Koetuloksia

Crab Apple's Apple Thief "Aapo"
mustavalkoinen uros

omistaja: Riitta Lappi, Hamina


© Jaana Siltanen

Toko- ja Agilitytulokset -> Koiranet

Mejä


20.7.2014 Pyhtää, Tuomarina Rauno Koskinen
, ohj. Jari Solla
Tulos: VOI 0

Koira ohjataan hienosti jälkityöhön, jota tehdään maavainulla, ja edetään rauhallista vauhtia. 1. osuudella yksi tarkastuslenkki, muutoin jälkiuralla. 1. makaus merkataan hyvin. 1. kulma, jolla katko, teettää runsaasti töitä, mutta lopulta jatko löytyy. 2. osuus hyvin, makaus merkataan. 2. kulmalta jatketaan suoraan aina niin pitkälle, että tulee 1. hukka. 3. osuuden alussa lenkki pois jälkiuralta, palaa itsenäisesti, mutta ottaa paluujäljen, tästä 2. hukka. Makaus ohitetaan ja loppupuolella muutama lenkki, muutoin hyvin. 3. kulma suoraan yli, muutama kehotus, palataan kulmalle ja seuraava osuus löytyy. 4. makaus merkataan hyvin. Raskaalla viimeisellä osuudella alkaa väsymys iskeä ja puolivälissä vielä riistanjäljet vievät voiton , tästä 3. hukka ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle, se kiinnosti.


4.5.2014 Pyhtää, Tuomarina Mari Myllynen
, ohj. Jari Solla
Tulos: AVO 1 47/50p.  -> Siirto Voi!
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Koiralle osoitetaan lähtömakaus josta hyvin ohjattuna maavainuiseen, rauhalliseen jäljestykseen. 1.osuus jäljen päällä tai sen välittömässä tuntumassa. 1.makaus hyvin merkaten, kulma taustantarkistuksella. 2.osuudella 1 isompi tarkistuskaarros muuten jälkitarkkaa. 2. makaus hyvin merkaten, kulma tarkasti. 3.osuudella tuoreet sorkanjäljet pyörittävät koiraa niin että ottaa paluujäljen, mutta kääntyen oikeaan kulkusuuntaan viimehetkellä. Vielä pienet pyöräytykset ja loppuosuus jälkitarkasti kaadolle, joka kiinnostaa. Hieno jälkikoira, jonka pisteisiin tänään vaikuttaa lähes vastustamattomat pöyritykset sorkanjälkien perässä. Kaudelta voi odottaa tämä koirakko paljon.

10.6.2012 Pyhtää, Tuomarina Pasi Kemppainen, ohj. Jari Solla
Tulos: AVO 1 47/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Tarkka alun tutkinta, ja hyvin ohjattu lähtö. 1.osuus maavainuista, sopivaa vauhtia jälkiuralla etenevää työtä. Osuuden puolivälissä laaja tarkistus risteävällä ojalla. 1.kulma jäljen mukaisesti, makuu hyvin nuuhkien ja urosmaisesti merkaten. 2. osuus hyvää työtä, mutta myös sen puolivälissä laajahko tarkistuslenkki. Toinen kulma tausta tarkistaen ja 3. osuudelle kaartaen, makuun hivenen hätäisesti nuuskien. 3. osuudella vauhti hiukan kiihtyy ja parin pienen tarkistuksen voimin suoraan kaadolle, jota jäi tutkimaan. Erinomainen, täysin itsenäinen suoritus.

29.5.11 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Jukka Kuparinen, ohj. Jari Solla
Tulos:  AVO 2 39/50p
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 7/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Hyvä ohjattu lähtö. Koira jäljestää mukavaa vauhtia maavainua käyttäen. 1.osuudella pari pientä tarkistusta, muuten jäljen tuntumassa aaltoillen. 1. kulmalta yli, mutta palasi tarkistamaan makuun. Makuulta koira lähti paluujäljelle niin pitkää, että tuli hukka. Palautuksen jälkeen kaksi viimeistä osuutta taas hienosti jäljen tuntumassa aaltoillen. Makuukin tutkittiin kulmalla, ja nyt jatko löytyi oikeaan suuntaan. Kaadolle sivusta, ja se kiinnosti. Harmittava oikosulku koiralla pilasi tänään muuten hienon suorituksen.

10.8.10 Elimäki Tuomarina Leena Kähkönen, ohj. Jari Solla
Tulos:  AVO 2 33/50p
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 5/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Koira ohjataan jäljelle. Rauhallista kävelyvauhtia maavainulla maustaen 1. osuus jäljen päällä kulmalle. Makaukselle pysähdytään. 2. osuuden aikana tarkistuksia jäljen molemmin puolin ja pysähdellen. Osuuden loppupuolella koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä tarpeilleen. Paluu työhön "venyy pitkäksi" paluujäljen kautta - tuomitaan hukka. Uusi alku. 2. kulmalla tehdään pitkä lenkki ulos, koira palaa kuitenkin itsenäisesti ja osoittaa makauksen. 3. osuudelle heijastuvat edellisen osuuden haparointi niin, että tiheikön läpimeno vaikuttaa ensin mahdottomalta, mutta siitä suoriudutaan. Kaadolle koira pysähtyy osoittaen sen. Tänään koiran työskentelyn etenevyys eikä varmuus ole parasta mahdollista.


18.7.10 Pyhtää Tuomarina Aila Pekkarinen ohj. Jari Solla
Tulos:  AVO 0

Hyvin ohjattu lähtö. Alkumakauksen tutkittuaan aloittaa maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen. 1. osuutta jälkitarkasti. 1. kulman makaus tutkitaan ja kulma aivan jäljenmukaisesti. 2. osuudella riistajäljet aiheuttavat pyörimistä lopulta niin kauas, että tulee 1. hukka. Osoitetaan jälki uudelleen ja jäljestys jatkuu jälkitarkkana 2. kulmalle, jossa makuu tutkitaan ja kulma selvitetään tarkistuslenkillä. 3. osuudella riistan juomapaikka aiheuttaa pyörimistä ja lopulta määrätietoinen poistuminen, 2. hukka. Osoitetaan jälki uudelleen ja jälkitarkkaa jäljestystä hetki, mutta sitten pyöriminen johtaa paluujäljelle ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnostaa. Osoitti kykyä jäljestää, joten harjoittelulla varmuus paranee!

Luonnetesti

17.05.08 Kotka, tuom. Jorma Lankinen ja Kari Mäkinen

Toimintakyky -1 pieni (x15)
Terävyys +3 kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty (x1)
Taisteluhalu  +2 kohtuullinen (x10)
Hermorakenne +1 hieman rauhaton (x35)
Temperamentti +3 vilkas (x15)
Kovuus +1 hieman pehmeä (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet

+144

Taipumuskoe
 
Elimäki 8.9.07 Tuomari: Veli Nurminen

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Iloinen ja ystävällinen uros. Ystävällisesti ihmisiin ja koiriin suhtautuva koira.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Erkanee hyvin, jopa vähän liikaakin. innokasta maavainuista hakua. Nopeaa liikkumista. Vähän kovakorvainen, mutta toimivaa yhteistyötä muuten. Laukauksesta pysähtyy, jatkaa heti.
Hyväksytty

Jäljestys:
Vauhdikasta, varmaa jäljestystä. Kaato kiinnostaa.

Hyväksytty

Vesityö:
Ui hyvin, tuo riistapukin käteen.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Melko hyvä tottelevaisuus
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Yhteistyötä vaikeutti jäniksen lähtö koiran edestä, jota koira seurasi vähän aikaa. Tuli kutsusta ja jatkoi hyvää hakua.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

Muurikkala 12.8.07 Tuomari: Kati Huovila

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Iloinen hännänheiluttaja, jolla on virtaa ja kiinnostusta ihmisiin ja toisiin koiriin.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Aapo ihmettelee metsän hajuja, liikkuu ohjaajan lähellä monista kehoituksista huolimatta. Välillä Aapo tekee pieniä pistoja maavainua käyttäen. Laukauksesta pysähtyy ja kehoituksin jatkaa lähellä kulkemista. Hakua ei suorita, mutta piston pituus hieman piteni. Useammalla käskyllä luokse.
Hylätty

Jäljestys:
Haisteltu makaus, mistä reippaasti ripeävauhtiseen, maavainuiseen, tarkkaan jäljestykseen. Kulma tarkasti ja innolla kanille, mitä haisteli.
Hyväksytty

Vesityö:
Varmanoloisesti veteen, riistapukki suuhun ja palautus rantaan. Aapo meni uudelleen veteen ilman pukkia ja ohjaaja kutsui toisen kerran.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
On vielä kadoksissa yhteistyössä.
Hylätty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Parin yhteiselosta puuttuu "liitin" ja molemmat toimivat pääosin "minä olossa."

Kokonaisarvostelu: Hylätty

 


 
Crab Apple's Blue Phantom "Pami"
blue roan uros

omistaja: Johanna Kouvo, Jyväskylä

 

 

 

 

 

 

Mejä

3.5.2009 Elimäki, tuomarina Satu Savolainen-Pulli
Tulos: AVO 1, 40/50p. -> Siirto Voi!
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, Lähdön, kulmauksen ja makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 9/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Innokas Pami ohjataan jäljelle. 1. osuuden alku hyvää maavainuista jäljestystä. Osuuden loppupuolella vauhti kasvaa ja jäljestys alkaa aaltoilla jäljen molemmin puolin. 1. kulma isoilla lenkeillä seuraavalle osuudelle ja makaus jää huomiotta. 2. osuus ja 3. osuuden alkupuoli mennään runsaasti tarkistellen. Toinen kulma muutamalla lenkillä ja makaus ohitetaan vierestä. 3 osuudella hirven jätökset tutkitaan ja tarkistellaan jäljen läheisyydessä. Osuuden loppu hyvää jäljestystä aina kaadolle, josta ensin ohi ja sitten takakautta kaadolle. Kaadon Pami omistaa nuuhkien ja sille jääden.

10.8.2008 Elimäki,  tuomarina Jessica Järviniemi
Tulos: AVO 1, 46/50p.

(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksen ja makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Pami-koira rauhoitetaan ennen jäljelle lähtöä. Alkumakauksen merkattuaan nuuskimalla alkaa reipasvauhtinen jälkityö. Pami jäljestää suorat osuudet sekä maa- että ilmavainua käyttäen, tehden kuitenkin toisella ja kolmannella osuudella useampia tarkistuslenkkejä. Palaa kuitenkin itsenäisesti aina takaisin jälkiuralle. Molemmat kulmat selvittää tarkistuslenkillä. Molemmat makaukset merkkaa selvästi pysähtyen ja nuuskien. Kaadolle tulee suoraan, jonka nuuskii. Hyvä yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä!


