Näyttelytulokset         Koetulokset         Hilla Koiranetissä


Hilla 18kk

 
Fi Jva
Crab Apple's Cloudberry Fizz "Hilla"
s. 31.1.2012

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK (23.10.15)

Molemmat vanhemmat
OptiGen prcd-pra clear
 
Näyttelyissä: Käy EH
Mejä: 2 x Avo 1, 3 x Voi 1
Agility: Medi 1  2 x LUVA
taipumuskoe hyväksytty (Spa 1)
Luonnetesti +155p.


Kasvattaja: Johanna Kääriäinen
Om. Jenni Mansikkamäki, Lappeenranta 


Hillasta tuli sijoituskoira puolittain vahingossa. Meille oli tästä pentueesta jäämässä pentu kotiin, ja mietimme pitkään olisiko se Hilla vai Netta. Hilla oli luonteeltaan kaikin puolin reippaampi ja rämäpäisempi, ja sen luonne muistutti kovasti emäänsä. Se olisi ollut aivan meidän koira, mutta tuossa tilanteessa kotona olleet kolme alle neljävuotiasta lasta pisti miettimään olisiko meillä nyt tähän koiraan rahkeita. Kokonaan en kuitenkaan olisi halunnut tästä pennusta luopua... Lopulta ratkaisustamme tuli kuitenkin  helppo, kun Jenni tarjoutui ottamaan pennun myös sijoitukseen. :)

Kun Hilla ensimmäisen kerran vietiin metsään jälkiharjoituksiin, se jäljesti varmaotteisesti kaadolle, ja otti jäljen päässä olleen fasaanin reippaasti suuhunsa. Uinnin opetteluun puolestaan vaadittiin ihan se, että Hilla vietiin rantaan ja veteen heitettiin riistapukki. Sinne meni reippaasti ja halukkaasti! No ei liene yllätys että taipumuskokeen läpäiseminen oli Hillalle helppo rasti. Hillan varsin mutkaton luonne tuli todennettua myös syksyllä 2014 luonnetestissä, josta Hilla kävi varsin mukavalla jakaumalla keräämässä 155 pistettä. Luonnetesti löytyy videoituna Hillan koetuloksista.

Syksyllä 2013 Hillan kotijoukkoihin liittyi oma kaksijalkainen puruluuntarkistaja. Äitinsä tavoin myös Hilla on äärettömän lapsirakas, ja uuden tulokkaan saapuminen ei odotetusti ollut Hillalle minkäänlainen ongelma, päinvastoin. Hilla kyllä hoitaa ja pussaa, ja antaa viedä vaikka ne puruluut suusta. Tämä tuli jo todennettua aikaisemmin, kun Hilla oli meillä viikon verran kylässä. :)

Hillan ykkösharrastukseksi suunniteltiin jo pentuaikana agilitya, ja siinä neiti onkin osoittautunut varsin ketteräksi ja nopeaksi. Viralliset kisat korkattiin keväällä 2015, ja viiden kisan jälkeen Hillalla oli jo kasassa kaksi LUVA-tulosta! Nopeutta ja ketteryyttä tästä neidistä ei puutu, ja tulokset ovatkin olleet pääsääntöisesti joko tai... Joko on otettu komea nollavoitto tai sitten varsin nopea hylky. :) Hillan koetuloksista löytyy myös videonpätkää joistakin sen agiradoista.

Myös jälkikikokeisiin Hilla on osallistunut muutaman kerran. Melkoisen pienellä treenimäärällä sillä on nyt kasassa kaksi avoimen luokan ykköstä ja yksi voittajaluokan ykkönen. Voittajaluokassa Hilla ei olekaan startannut kuin kerran. Kaksi ykköstä uupuisi enää valionarvosta. Vähän ikää ja malttia, niin Hillasta kasvaa hyvä jälkikoira. :)

Tähän mennessä Hilla on ollut varsin perusterve koira. Turkki on vaalealle koiralle tyypillisesti melko niukka, ja kun säännöllisesti liikutaan metsässä niin sinnehän ne vähäisetkin vatsakarvat sitten tuppaavat jäämään. Näyttelyiden suhteen on siis odoteltu aikuistumista ja vatsakarvojen lisääntymistä, etenkin kun sen suurempaa näyttelyinnostusta ei ole ollut kummassakaan päässä. :) Lisäksi Hillalla on hieman epätasainen purenta, sillä sen kaksi yläetuhammasta asettuu väärin alahampaisiin nähden. Hillaa itseään tämä ei haittaa millään tavalla, mutta jokainen näyttelytuomari sitten toki aina pohtii rankaiseeko asiasta vai ei, etenkin kun muuten purenta on erinomainen. 

Aika näyttää mitä Hillasta vielä aikaa myöten tulee. Joka tapauksessa sen motto kotona on, että "Hilla osallistuu!" Ei sellaista hommaa mihin ei Hillaa tarvittaisi. :)

Hillalle syntyi pennut 20.3.2016, ja pentueen lähdettyä omiin koteihinsa siirtyi myös Hilla kokonaan Jennin omistukseen. :)

    

 

Hillaa kasvaa ja kehittyy
Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi...

 
Hilla 5vk
 

Hilla 9vk
 

Hilla 15vk
 
 
 
Hilla 6kk
 

 Hilla 12kk
 

Hilla 15kk
 
 
 
Hilla 18kk.

Hilla 2v.
   
         
 
Hillan sukutaulu:
 
 
No Mva , Fi Mva, Nord JV-07, Fi Jva
Skjervtun's Wanna Be A
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
orange roan
 
No Mva
Casein's Campania A,
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
orange roan
Bitcon Moonlight Minstrel A,
blue roan

Bitcon Troubador, blue roan

Bitcon Sara Jane
Casein's It's Scandinavian A, blue roan Lochdene Cover Story A, orange roan
N & S Mva Blue Satin Daily News Blues A, blue roan
No Mva
Skjervtun's Playmate Express B,
orange roan
Skjervtun's Tailor Made For Me A, blue roan N Mva Tomboy's Tailor Made, blue roan
Tomboys Party Piece
Travis Starlight Express A,
musta
N Mva, Nv-92 Travis Smile A While, musta
Travis Miss D Minor
Fi Jva
Crab Apple's Apple Fizz B/A
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
Antagen FN Normal

mustavalk.
 
Fin Mva
Leading-Light Ain't No Saint B
OptiGen prcd-pra normal/clear (A1)
OptiGen FN Normal

orange roan
Crawford Hot Chocolate B,
OptiGen prcd-pra A1, OptiGen FN normal liver roan
Lynwater Forecaster B
blue roan
Crawford Tell About Love A
blue roan
Fin Mva
Leading-Light Some Like It Hot A OptiGen prcd-pra normal/clear, OptiGen FN normal
punavalk.
Kans&Fin&Est&Ltu&Blr Mva, V-94, Ltu V-99 Fools Alibaba A,  punavalk.
Breeze Nightshift  C
punavalk.
Fin Jva, TK1
Raccoon's Hip Hip hurraa A
OptiGen prcd-pra A1
OptiGen FN Normal

mustavalk.
Fin & S Mva
Finemoon Unlimited B,
OptiGen prcd-pra A1
blue roan
Windgrove Illusion A
blue roan
Lynwater Sailor Girl A
mustavalk.
Raccoon's Jippijippijii A, mustavalk. Kans & Fin Mva  EuJW-91
Raccoon's Quite A Bomb
A2 blue roan
Sweetie-Pie Love In A Mist B
blue roan tan