Kira on ultrattu kantavaksi, joten odotamme pentuja syntyväksi marraskuun loppupuolella n. 22.11.

Tulevan pentueen emä Kira asuu perhekoirana Espoossa, toisen cockerin kaverina. Pennut kuitenkin syntyvät ja kasvavat meillä Kotkassa, sillä Kira ottaa ja pakkaa puruluunsa noin viikkoa ennen laskettua aikaa ja muuttaa siinä kohtaa meille mammalomalle. Siihen saakka se saa kuitenkin olla omassa kodissaan, joka on sille turvallinen ja stressitön ympäristö, ja näin paras ympäristö kantoaikana myös pentujen kannalta. 

Kira täyttää marraskuun lopulla kolme vuotta, ja kyseessä on Kiran ensimmäiset pennut. Tähän mennessä Kira on ollut kaikin puolin terve, ja käynyt eläinlääkärissä lähinnä vain rokotuksilla ja lonkkakuvissa. Viime kesänä eläinlääkärissä vierailtiin myös sitkeän tassutulehduksen takia, joka lopulta osoittautui sitten tikuksi tassussa. Kun se saatiin pois, niin johan alkoi tassukin parantua. Turkkia Kiralla on maltillisesti - Ei liikaa, mutta sen verran runsaasti kuitenkin, että vaatii säännöllistä turkinhoitoa. Lisäksi sen kohdalla trimmausväli on syytä pitää kohtuullisen lyhyenä, jotta turkki pysyy helposti hoidettavana.  Iho ja korvat ovat Kiralla pysyneet  kunnossa ilman mitään erityisiä temppuja. Se ei siis kutise tai ole millekään allerginen. Kooltaan Kira on keskikokoinen, ja hyvin kaunis narttu. Rungoltaan aavistuksen pitkärunkoinen.

Kira lähti meiltä ensisijaisesti kotikoiraksi, ja sen ensisijainen tehtävä onkin viedä emäntänsä päivittäin lenkille. Kiran mielipuuhiin kuuluu myös sukkien piilottelu ja mökillä puutarhatyöt ja uiminen. Kiralla on myös tarkka nenä ja se käyttää nenäänsä mielellään. Pariin otteeseen Kira on käynyt kokeilemassa myös mejä-koetta, mutta sortunut kokemattomuuttaan vielä riistan hajuihin, joten tulokset antavat odottaa vielä treeniä ja kokemusta. Taipumuskokeen Kira sen sijaan läpäisi ihan ensi yrittämällä, ja erinomaisella suorituksella. Sen luontainen hakukuvio on todella kaunis ja vauhdikas. Lisäksi Kira ui hyvin ja halukkaasti. Kirassa olisi selvästi aineksia koulutuksen kautta myös lintukoiran töihin. Samaa vahvuutta näkyy koko pentueessa, ja kahta Kiran veljeä on jo käytettykin linnustuksessa varsin hyvin tuloksin. Kira ei emäntänsä kanssa kuitenkaan meinaa metsästämään lähteä, mutta monen monta muuta juttua noviisista koiransa kanssa olemme saaneet rotujärjestömme lehdestä jo lukea. Noviisit (Kira + emäntänsä) ovat viimeisen parin vuoden aikana osallistuneet erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. On käyty tokoilemassa, kokeiltu agilitya, noseworkia, näyttelyitä... Näistä näyttelyt ovat olleet sitten eniten se juttu, jota on yhdessä ryhdytty treenaamaan. Ei ole muuten sekään niin helppoa, miltä voisi luulla. Kira on aika iloluonteinen, eikä se ihan aina ole malttanut esiintyä kehässä ihan seesteisesti. :D Jokunen EH arvostelulla tarvitsee kehätreeniä tai liikkuu hyvin halutessaan on siis tullut Kiralle kerättyä. Toisaalta kokemuksen myötä kehässä on nähty myös parasta Kiraa, jolloin tuloksetkin ovat olleet Eri, SA ja kahdesti jo varasert.

Luonteeltaan Kira on vilkas, iloinen ja kaikin puolin hyväntahtoinen koira. Kira pitää lapsista, ja sen kotona ajoittain vierailevat pienet lapsenlapset saavat käytännössä laittaa Kiran vaikka solmuun, ilman että se siitä pahastuu. Ruoka on ehkä parasta mitä Kira tietää, sen ahneudella ei ole mitään rajaa. Kaikki joilla on tarjota jotain herkkuja ovat siis varmasti Kiran kavereita. Sen verran se on kuitenkin pehmo, että oma mamma voittaa viimekädessä herkutkin. Ei siis mikään rohkeuden jättiläinen, mutta tukevasti omilla tassuillaan kaikissa arjen tilanteissa liikkuva koira kuitenkin. :) Lyhyesti sanottuna Kiran luonteen voisi tiivistää sanoihin kiltti ja helppo.