29.6.2008 Elimäki, Tuomarina Ilkka Niemi
Tulos: AVO 3, 24/50p.

(jäljestämishalukkuus 2/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 4/10, lähdön, kulmauksen ja makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 8/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Pami nuuhkii alkumakauksen ja lähtee jäljestämään jarrutettuna sopivan reipasta vauhtia. Edetään ensin hyvin jäljellä, sitten pari pientä tarkistusta jäljen sivuun. Ensimmäisen osuuden loppupuolella löytyy mielenkiintoiset jäljet joilta edetään hukkaan asti. Ensimmäinen kulma merkataan, ja tarkistellaan jonkin aikaa kulman ympäristöä. Toisella osuudella jäljen sivujen tarkistelua, pari kertaa oikea-aikainen kehotus jäljelle, mutta toisen osuuden puolivälissä edetään pois jäljeltä toiseen hukkaan. Jäljestys paranee.  Toisen kulman taakse pitkähkö pisto muita hajuja haistellen. Sitten Pami päättää jäljestää, ryntää toiselle kulmalle, merkkaa sen hyvin ja tullaan kolmas osuus hienosti jäljestäen kaadolle, jota Pami jää nuuhkimaan. Kun Pami oppii että jälkeä ei vaihdeta, se on valmis huippujäljestäjä.

4.5.2008 Elimäki, Tuomarina Anne Laukkanen
Tulos: AVO 2, 32/50p.

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 5/12, työskentelyn etenevyys 5/10, lähdön, kulmauksen ja makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Koeselostus: Ohjattuna rauhoittaen, alkumakaus tutkien matkaan. Pami jäljestää aaltoillen jäljen molemmin puolin. Useita pieniä lenkkejä ensimmäisellä osuudella. Makaus selvästi hakien ja pysähtyen, ja kulma lähes suorakulmaisesti. Toisella osuudella pitkä lenkki jäljen sivussa, muutoin maavainulla toiselle makaukselle, jossa vain hätäinen nuuhkaisu. Kulmalla pyörimistä ja useita suunnantarkistuksia. Kolmas osuus epävarmemmin ja ojanylityskohdalla joudutaan tuomitsemaan hukka. Loppu varmemmin. Kaadon omisti jääden kaadolle nuuhkimaan. Iloinen jäljestäjä. Ohjaajan narunkäyttö hyvää.

5.8.2007 Elimäki,  Tuomarina Kerttu Lampinen
Tulos AVO 2, 31/50p.

(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 6/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksen ja makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 10/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 3/5)

Huolellinen lähtömakauksien nuuhkiminen. Ohjauksen jälkeen alkaa vauhdikas jäljestys. Se johtaa useisiin jäljen kahtapuolta tapahtuviin lenkkeihin, joten etenevyys hidastuu. Ensimmäinen kulma löytyy suoraan, mutta laaja tarkistus sen takana. Toinen osuus on hitain. Koira tekee monia poikkeamia. Toinen kulma sisäkautta ohi. Ei löydä omin avuin jäljelle ja palautetaan kulmalle, josta ohjataan ohi harharetken. Kolmas osuus myös pieniä pyörähdyksiä ja ojassa käyntejä tehden. Sorkka löytyy hakematta ja se nuuhkitaan. Tänään voimia verotti pyörimiset ja helle. Omaa kyllä jäljestäjän ominaisuuksia.


27.5.2007 Elimäki,  Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos AVO 2, 38/50p.

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksen ja makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Rauhallinen ohjattu lähtö. Jäljen molemmin puolin pyörivää maavainuista jäljestystä. 2. osuudella pyöriminen johti hukkaa, muuten löysi aina jäljelle. Molemmat makuut koira osoitti hyvin. Kaatoa nuuhki. Lisää harjoitusta, niin koetulokset paranevat kun Pami malttaa pysyä jäljellä.

 

Taipumuskoe

16.9.06 Elimäki tuom. Taru Kalkkila

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Vilkas, iloinen nuori uros. Tulee hyvin toimeen ihmisten ja toisten koirien kanssa.
hyväksytty

Haku ja laukaus:
Riittävän laaja haku. Laukauksesta jatkaa hakua.
hyväksytty

Jäljestys:
Iloista varmaa jäljestystä. Kulma tarkasti. Juuri ennen kania, läheltä lähti metso, koira jatkoi jäljestämistä kanille. Hieno suoritus nuorelta koiralta.
hyväksytty

Vesityö:
Useasta kehotuksesta koira noutaa riistapukin.
hyväksytty

Tottelevaisuus:
Koira tottelee ohjaajaa.
hyväksytty

Yhteistyö ja vaikutelma:
Koiran ja ohjaajan yhteistyö hyvä.
hyväksytty

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty
Crab Apple's Blueberry Fizz "Hertta"
blue roan narttu

omistaja: Reko Rinne, Kauhajoki

 

 

 

 

 


 © Elina Jalni

 

Mejä


7.8.11 Lapua, Tuomarina Toni Tunkkari, ohj. Ulla Rinne
Tulos: VOI 2 36/50p. -> Lakeuden Spanieleiden 2011 Mejä mestari.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 6/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Hertta ohjatusti jäljelle, nuuhkien alkumakausta. Vauhti sujuvaa, työskentely jälkiuralla määrätietoista. Toisen osuuden puolivälissä laajahkot lenkit molemmin puolin, sekä kolmas lenkki menee niin pitkäksi, että palautetaan jäljelle. Muutoin varsin jälkitarkkaa työtä. Katkokulma selvitetään nopeasti kengänjälkiin ja tuuleen tukeutuen. Toinen kulma oikaistaan parilla narunmitalla, kolmas kulma suunnantarkastuksella nopeasti seuraavalle osuudella. Makaukset merkataan, paitsi viimeinen yli. Kaadon osoitti, jääden paikalleen nuuhkimaan sorkkaa.

