Kokeissa koettua...

 

    Mejä-kokeet Taipumuskoe  
    Uusin 9.8.09 16.8.09  

 

Mejä

Mejä-koe Kouvola, Elimäki 9.8.2009, tuomarina Tuula Pekkalin
Tulos:  AVO 0

Tytylle osoitetaan alkumakaus, jonka nuuhkii tarkasti. Kreppien matka ohjatusti. Ensimmäinen osuus jälkitarkkaa työtä ja aivan ihannevauhdilla. Ensimmäisen kulman Tyty ohittaa ja lähtee kiertämään risukasoja, ja lopulta lähtee kulkemaan paluujälkeä, hukka. Uusi aloitus puhtaalta jäljeltä. Hetki hyvin, taas Tyty alkaa kiertää risukasoja ja ajautuu kauas jäljestä, toinen hukka. Taas aloitetaan puhtaalta jäljeltä. Toinen kulma hyvin, ja nyt Tyty kiipeää kulmalla olevalle isolle kivelle, ja kirsu taivasta kohti.. Näin tulee varmistettua jäljen suunta. Kolmannen osuuden puolessa välissä on laakea kallio, ja nyt Tyty alkaa väsymään. Menee hetkeksi kanervikkoon pituudelleen, mutta kehoituksesta palaa jäljelle, mutta taas paluujäljelle. Näin kolmas hukka. Tullaan harjoitusmielessä kaadolle. Kaadon Tyty omistaa nuolemalla ja näykkimällä. Nuori jäljestäjä, joka iän ja risukkoharjoitusten myötä saa varmuutta ja hienoa tulosta.

 

Mejä-koe Luumäki, Munne 2.8.2009, tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos:  AVO 3 29/50p

(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 5/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 2/5)

Nopea, itsenäinen lähtö. Koira etenee maavainua käyttäen, pieniä poikkeamia jäljen tuntumassa tehden. Makuut osoitti hyvin. Kulmat vaikeuksitta. Toisella osuudella sadan metrin matkalla koira lähti paluujäljelle kahdesti ja niistä tuli hukat. Toisen palautuksen jälkeen jäljesti hyvin jäljen loppuun. Kaatoa nuuhki ja otti sen suuhunsa. Lisää harjoitusta ja sitä kautta varmuutta, niin tulokset paranevat.

 


© Ella Kamppari

Taipumuskoe

Taipumuskokeet Elimäellä 16.8.2009, tuomarina Kati Huovila

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Iloinen, syliin tunkeva nuori narttu, joka ilolla tapaa myös muita koiria.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Tyty kulkee reippaasti ja iloisesti maastossa, pääosin maa- ja ilmavainua käyttäen. Laukauksesta pysähtyy, ja haku jatkuu reippaana. Kutsusta kytkettäväksi.
Hyväksytty

Jäljestys:
Tyty haistelee rohkeasti alkumakauksen ja lähtee varmaan maa- ja ilmavainuiseen jäljestykseen. Kulmalla pysähtyy ja kanille jäi haistelemaan.
Hyväksytty

Vesityö:
Tyty ui ja toi riistapukin ohjaajalle.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:

Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Onnistunutta

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty