Näyttelytulokset         Koetulokset         Netta KoiranetissäNetta 3,5v.

 
TK 1 Crab Apple's The Fizz "Netta"
s. 31.1.2012

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK (19.8.17)

Molemmat vanhemmat
OptiGen prcd-pra clear ja FN Normal
 
Näyttelyissä: 2x KP, Rop-pentu, Sert, Vaca, 3 x Vasert
Hyväksytty taipumuskoe (Spa 1)
Toko: 3 x Alo 1 -> TK 1


Kasvattaja: Johanna Kääriäinen


Netta nappisilmä jäi suunnitellusti kotiin Hetan kolmannesta pesueesta. Halusimme kotiin Hetan tyttären, ja siltä pohjalta suunniteltiin myös Hetan pennuttaminen. Se, että pentueeseen syntyi liver-roan pentu, oli täysi yllätys, eikä se myöskään ollut kriteeri Netan kotiin jäämiselle. Netta-neiti valikoitui kotiin oikeastaan lähinnä siksi, että se oli narttupennuista selkeästi pehmeämpi ja rauhallisempi kuin sisarensa. Tiesimme, että kolmen pienen lapsen kanssa meillä aika tulisi olemaan kortilla, eikä rohkean ja itsevarman pennun koulimiseen riittäisi nyt rahkeita. - Päinvastoin, menisi hyvä harrastuskoira vaan hukkaan. :) Niinpä Hilla-sisko sai muuttaa Lappeenrantaan viettämään aktiivista harrastuskoiran elämää ja rauhallisempi Netta jäi ilostuttamaan meidän perhettä. :)

Perusluonteeltaan Netta on edelleen melko tasainen. Se on pennusta pitäen ollut jossain määrin vähän oman tiensä kulkija. Monessa tilanteessa hiljainen ja huomaamaton. Ei siis ole kerta tai kaksi kun Netta on jäänyt pihalle, kylpyhuoneeseen, eteiseen, vaatehuoneeseen... ja viettänyt siellä melkoisen pitkän ajan, koska se ei ääntä päästä. Illalla on siis hyvä laskea koirat ja tarkistaa, että myös Netta on porukoissa mukana. :) Toisaalta vaikka Netta onkin omineen viihtyvä, niin kaikkia ihmisiä kohtaan se on avoin ja ystävällinen. Agilityssa sen tavoitteena oli pitkään saada se tekemään rataa ilman, että kaikki radan välittömässä läheisyydessä seisovat henkilöt täytyi käydä moikkaamassa ja pussaamassa... :) Ja vaikka Netan perusluonne onkin tasaisen puoleinen, niin silloin kun mennään niin mennään sitten ja lujaa... Vaikuttaisi siltä, että siinä on pari vaihdetta enemmän kuin Hetalla. :) Vastaavasti enemmän siitä löytyy myös kontaktinhalua. Luonteeltaan pehmeähkönä koirana se siis helposti tukeutuu ohjaajaan ja tuntuu myös varsin helposti ottavan ohjeita vastaan. Varsin erilainen koira siis koulittavana kuin kaksi edellistä, mutta ei välttämättä silti ollenkaan huono... Aika näyttää mitä siitä vielä iän myötä tulee. :)

Kaikkiin ihmisiin Netta suhtautuu äärettömän ystävällisesti ja luottavaisesti, kiiveten kaikkien vastaantulijoiden syliin. Myös lapset ovat sen mielestä kerrassaan vastustamattomia - ainut vaan että pienimmät tuli pari ensimmäistä vuotta helposti loikittua kumoon, ja siinä samalla sitten vähän huomaamatta pöllittyä lasten hatut, hanskat, hiekkalapiot, ämpärit, jalkapallo ja kaikki muukin mikä nyt sopivasti irti lähti ja suuhun mahtui... Aikuistumisen myötä Netankin leikit ovat toki rauhoittuneet, ja nykyään se osaa jo leikkiä pientenkin lasten kanssa ihan sivistyneesti. 