 

 

 


Hertta, Lakeuden Spanieleiden
Mejä-mestari 2011

19.6.11 Lapua, Tuomarina Heikki Kulo, ohj. Ulla Rinne
Tulos: AVO 1 48/50p. -> Siirto Voi!
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Hertta säntää iloisen pirteästi liikkeelle. Ohjatun alun jälkeen lähes täysin jälkitarkka vauhdikas työskentely, jota ohjaaja kiitettävästi jarruttaa. 1. ja 2. osuudella hieman laajemmat kaarrot jäljen sivuun. Pienet matkat kuljetaan spanielimaisesti siksakaten hieman jäljen yli, kuitenkin pääasiassa jälkitarkasti. Makuut merkataan hienosti pysähtyen nuuskimaan. 1. kulma hienosti, 2. parilla pistolla varmistaa. Hyvin kaadolle, jota jää tutkimaan. Iloisen pirteä ja hieno suoritus sekä Hertalta että ohjaajalta.
 

22.5.11 Ilmajoki, Tuomarina Juha Junkala, ohj. Ulla Rinne
Tulos: AVO 1 49/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Lähtö varma. Etenee reippaalla nopeudella, käyttäen sekä maa että ilmavainua. Työskentely erittäin jälkitarkkaa. 1.osuudella kulkee osan matkaa jäljen sivussa tuulen alapuolella. Merkkasi molemmat makaukset, kulmat suoraviivaisesti. Kaato löytyi pienen lenkin jälkeen, otti sorkan suuhunsa. Erinomaista, määrätietoista jäljestystä.

 

Nuorten koirien metsästysominaisuuksien katselmus

19.9.09 Ähtäri, tuom. Pertti Kotiranta

Haku:
Nopeus:
laukka/ravi/kohtalainen
Peittävyys:
kattaa alueen
Laajuus:
suppea
Vainu:
maa/ilma

Uiminen:
Veteen meno:
halukas

Laukaus:
laukaisuvarma

Riista:
Riistaote: Hyvä
Luovutus:
käteen

Huomioita: Ui hyvin. Haku kattaa hyvin haetun alueen, tosin saisi kulkea hieman kauemmaksi. Laukauksesta Pysähtyi, kehotuksesta jatkaa. Hakuaika 11min. Noudossa mietti hetken, toi käteen.

Taipumuskoe

16.8.09 Kauhava tuom. Juha Karlström

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Kiireisen oloinen nuori neiti, joka uteliaan avoin toisiin ihmisiin. 
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Laajaa, innokasta hakua, joka laukauksesta tehostuu. Ilmavainuinen, itsenäinen suoritus, jossa toimitaan pillin mukaan.
Hyväksytty

Jäljestys: 
Maa- ja ilmavainuinen jäljestyssuoritus, jossa kaadon lähellä joudutaan palauttamaan. Nuuski, jää paikalleen. Vauhti?
Hyväksytty

Vesityö:
Varma, rauhallinen suoritus, jossa riistapukki tuodaan ohjaajalle käteen.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Hyvää luokkaa, pilli.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Erinomainen käyttökoiran alku, jolla vauhtia.
Hyväksytty

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 Fi Jva

Crab Apple's Brownsugar Girl "Donna"
orange roan narttu

omistaja: Lasse Kylmäkorpi, Nummela

 

 

 


 

Mejä

23.9.2012 Pyhtää, Tuomarina Susanna Kallström
Tulos: Voi 0

Donna ei malta haistella alkumakausta vaan säntää innokkaasti matkaan. Heti alkumakauksen jälkeen se lähtee vauhdilla jäljen sivulle ja siksakkaa hetken jäljen tuntumassa, kunnes malttaa alkaa seurata jälkeä. 1. makaus ohi ja melko pian makauksen jälkeen alkaa vauhdikkaasti pyöriä jäljen ympärillä. Jatko ei selviä itsenäisesti, hukka. Osoitetaan puhdas jälki, ja sen jälkeen pienin lenkein kulmalle, jonka suorittaa jäljen mukaisesti. Ennen 2. osuuden puoliväliä koira ajautuu jälleen pyörimään jäljen viereen, eikä palaa itsenäisesti, 2. hukka. Uusi aloitus; makaus jää huomiotta, muuten melko hyvää työskentelyä 3. kulmalle, jossa katko. Ei mene veretyksen loppuun, vaan lähtee kaartamaan ulkokautta kulman taakse. Selvittää jatkon laajalla lenkillä, osa veretyksestä jää jäljestämättä. Edetään taas hetki hyvin jäljellä, mutta pian koira lähtee taas pyörimään muiden hajujen perässä, eikä palaa jäljelle. Tuomitaan kolmas hukka ja koe keskeytyy. Innokas koira, jonka jarruttaminen voisi johtaa tarkkuuden paranemiseen.


26
.8.2012 Pyhtää, Tuomarina Ulla Rämö-Kiri
Tulos: VOI 1 42/50p -> FI JVA!!

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Lähtömakaus hätäisesti merkaten, aloittaa reippaan jäljestyksen, muutamia pyörähdyksiä ja tarkistuspistoja tehden, jäljen kaikki osuudet. 1. kulmalla katko, jonka jäljestää veretyksen loppuun, ja kahdella rengastuksella seuraavalle osuudelle. Kulmista 2:lla, tarkastuslenkillä. 3. kulma tarkasti. 1. 2. ja 3. makaus nuuhkaisten, 4. makaus pysähtyen. Kaadolle sivusta, jonka nuuhki ja jäi viereen. Reipasvauhtinen jäljestä, joka saisi makaukset merkata selvemmin.

