Näyttelytulokset         Koetulokset         Lilli Koiranetissä
Lilli 18kk

Fi Jva 
Raccoon's Heartily Yours "Lilli"
s. 6.3.2011

Lonkat: B/A
Silmät: Ok (1.10.12),
Avoimet alaluomet -> Makroblepharon


Perimältään
OptiGen prcd-pra clear, ja FN normal
 
Näyttelyissä: 2x KP, Rop-pentu, 1 x Sert
taipumuskoe hyväksytty (Spa1)
Mejä: 2 x Avo 1, 3 x Voi 1 -> Fi Jva
Agility: Mini 1 SERT -> Mini 2, 2 x Luva

Kasvattaja: Jaana & Ritva-Liisa Rankio, Mellilä
om. Johanna Kääriäinen & Sanna Leinonen, Kotka


Lilli alias Rapa-Riitta liittyi puolittain laumaamme kutakuinkin vahingossa. Kun Leinosen perheeseen ei Nellin pennuista narttupentua löytynyt, ryhdyin ehdottelemaan, että mitäs jos ostettaisiin sellainen  puoliksi? Pienen miettimisen jälkeen idea alkoi vaikuttaa ihan toteutuskelpoiselta myös Laitakadun päässä, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Pari viikkoa myöhemmin Lilli otti ja asettui taloksi. :)

Lilli on alusta alkaen osoittanut olevansa koira, jonka mielestä puudelimainen sievistely on ihan jotain muita varten. Mitä enemmän vettä sataa ja mitä likaisempi oja löytyy, sitä varmemmin Lilli on paikalla. Sen mielestä jokainen kuralammikko on rypemistä varten, ja jos se vahingossa menee jostakin lätäköstä ohi, niin se takuuvarmasti kääntyy ympäri ja käy edes ihan pikkuisen siellä lonaamassa. ...Jo ensimmäisen viikon jälkeen Lilli saikin lempinimen "Rapa-Riitta", niin tehokkaasti se onnistui jatkuvasti itsensä sotkemaan. ;-) Jotain hyvääkin tässä taipumuksessa tosin oli... Lilli nimittäin oppi uimaan ihan hujauksessa. Ensin se harjoitteli asiaa luikahtamalla pihalla olleeseen lasten uima-altaaseen aina kun silmä vaan vältti. Kun se sitten vietiin rannalle, niin sinne se paineli veteen ihan kyselemättä Nitan perässä, ja sen koommin sitä ei uimaan ole tarvinnut houkutella.

Pentuaikana myös Lillin tuholistasta kertyi varsin mittava... mm. syöty silitysraudan johto, useampi kaukosäädin ja peliohjain, pari rottinkista laatikkoa, pala lasikuitutapettia, pullo hajuvettä ja desinfiointiainetta, sekä lukuisa määrä kaikkea muuta pientä mistä kukaan ei jaksanut pitää kirjaa, ja joka on jo autuaallisesti unohtunut...  Lilli on siis melko pienestä koostaan huolimatta osoittanut   olevansa varsin ulottuva ja ketterä. Kissamaisen kevyesti se loikkaa ylös ja alas varsin yllättävistäkin paikoista. Se siis käytännössä pääsee joka paikkaan - loikkaa mihin lystää ja kiipeää sinne minne haluaa...

Lillin harrastuksiin on kuulunut sekalaisesti vähän yhtä jos toistakin. Näyttelyissä sen kanssa on käyty aina silloin tällöin ja taipparitkin on käyty taipumassa. Lisäksi agility on ollut laji, jota Lillin kanssa on treenattu ihan tavoitteellisesti. Kisauran Lilli korkkasi Matiaksen kanssa syksyllä -13. Heti toisissa kisoissa tuloksena oli hienosti ensimmäinen LUVA. Syksyllä -15 Lilli saavutti ekan agisertin ja siirtyi kakkosluokkaan.

Karoliinan kanssa Lilli on pienestä pitäen treenannut näyttelykäyttäytymistä niin näyttelyharkoissa kuin myös useammassa match show:ssa. Varsinaisesti Lillin näyttelyura korkattiin Spanieliliiton erikoisnäyttelyn pentuluokassa, josta tuloksena heti hienosti KP. Muutamaa viikkoa myöhemmin pentuluokassa neiti oli Rop-pentu. Junnuluokassa tuli tienattua neidille ensimmäinen SA, ja heti ensimmäisestä nuortenluokan näyttelystä oli kotiin tuomisena ensimmäinen Sert. Valitettavasti Lillin turkinlaatu ei ole kovin kaksinen, eikä sille nyt aikuisiässä tunnu oikein millään saavan hyvää turkkia. Koska miltei kaljua, huonoturkkista koiraa on aika turha viedä näyttelyyn, on nyt Lillinkin näyttelykäynnit ainakin toistaiseksi näytelty.

Myös jälkitreeniä on neidille sen verran tehty, että nenä näyttäisi kyllä toimivan. Ensimmäiset kolme vuotta meni tältä blondilta aika tavalla harjoitellessa, mutta kaudella 2015 jotain otti ja kolahti korvien välissä. Kahdesta peräkkäisestä kokeesta tuloksena Avo 1 tulos ja siirto voittajaluokkaan. Tavoitteen ensi vuonna on siis startata voittajaluokka. Katsotaan sitten kuinka pikkukoira siellä ryhtyy jäljestämään. 

Lilli lorppahuuli alkaa nyt pikkuhiljaa olla jo ihan aikuinen koira. Onhan se vähän blondi (eikä edes ihan vähän...), mutta kerta kaikkiaan rakastettava. Lillistä tulisi loistava kaverikoira, sillä se on äärimmäisen sosiaalinen, ja tulee vaikeuksitta toimeen niin isojen kuin pienten ihmisten kanssa. Myös vieraisiin koiriin Lilli suhtautuu luottavaisesti. Se ei myöskään juuri koskaan hauku, mutta häntä heiluu kyllä kaikille. :) 

Lillillä on ollut yksi pentue vuonna 2014. Uusia pentuja Lillille ei olla suunnittelemassa.

 

Lilli kasvaa ja kehittyy
Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi...

 
Lilli 5vk
 

Lilli 7vk
 

Lilli 10,5vk
 
 
 
Lilli15vk
 

Lilli 17vk
 

Lilli 5,5kk
 
 
 
Lilli 7,5kk

Lilli 13kk
   
         
 
Lillin sukutaulu:
 
 
Fi Mva Westerner Name Me Dog A orange roan
FN normal
Se Mva (N) Westerner
Hi-Flyer blue roan OptiGen prcd-pra normal/Clear
Se Mva (N) Westerner Blowin Free A, blue roan Westerner Bless The Light, mustavalk.
Westerner New Day Rising, orange roan
Samcock's Sun-e, orange roan Lynwater Summer Sun, orange roan
Westerner Tread Softly, blue roan
Westerner Take A Raincheck A, blue roan soopeli OptiGen prcd-pra normal/Clear A One's Aldebaran A, blue roan Symbiosis Star Struck, blue roan
Fin & De Mva De (VDH) Mva MV-98 Moonlight Mattie Vom Rauhen Holz, blue roan
Westerner Carol Of Bells C, musta Xamos Levena C, soopeli
Westerner No Mercy blue roan
Raccoon's Hot Hot Hot A orange roan c.i.e. Se Mva (N) No & Lv & LT Mva, JV-05, Lvv-11 Almanza Hit The Road Jack B blue roan
OptiGen prcd-pra normal/Clear, OptiGen FN normal
Se, No Mva, Se Jva, Sev-03 Manaca's On The Road A punavalk. De & Dk Mva, Se Mva (N) Vdh Mva, Pmv-03, Kbhv-04, Sev-05 Midnight Train Vom Rauhen Holz, blue roan
Se & Dk Mva, Se Jva Manaca's In Your Dream A, punainen
Whoops A Daisy blue B, roan Kinvale Sunseeker
Afterglow Blue Pearl
Raccoon's Blue Recall A
blue roan
OptiGen prcd-pra normal/Clear, OptiGen FN normal
Stocdale Orange Call B
orange roan
Pt Mva Lynwater Tiger Moth
Night Escapade of Lynwater
Raccoon's Golden Touch A
blue roan
Lynwater Forecaster B, blue roan
Raccoon's All Shook Up B/A, blue roan