Näyttelytulokset          Koetulokset         Heta Koiranetissä

 

 
Fi Jva
Crab Apple's Apple Fizz "Heta"
s. 25.2.2005

Lonkat: B-A
Silmät: Ok (28.9.11)

OptiGen prcd-pra clear ja
Antagen FN Normal

Näyttelyissä: 1 x Sert, va-sert, 2 x Rop-pentu
SPME: AVO 2
Mejä: 2 x Avo 1, 5 x Voi 1
Agility: Medi 1 E, 2 x LUVA
Taipumuskoe hyväksytty (Spa 1)
Luonnetesti +205p.

Kasvattaja: Johanna Kääriäinen


Heta jäi kotiin Nitan ensimmäisestä pentueesta. Mitään suuria tavoitteita ei Hetalle kuitenkaan asetettu, vaan ensisijainen tavoitteemme Hetan kotiin jättämiselle oli koirakaverin saaminen Nitalle. Aika näyttäisi mitä Hetasta kasvaisi, ja joka tapauksessa siitä tulisi meille perheenjäsen, tulevasta näyttely- tai koemenestyksestä riippumatta. Hyvin pian saatoimme todeta Hetan olevan reipas ja rohkea, mutta myös varsin itsepäinen cockerspanielin alku. Nenä toimii - välillä liiankin hyvin, minkä seurauksena Heta oli 5kk iässä lähes vuorokauden kateissa kun   Nita seuranaan lähti mökiltä todennäköisesti pupun perään. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei siis Hetan arjesta ole puuttunut, ja Heta on luonnollisesti mukana aina siellä missä tapahtuu...

Vilkkaasta luonteestaan huolimatta Heta on kotioloissa täydellinen sylikoira. Lisäksi kaikki västäräkkiä suuremmat ovat taatusti Hetan mielestä sen kavereita. Tämän seurauksena esim. fasaanin noudossa täytyy olla varovainen, jottei vaan fasaania satu... Höpsö koira, mutta varmasti maailman kiltein sellainen. Heta on lännen nopein pussaamaan ja aina valmis lyöttäytymään suurenkin lapsijoukon seuraan.

Heta kehittyi kaikin puolin hitaasti, ja vasta kaksivuotissynttäreiden jälkeen siitä alkoi löytyä orastavan aikuisuuden merkkejä. Kouluttajalta Heta vaati aluksi pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä. Toisaalta, kun Hetan sai jonkin asian oivaltamaan, sen työmoraali oli sen jälkeen korkea. Käynti luonnetestissä syksyllä -08 sai onneksi kotiväen oivaltamaan monia asioita, minkä jälkeen Hetan kouluttamiseen löydettiin ihan uusia näkökulmia. Tämän jälkeen on tulostakin ryhtynyt syntymään, kun oivalsimme kuinka hieno harrastuskoiran alku meillä oikeastaan olikaan käsissämme. :)

Mejä-uran koemielessä Heta aloitti vähän yli vuoden vanhana, ja valioitui keväällä -09. Taipumuskokeissa käytiin kesällä -07. Agilitya Heta on harrastellut lähes pennusta pitäen, ja syksyllä -09 oli viimein ensimmäisten virallisten kisastarttien aika. Heta on nopea, ketterä ja ennen kaikkea innostunut lajista. Kun vielä kartturi pysyisi kyydissä... Ei epäilystäkään, kuka on tämän parin heikoin lenkki ;-)

Metsästyspuolta ajatellen Hetalla on nopeampi haku ja parempi nouto kuin Nitalla. Hetaa koulutettiin metsästyskäyttöön kuitenkin vähän Nitan varjossa, ja niinpä se jäi siltä osin varsin keskeneräiseksi. Syksyllä -09 Heta pääsi kuitenkin ensimmäistä kertaa tositoimiin spanieleiden metsästyskokeissa. Vesityökokeesta käytiin ensin hakemassa täydet 3p. ja samana syksynä vielä maalintukokeista (SPME) Avo 2 -tulos. Hetan fyysiset ja henkiset ominaisuudet riittäisivät kyllä parempiinkin tuloksiin, siitä ei oikeastaan ole epäilystäkään. Kokemusta ja koulutusta kuitenkin tarvittaisiin paljon lisää. Viimevuosina kasvanut perhe on kuitenkin saanut kotiväen ajan niin kortille, ettei rahkeita Hetan koulutustason nostamiseen seuraavalle rappuselle oikein enää ole ollut. 

Vuodet ovat vierineet ja Hetastakin on tullut jo veteraani-ikäinen. Mistään sitä ei tosin vielä huomaa, vaan meno on samanlaista kuin kaksivuotiaana. Voi siis olla, että Heta ei ehkä aikuistu koskaan. :) No niin tai näin, Heta on joka tapauksessa paikkansa meidän perheessä ansainnut ihan vain ja ainoastaan  olemalla oma rakastettava itsensä. :-)

 

Heta kasvaa ja kehittyy
Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi...

 
Heta 3vk.

Heta 5vk.

Heta 7vk.
 
 
Heta 12vk.

Heta 16vk.

Heta 5kk.
 
 
Heta 7,5kk.

Heta 11kk.

Heta 14kk.
 
 
Hetan sukutaulu:
 
Fin Mva
Leading-Light Ain't No Saint B OptiGen prcd-pra normal/clear (A1) OptiGen FN Normal
orange roan
 
Crawford Hot Chocolate B,
OptiGen prcd-pra A1, OptiGen FN normal liver roan
Lynwater Forecaster B
blue roan
Lynwater Rustic Bell
Rainbow of Lynwater
Crawford Tell About Love A
blue roan
Lynwater Hazelnut B, Liver roan
Kans, Fin & Est Mva Lynwater Tell Me More B orange roan
Fin Mva
Leading-Light Some Like It Hot A OptiGen prcd-pra normal/clear
OptiGen FN normal
punavalk.
Kans&Fin&Est&Ltu&Blr Mva, V-94, Ltu V-99 Fools Alibaba A,  punavalk. Kennelbourne Yankie Doodle H, punavalk.
Breeze Jealous Lover A, blue roan
Breeze Nightshift  C
punavalk.
Kendalwood Kommunique A, blue roan
Breeze Touch of Class B, blue roan
Fin Jva, TK 1
Raccoon's Hip Hip Hurraa A, OpitiGen prcd-pra A1
OptiGen FN Normal
mustavalk.
Fin & S Mva
Finemoon Unlimited B,
OptiGen prcd-pra A1
blue roan
Windgrove Illusion A
blue roan
GB SH CH Bitcon Troubador
Lynwater Vorran At Windgrove
Lynwater Sailor Girl A
mustavalk.
Lynwater Sailor
Lynwater Wind Patern
Raccoon's Jippijippijii A, mustavalk. Kans & Fin Mva  EuJW-91
Raccoon's Quite A Bomb
A2 blue roan
Yolanda's Spokesman blue roan
Raccoon's Believe In Me orange roan
Sweetie-Pie Love In A Mist B
blue roan tan
N & Fin & DK Mva Westerner Forest Blaze Lemon roan
Benchmark Katie O'Dooley A2
blue roan