5.8.2012 Orivesi, Tuomarina Olavi Nurmiranta
Tulos: VOI 2 39/50p

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 8/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Donna lähtee innokkaasti veriuralle, jota se seuraa mallikkaasti kolmannen osuuden puoliväliin, jolloin koira ohjautuu jäljen sivuun, jonne jää pyörimään ja tuomitaan hukka. Loppu osuudet hyvin. Kulmat Donna selvittää hienosti rengastaen. Makaukset eivät tänään koiraa kiinnostaneet, sorkkaa nuuhkitaan.

13.5.2012 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Mari Tilles
Tulos: VOI 3 23/50p

(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 4/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 8/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 1/5)

Rauhoitettu lähtö. Donna jäljestää maavainulla reipasta kävelyvauhtia. Koko jälki edetään runsaasti tarkistuslenkkejä tehden; osa niistä on suuria. 1. makaus mennään vierestä ohi. Juuri ennen 1. kulmaa aukossa pyöriminen vie voiton jäljestyksestä ja joudutaan palauttamaan, kulma jää huomioimatta. Jäljestys jatkuu ja 2. makaus merkataan erinomaisesti. 2. kulma, jossa katko selviää muutamalla rengastuksella. Myös 3. makaus merkataan. 3. kulma ohitetaan tarkistuslenkillä. 4. makaus erinomaisesti merkaten. Juuri ennen kaatoa, Donna pöläyttää teerin ilmaan ja joudutaan palauttamaan jäljestämään. Kaato löytyy ja se kiinnostaa.

17.7.2011 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos: VOI 1 42/50p

(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Ohjattu, nopea lähtö. Maavainua käyttävä koira etenee vauhdikkaasti aaltoillen jäljen tuntumassa., käyden välillä jäljen päällä. Tyypillistä jäljestykselle on tänään myös tarkistelu lenkein jäljen mol. puolin kaikilla osuuksilla. Kaikki 4 makausta koira nuuskaisee liikkeestä. Katko otetaan haltuun lenkillä, tukeutuen saappaan jälkiin. Normaalikulmilla suunnantarkistukset, jotka selvittävät koiran aina uudelle osuudelle. Kaadolle koira pysähtyy osoittaen sen. Arvosteluun tänään vaikuttaa makausten huolimaton merkkaaminen, tiputtaen pisteitä näin ollen halukkuudesta, varmuudesta ja etenevyydestä.

15.5.11 Kouvola, Elimäki Tuomarina Alf Lindblom
Tulos:  VOI 1 47/50p
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Rauhallinen ja hyvin ohjattu lähtö. Donna etenee reippaasti, antaen hieman hosuvan vaikutelman, mutta työskentely on silti tarkkaa ja varmaa. Jokaisella osuudella muutamia pieniä tarkistuksia. Katkos 1. kulmalla selviää kahden tarkistuslenkin avulla. 2.kulma selviää kahden pienen tarkistuksen avulla. 3. tarkasti. Makuut merkataan kaikki nuuhkimalla, miltei pysähtyen, osoittaminen kuitenkin selkeä. Kaadolle tullaan sivulta, sitä nuuhkitaan ja jäljestys lopetetaan. Erinomaista ohjaajan ja koiran yhteistyötä.

18.7.10 Pyhtää Tuomarina Esa Pekkarinen
Tulos:  AVO 1 46/50p -> siirto Voi!
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Donna tutkii alkumakauksen ja lähtee reippaaseen maavainuiseen jäljestykseen. 1. osuus tarkasti. Kulma oikaistaan hiuksenhienosti. Toisella osuudella pieni tarkistus. Kulma osoitetaan hyvin. Kolmannella osuudella pieni tarkistus. Kaadosta ohi ja pienellä takalenkillä takaisin kaadolle, joka kiinnostaa. Erinomainen suoritus raskaassa kelissä.

9.8.09. Kouvola, Elimäki  tuomarina Tuula Pekkalin
Tulos: AVO 3 3 26/50p.
(jäljestämishalukkuus 2/6, jäljestämisvarmuus 2/12, työskentelyn etenevyys 2/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5

Donna nuuskuttelee alkumakauksen ja lähtee vauhdilla jäljelle. Ensimmäinen osuus pientä siksakkia jäljen molemmin puolin. Ensimmäinen kulma hyvin. Kulman takana tarkastuspyörähdys ja vauhdilla toiselle osuudelle. Toinen osuus täydellistä jäljestystä, toinen kulma hyvin, ja sitten alkavat ongelmat. Donna lähtee tekemään syheröä kulman taakse rinteeseen ja saa ison kanalinnun lähtemään läheisestä pusikosta lentoon. Tästä seikkailusta ei Donna selviä ja tuli hukka. Uusi aloitus ohjatusti. Nyt menee taas hyvin, kunnes osuuden puolessa välissä olevalla hakkuuaukolla sorkanjäljet vievät Donnan toiseen hukkaan. Aloitetaan ohjatusti puhtaalta jäljeltä ja nyt tullaan suoraan kaadolle. Kaadon Donna nuolee tarkkaan. Harmittavasti kahden hienosti menneen osuuden jälkeen Donna sortuu riistaan... Mutta kun ikää tulee niin varmuuskin lisääntyy.

