilman mitään sen kummempaa erityishoitoa. 

Tulevan pentueen viiden polven sukusiitosprosentti näyttää pyöreää nollaa. Sukutaulussa 61 eri yksilöä 62:sta (sukukatokerroin 0,98)
 

 

 

Yhdistelmästä toivomme reipashenkisiä perhekoiria, joista toivon mukaan on myös kavereiksi erilaisiin harrastuksiin. Vanhempien koenäytöt ovat melko vähäisiä, mutta Netan puolelta niitä löytyy lähisuvusta melko vahvasti useammastakin koelajista - Netan emältä ja emän emältä myös spanieleiden metsästyskokeista. Juudaksen lähisuvusta puolestaan löytyy vahvoja jäljestäjiä. Lähtökohtaisesti cockerspanieli on aktiivinen pieni lintukoira,  joka tarvitsee määrätietoisen ja napakan kotikasvatuksen, ja päivittäin muutakin tekemistä kuin korttelilenkin aamuin illoin. Pennut etsivät siis reipashenkisiä ja liikkumisesta kiinnostuneita perheitä. Lisäksi hyvä huumorintaju luetaan kirjavan cockerspanielin kanssa aina eduksi. :) Kaikki pennut myydään rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä ja eläinlääkärin tarkastamina, pentupaketin kera. Kaikki pennut myös yksilöllisesti pentutestataan ennen luovutusta. Pennun hintaan sisältyy lisäksi trimmausetu ja sadan euron "sponsoriraha" aikuisena suoritettavia Pevisa-tutkimuksia (silmät + lonkat) vastaan. Odotamme, että kaikki kasvattimme terveystutkitaan, riippumatta siitä, käytetäänkö niitä jalostukseen vai ei.  Jos kiinnostuit toiveissa olevasta pentueesta, ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää :-)Aikaisempiin pentueisiimme pääset tutustumaan täällä.

Arvoja ja ajatuksia kasvatustyötämme voit puolestaan lukea täältä.

 

Pentue on perimältään  prcd-pra tyyppiä normal/clear
Yhdistelmä täyttää jalostuksen toimintaohjeen ehdot.

  Pentueen sukutaulu:
(Pentujen 5 polven sukusiitos 0,00 %)
 
 
 


C.I.B C.I.E Fi Mva, Balt Mva, EEV-16
Triplet Yours Truly A/A
blueroan.
 

 

 

GB Mva Kyna By Request
OptiGen prcd-pra normal/clear
Kyna Mr Bo Jangles
Kyna Rox Ya Rhythm To Royaldean
C.I.B C.I.E Fi Mva, Balt Mva, Pohj. Jva, BALTV-16 Triplet karamel A/A
OptiGen prcd-pra normal/clear
blue roan
 
Hochachtungsvoll Vom Schloss Hellenstein A/A
blue roan
Fi Mva Triplet Irish Romance A/A
OptiGen prcd-pra normal/clear
blue roan
TK 1
Crab Apple's The Fizz A/A
liver roan

C.I.E, C.I.B, No Mva , Fi Mva, Nord JV-07, Fi Jva
Skjervtun's Wanna Be A
OptiGen prcd-pra normal/clear
FN Normal

orange roan
No Mva
Casein's Campania A,
OptiGen prcd-pra normal/clear
orange roan
No Mva
Skjervtun's Playmate Express B,
orange roan
Fi Jva
Crab Apple's Apple Fizz B/A
OptiGen prcd-pra normal/clear
Antagene FN Normal

mustavalk.
Fin Mva
Leading-Light Ain't No Saint B
OptiGen prcd-pra normal/clear
OptiGen FN Normal

orange roan
Fin Jva, TK1
Raccoon's Hip Hip hurraa A
OptiGen prcd-pra A1
OptiGen FN Normal

mustavalk.