Netan harrasteisiin on tähän mennessä kuulunut pienimuotoisesti useitakin lajeja. Pääpaino on ollut tokossa, mutta ihan hirmuisesti siihenkään ei viimevuosina ole ollut  rahkeita panostaa. Tokossa Netalla on koulutustunnus TK 1 ja avoimen luokan liikkeet alkavat olla jo melko hyvin hallinnassa. Myös näyttelyssä on käyty aina silloin tällöin lähialueella, ja sen kummemmin tuomareita valitsematta. Siihen nähden Netan menestyskin on ollut aika mukavaa. Näytelmistä Netalla on tällä hetkellä yksi Sert ja Vara-Cacib, sekä lisäksi 3 x varasert ja useampi SA.

Parin ensimmäisen vuoden aika Netan kanssa käytiin kokeilemassa myös jälkikokeissa ja taipparissa, mutta tulostaso jäi pyöreäksi nollaksi. Koiran puolustukseksi täytyy toki todeta, että aika kylmiltäänhän se kokeisiin on tullut vietyä. Koiran nenä kyllä tuntui toimivan ja uimisestakin se tykkäsi, mutta ihan näillä avuilla ei vielä tulosta saatu. Kesällä -15 otimme parin viikon tehotreenin ja kävimme taippareissa uudemman kerran. Lopputuloksena tasaisen varmalla suorituksella Spa 1 tulos. :) Katsotaan, josko oma aika antaisi vielä joskus myöten myös vähän treenata jäljestystäkin. Voi olla että hieman tavoitteellisemmalla treenaamisella tulosta alkaisi tulla silläkin puolella. No, aika näyttää. Joka tapauksessa Netta on paikkansa meidän perheessä lunastanut, ja on ehdottomasti meidän lasten lemmikki. :)  

Netalla on ollut yhdet pennut vuonna 2015.

 

Netta kasvaa ja kehittyy
Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi...

 
Netta 5vk
 
 
Netta 9vk
 

Netta 15vk
 
 
 
Netta 6kk
 

 Netta 12kk
 

Netta 15kk
 
 
 

Netta 18kk
     
         
 
Netan sukutaulu:
 
 
C.I.B. C.I.E No Mva , Fi Mva, Nord JV-07, Fi Jva
Skjervtun's Wanna Be A
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
FN Normal

orange roan
 
No Mva
Casein's Campania A,
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
orange roan
Bitcon Moonlight Minstrel A,
blue roan

Bitcon Troubador, blue roan

Bitcon Sara Jane
Casein's It's Scandinavian A, blue roan Lochdene Cover Story A, orange roan
N & S Mva Blue Satin Daily News Blues A, blue roan
No Mva
Skjervtun's Playmate Express B,
orange roan
Skjervtun's Tailor Made For Me A, blue roan N Mva Tomboy's Tailor Made, blue roan
Tomboys Party Piece
Travis Starlight Express A,
musta
N Mva, Nv-92 Travis Smile A While, musta
Travis Miss D Minor
Fi Jva
Crab Apple's Apple Fizz B/A
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
Antagen FN Normal

mustavalk.
 
Fin Mva
Leading-Light Ain't No Saint B
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
OptiGen FN Normal

orange roan
Crawford Hot Chocolate B,
OptiGen prcd-pra A1, OptiGen FN normal liver roan
Lynwater Forecaster B
blue roan
Crawford Tell About Love A
blue roan
Fin Mva
Leading-Light Some Like It Hot A OptiGen prcd-pra normal/clear, OptiGen FN normal
punavalk.
Kans&Fin&Est&Ltu&Blr Mva, V-94, Ltu V-99 Fools Alibaba A,  punavalk.
Breeze Nightshift  C
punavalk.
Fin Jva, TK1
Raccoon's Hip Hip hurraa A
OptiGen prcd-pra A1
OptiGen FN Normal

mustavalk.
Fin & S Mva
Finemoon Unlimited B,
OptiGen prcd-pra A1
blue roan
Windgrove Illusion A
blue roan
Lynwater Sailor Girl A
mustavalk.
Raccoon's Jippijippijii A, mustavalk. Kans & Fin Mva  EuJW-91
Raccoon's Quite A Bomb
A2 blue roan
Sweetie-Pie Love In A Mist B
blue roan tan