28.6.09 Elimäki   tuomarina Tuovi Henttu
Tulos: AVO 3 23/50p.
(jäljestämishalukkuus 2/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 3/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 1/5)

Donna nuuhki makauksen ja ohjattiin jäljelle. Koira aloitti maavainuisen jäljestyksen jäljen päällä ja tuntumassa. 1. osuudella Donna hukkaa jäljen kahdesti. Syynä on sateen levittämä ja sorkkaeläinten ylikävelemä osuus, jotka olivat aloittelevalle koiralle liian vaikeita. Tämän jälkeen Donna pääsee jyvälle hajuvanan luonteesta ja loppujäljen parantaa työskentelyään, jolloin tarkistuspistot vähenevät ja lyhenevät. 1. kulma yli ja palattiin 2. osuudelle tarkistuslenkin jälkeen. 2. kulma selvitettiin kahdella tarkistuslenkillä jäljen ympäri. 1. makuu merkittiin heikosti, 2. makuun koira käveli yli. Kaadolle hieman sivusta, kaadon nuoli ja jäi viereen. Lupaava jäljestäjä, joka kokemuksen myötä tulee saamaan tuloksiakin

24.5.09 Elimäki   tuomarina Aila Pekkarinen
Tulos: AVO 1 43/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Hyvin ohjattu lähtö. Donna jäljestää 1. osuutta hieman aaltoillen jäljen molemmin puolin sopivaa kävelyvauhtia. 1. kulmalla makaus tutkitaan ja kulman selvittää lenkillä. 2. osuudella riistan jäljet aiheuttavat hieman pyörimistä ja 2. kulmalta ensin yli, mutta selvittää suunnan ohittaen makauksen. 3. osuudella myös riistan jäljet aiheuttavat tarkistuksia, joista huolimatta kuitenkin palaa verijäljelle. Tullaan kaadolle, jonka tutkii ja jää viereen. Hyvä äänetön yhteistyö koiralla ja ohjaajalla. Lupaava jälkipari!

Taipumuskoe

16.8.09 Elimäki tuom. Liisa Pajala

sosiaalinen käyttäytyminen:
Donna on ystävällinen ja innokas tutustumaan niin ihmisiin kuin koiriinkin.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Haku on sopivan laajaa, innokasta. Hakukuvio rodulle ominainen. Donna työskentelee maa- ja ilmavainulla. Laukauksesta Donna laajentaa hakua. Hieno suoritus.
Hyväksytty

Jäljestys:
Donna jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen vauhdikkaasti. Ensin vauhdilla kaadon ohi, lopulta se löytyy. Kaato kiinnostaa
Hyväksytty 

vesityö:
Donna on innokas uimari. Tuo pukin ohjaajan eteen rannalle.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Tottelee moitteettomasti.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Yhteistyö toimii ihanteellisesti. Toimiva työpari.
Hyväksytty

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty
 


 


Crab Apple's Bubbling Pommac "Topi"
orange roan uros

omistaja: Janne Koivunen, Kotka

 

 

 

 
 

Agility
 

Hyppyrata, Kotka 19.3.2016, tuomarina Jari Helin
Medi 2 ratavirheet: 0 , aika: -8,36 Tulos: -8,36 Sijoitus: 1/5 LUVA

Agility, Kotka 19.3.2016, tuomarina Jari Helin
Medi 2 ratavirheet: 10 , aika: +2,63 Tulos: 12,63 Sijoitus: 2/5

Agility, Kotka 25.10.2015, tuomarina Sami Topra
Medi 2 ratavirheet: 5 , aika: +0,72 Tulos: 5,72 Sijoitus: 3/8

Agility, Kotka 8.9.2015, tuomarina Allan Mattsson
Medi 2 ratavirheet: 0 , aika: -7,18 Tulos: -7,18 Sijoitus: 1/4 LUVA

Agility, Kotka 8.9.2015, tuomarina Allan Mattsson
Medi 2 ratavirheet: 5 , aika: -1,00 Tulos: 5 Sijoitus: 2/4

Agility, Kotka 15.5.2015, tuomarina Pertti Siimes
Medi 2 ratavirheet: 0 , aika: +0,62 Tulos: 0,62 Sijoitus: 2/6

Agility, Kotka 15.5.2015, tuomarina Pertti Siimes
Medi 2 ratavirheet: 10 , aika: +7,04 Tulos: 17,04 Sijoitus: 3/6

Agility, Kotka 20.4.2015, tuomarina Elina Hannikainen
Medi 1 ratavirheet: 0 , aika: -6,52 Tulos: -6,52 Sijoitus: 1/9 SERT -> Medi 2

Agility, Kotka 28.3.2015, tuomarina Timo Teileri
Medi 1 ratavirheet: 0 , aika: -4,14 Tulos: -4,14 Sijoitus: 2/8 LUVA

Hyppyrata, Kotka 28.3.2015, tuomarina Timo Teileri
Medi 1 ratavirheet: 0 , aika: -12,59 Tulos: -12,59 Sijoitus: 1/7

Hyppyrata, Kotka 20.9.2014, tuomarina Seppo Savikko
Medi 1 ratavirheet: 0 , aika: -9,73 Tulos: -9,73 Sijoitus: 1/8 LUVA


Mejä

3.5.2015 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Pasi Kemppainen
Tulos: VOI 0

Hyvin ohjattu lähtö. Maavainuinen koira etenee sopivaa vauhtia 1. osuuden jälkiuralla vain yhden tarkistuksen tehden, makuun ohittaa. 1. kulma yli aina hukkaan saakka. Palautus ja 2. osuutta hyvin makuun tuntumaan - siellä risteävälle uralle 2. hukkaan. Palautus makuulle ja hyvin katkokulman tuntumaan jossa oikaisten 3. osuuden yli aina 3. hukkaan saakka ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle joka kiinnosti. Jälkinenä on kunnossa mutta uskollisuus verijälkeä kohtaan vaatii vielä hiomista.