Pentueen isä Linus asuu myös perhekoirana, mutta Jämsässä. Linuksen laumaan kuuluu kahden aikuisen lisäksi viisi jo vähintään teini-iässä olevaa nuorta sekä useampi cockeri. Laumahierarkiassa Linus on melko alimmaisena, mutta se ei estä pientä miestä ajoittain olemasta rinta rottingilla. Tämä nuoriherra omaa siis jonkin verran myös oman arvon tuntoa. Ei tarvi auttaa...  Linuksesta olisikin todennäköisesti luonteensa puolesta ihan oikeisiin töihin. Intoa ja työmoraalia löytyisi. Linuksen harrastukset ovat kuitenkin tähän saakka painottuneet lähinnä näyttelyihin, jossa menestystä onkin tullut jo kotimaan valionarvon ja yhden voittajatittelin verran. Lisäksi Linus on suorittanut spanieleiden taipparin, samansuuntaisella suorituksella kuin Kirakin. Helposti läpi kauniilla vauhdikkaalla haulla ja vahvalla uinnilla. Ehkä ensi vuonna olisi Linuksen vuoro päästä käyttämään myös nenäänsä mejämetsässä?

Linus on Kiran tavoin ollut tähän saakka hyvin perusterve koira. Turkkia Linuksella on hyvin maltillisesti. Tuleva pentue on myös Linuksen ensimmäinen, joten innolla odotamme mitä pentulaatikkoon marraskuun lopulla saamme. :)

Tulevasta yhdistelmästä toivomme reipashenkisiä cockerinalkuja. Osa pennuista on todennäköisesti varsin soveltuvia perus perhekoiriksi reipasta ulkoilua harrastaviin koteihin, mutta toiveissamme on myös, josko tästä pentueesta löytyisi myös yksi tai useampi aito "työkoirankin" alku aktiivisempaan harrastuskäyttöön / metsästyskäyttöön.

Lähtökohtaisesti cockerspanieli on aktiivinen pieni lintukoira,  joka tarvitsee määrätietoisen ja napakan kotikasvatuksen, ja päivittäin muutakin tekemistä kuin korttelilenkin aamuin illoin. Pennut etsivät siis reipashenkisiä ja liikkumisesta kiinnostuneita perheitä. Harrastavat kodit ovat luonnollisesti etusijalla. Lisäksi hyvä huumorintaju luetaan kirjavan cockerspanielin kanssa aina eduksi.  :) Kaikki pennut myydään rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä ja eläinlääkärin tarkastamina, pentupaketin kera. Kaikki pennut myös yksilöllisesti pentutestataan ennen luovutusta. Pennun hintaan sisältyy lisäksi trimmausetu ja sadan euron "sponsoriraha" aikuisena (12-24kk iässä) suoritettavia Pevisa-tutkimuksia (silmät + lonkat) vastaan. Odotamme, että kaikki kasvattimme terveystutkitaan, riippumatta siitä, käytetäänkö niitä jalostukseen vai ei, ja tämä kirjataan myös kauppakirjaan.   Jos kiinnostuit tulevasta pentueesta, ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää :-)Aikaisempiin pentueisiimme pääset tutustumaan täällä.

Arvoja ja ajatuksia kasvatustyötämme voit puolestaan lukea täältä.

Kasvattajahaastattelumme rotulehdessä

 

Yhdistelmä täyttää jalostuksen toimintaohjeen ehdot.

  Pentueen sukutaulu:
(Pentujen 5 polven sukusiitos 1,56 %)
 
 
 
Fi Mva, JV-16
Triplet By Design A/A
mustavalk.
pohj. Mva SE Mva(N) SEV-09, -12, -13 PMV-11, -14
Backhill's New Design A/A
prcd-pra normal/clear, FN Normal
 
Hochachtungsvoll Vom Schloss Hellenstein A/A, FN & AON Normal
blue roan
DK Mva, SE Mva(N)
Travis Keep it Classy A/A
blue roan

C.I.E. Pohj. Jva, Balt Mva
Baysway Blue Ronnie A/A
blue roan

 
Bruno Prince
mustavalkoinen
IE JMva Baysway Blazing Kate
blue roan
Crab Apple's Pop Princess B/B
prcd-pra Clear, FN Normal
blue roan
C.I.B C.I.E Fi Mva EE Mva LV Mva LT Mva BALT Mva
Triplet Old Master A/A
prcd-pra Carrier, AON Normal
blue roan
C.I.B C.I.E Fin Mva EE VMva EE Mva LV Mva SI Mva RU Mva RO Mva HR Mva PMJV-05 LVV-06
Rancecraig Scottish Gent B/A
prcd-pra normal/clear, FN Normal
blue roan
EE VMva LV VMva LT VMva BALT VMva EEVV-15
Lochdene Silver Belle A/A
prcd-pra Carrier
blue roan
Fi Jva
Crab Apple's Soap Bubble B/B
blue roan
FI & LT Mva, LT Jmva, FI Jva
Delichon Droplet A/A
prcd-pra normal/clear, FN Normal
orange roan
Fi Jva
Crab Apple's Cranberry Fizz A/A
mustavalk.