10.8.2015 Kouvola, Elimäki Tuomarina Esa Pekkarinen
Tulos: VOI 3 22/50p.

3.8.2015 Luumäki, Munne Tuomarina Pasi Kemppainen
Tulos: VOI 1 44/50p.

29.6.2014 Pyhtää, Tuomarina Mari Myllynen
Tulos: VOI 0

Koiralle osoitetaan lähtömakaus, josta hyvin ohjattuna jäljelle maastoon sopivalla vauhdilla ilma- ja maavainua käyttäen. 1.osuus jäljenpäällä 1.makaukselle asti, jonka merkkaa hyvin. Pian makauksen jälkeen ajautuu sorkanjälkien perässä pois jäljeltä aina hukkaan saakka. Uusi alku ja jäljestys jatkuu jälkitarkasti 1.kulmalle, jolla katko. Katko selvitetään ensiksi hakien, lopulta jalanjälkiin tukeutuen. 2 osuus kuljetaan ilmavainulla jäljen sivussa, makaus käydään kumminkin merkkaamassa. 2. kulma oikaistaan reilusti. 3 osuuden alku aaltoilua jäljen molemmin puolin, 3.makaus hyvin merkaten. Loppuosuus kulmalle saakka jäljenpäällä. 3.kulmasta yli, käydään ojassa uimassa , palataan kulmalle ja lähdetään paluujäljelle - 2.hukka. Uusi alku ja 4. osuudella tehdään laajoja kaarteluita jäljen molemmin puolin, 4.makaus hyvin merkaten. Kaadon ohi kaarten kauas taakse ja tuomari keskeyttää kokeen. Tänään ei jälkiuskollisuus riittänyt, koira kumminkin osoitti osaavansa jäljestää hyvin niin halutessaan. Lisää harjoittelua niin jälkiuskollisuus paranee.

29.6.2014 Pyhtää, Tuomarina Sanna Rantanen
Tulos: VOI 2 33/50p.

11.5.2015 Luumäki, Munne Tuomarina Karla Sohlman
Tulos: AVO 1 45/50p. ->
siirto Voi!

4.8.2013 Luumäki, Munne Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos: AVO 3 26/50p.

Koira istutetaan lähtömakauksen eteen, makaus näytetään ja kehuen ja kannustaen matkaan. 1. Osuus jäljen päällä hyvin työstäen ilman tarkasteluja. 1. makaus pysähtyen tutkitaan ja kulma selvitetään laajalla lenkillä, kera kehotuksen löytyy. 2. osuuden alussa jäljen päällä, mutta sorkkakuvio viekoittaa, kehotukset eivät mene perille- 1. hukka. uusin alun voimin edetään 2 osuutta mukavasti jäljen päällä maavainulla 2:lla kulmalla makaus hyvin pysähtyen, mutta kulma jatketaan hukkaan asti. 3. osuus on ilmavainulla työstöä ja se näkyy jälkikuviossa hakemisena ja hapuiluna. Kaadolle tullaan ja se kiinnostaa. Jäljestys päättynyt. Nuoren jäljestäjän uskollisuus verijälkeä kohtaan horjui.

14.7.2013 Pyhtää, Tuomarina Hannu Palonen
Tulos: AVO 3 26/50p.
(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 4/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 2/5)

Rauhallisesti liikkeelle. Jäljestys nopeampaa, polveilevaa. Ensimmäisellä kulmalla pysähdys, ja suoraan yli aina hukkaan asti. Toinen kulma tarkemmin. Osuuden puolivälissä jäljen sivuun, hukka. Aivan loppuosa vielä hirvenjäljille, mutta kehotus jäljestä toimi ja selvittiin takaisin. Kaatokäytös hyväksytty.

30.6.2013 Pyhtää, Tuomarina Alf Lindblom 
Tulos: AVO 0

Rauhallinen ohjattu lähtö. Topi etenee maavainua käyttäen sopivalla nopeudella. Ensimmäinen osuus suoritetaan hyvin. Vähän ennen kulmaa runsaat hirvenjäljet vievät Topin mielenkiinnon ja kiinnostus verijälkeen katoaa. Jälki hukkuu kahdesti ennen kulmaa ja heti kulman jälkeen uudestaan. Topi osaa hyvin jäljestää, kuinhan mielenkiinto verijälkeä kohtaan saadaan paremmaksi. Intoa ja tarmoa jäljestykseen riittää hyvin.

16.6.2013 Elimäki, Tuomarina Satu Savolainen-Pulli 
Tulos: AVO 1 40p.

Topi istutetaan lähtömakaukselle ja ohjataan jäljelle. 1. osuuden alun Topi jäljestää melko jälkitarkasti mutta osuuden lopussa tarkistukset lisääntyvät ja kulma ja makaus ohitetaan tarkistuslenkillä. 2. osuus mennään tarkistellen. Makaus merkataan hyvin pysähtyen ja kulmasta ensin reilusti yli ja sitten kaarroksella seuraavalle osuudelle. 3 osuudella jäljestys tarkentuu ja loppu jälki mennään jo varsin mallikkaasti. Kaadolle Topi tulee suoraan ja se kiinnosti. Hyvä koiran ja ohjaajan yhteistyö.

19.5.2013 Pyhtää, Tuomarina Leena Kähkönen 
Tulos: AVO 0

Koira komennetaan istumaan lähtömakauksen eteen, näytetään makaus ja ohjaten maavainuiseen työskentelyyn. Vauhti on sopivaa maastoon nähden. 1. osuus kuljetaan puoleen väliin saakka jäljen päällä tarkasti, varmuus alkaa hiipua kun kohdataan sorkan jälkeä. Kulman tuntumassa pyöritään pitkään ja koira tekee uutterasti töitä selvittääkseen jatkon mutta laajenevat lenkit vievät koiran liian kauas - 1. hukka. Kulmalta uusi alku ja 2. osuus miellyttävää jäljestämistä jäljen päällä tarkasti. 2. kulman lähestyessä haasteena on edelleen sorkan jäljet ja nuolukivi vieden 2:een hukkaan. Uusi alku, 2. kulma oikaistaan sisäkautta, makaus jää osoittamatta. Hirvien sorkan painaumista ei päästä vieläkään eroon vaan ne houkuttavat koiraa myös 3. osuuden alussa liian paljon - 3. hukka ja tuomari keskeyttää kokeen. Riistaviettinen nuori koira, joka osoitti tänään sekä osaamista jäljestämisestä verijäljellä kuin hirvien sorkan jäljellä.

Taipumuskoe

13.7.13 Pyhtää, tuom. Liisa Pajala

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Topi on sosiaalinen ja ystävällinen nuori koira, joka on kiinnostuneempi koirista kuin ihmisistä. Erittäin sosiaalinen.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Topi lähtee rauhallisesti hakuun. Se toimii pääosin pistoja tehden maavainulla, välillä ilmavainu otetaan käyttöön. Työskentelyetäisyys on sopiva. Laukausta Topi säpsähtää, mutta tulee pian tarkistamaan tilanteen ampujan viereen. Hyvä yhteydenpito ohjaajaan.
Hyväksytty

Jäljestys:
Topi ohjataan hyvin motivoiden jäljelle. Jäljestys etenee suoraan jäljen päällä sopivaa vauhtia. Kulma selviää pienellä kierroksella. Saavutaan suoraviivaisesti kaadolle. Sitä Topi nuuhkii kiinnostuneena.
Hyväksytty

Vesityö:
Topi etsii hetken sopivaa lähtöpaikkaa. Kun se löytyy, se lähtee uimaan tuoden riistapukin rantaan.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Topi tottelee ensimmäisestä käskystä.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Topin ja ohjaajan välinen yhteistyö toimii saumattomasti.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

Luonnetesti

5.10.14 Hamina, tuom. Lea Yli-Suvanto ja Mia Möller

VIDEO

Toimintakyky -1 pieni (x15)
Terävyys +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +1 pieni (x1)
Taisteluhalu  -1 pieni (x10)
Hermorakenne +1 hieman rauhaton (x35)
Temperamentti +3 vilkas (x15)
Kovuus +1 hieman pehmeä (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet

+112

 

 


 


Crab Apple's Captain Hook "Roki"
mustavalkoinen uros

omistaja: Kristian ja Henna Koski, Liminka

 

 

 

 
© Henna Koski
 

Taipumuskoe


6.8.11 Pyhäntä, tuom. Tiina Karlström

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Ihanteellisen rento ja iloinen cockerin olemus
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Sopivasti ohjaajan edessä risteilevä hakutyöskentely. Koira käyttää järkevästi maa- ja ilmavainua. Laukauksesta tehostaa työskentelyään.
Hyväksytty

Jäljestys:
Laajalla kaarroksella matkaan. Etenee huolimattomasti kulmalle asti. Tarkentaa loppua kohden työskentelyään. Fasaanille suoraviivaisesti.
Hyväksytty

Vesityö:
Tahmeasti ohjaajan hoputtaessa veteen. Kaartelee ja kiertelee vedessä uiden ja kahlaten, mutta ei nouda riistapukkia.
Hylätty

Tottelevaisuus:
Rauhallinen koira on hyvin ohjaajansa hallinnassa.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Kun tämä pari viimeistelee yhteistyön kuntoon, ei taipumuskokeen hyväksytty suoritus ole kaukana.

Kokonaisarvostelu: Hylätty

 


 


 

Fi Jva

Crab Apple's Coco Pops "Tahvo"
punavalkoinen uros

omistaja: Sanna Parvinen, Kouvola

 

 

 

Mejä

4.5.2014 Pyhtää, Tuomarina Jukka Kuparinen  ohj. Jani Katajala
Tulos: VOI 3 26/50p
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 5/12, työskentelyn etenevyys 5/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 7/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 3/5)

Nopea ohjattu lähtö. Koira jäljestää mukavaa vauhtia, pääosin maavainua käyttäen. 1. osuus lähes kokonaan tarkasti jäljen tuntumassa edeten. 1. kulma ei selviä, vaan johtaa hukkaan. Toinen osuus palautuksen jälkeen hyvin, vain pienin tarkistuksin. Katkokulman selvittää laajoin lenkein. 3:lla osuudella pari tarkistusta jäljen sivuilla. Viimeinen kulma vaivatta. Kaikki makuut koira ylittää vain nopeasti nuuhkaisten. Viimeisellä osuudella suora poistuminen jäljeltä. Mistä toinen hukka. Kaadon ylittää ensin nopeasti, mutta kehoituksesta palaa tarkastamaan kaadon. Tänään hukat pilasivat suorituksen.

30.6.2013 Pyhtää, Tuomarina Karla Sohlman  ohj. Jani Katajala
Tulos: VOI 1 40/50p -> FI JVA!!

(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Tahvo tutkii lähdön hyvin, ja se ohjataan nopeasti työtehtävään. Alkaa sopivavauhtinen jälkityö, jossa käytetään pääosin maavainua, mutta osittain tukeutuu ilmavainuunkin jossain kohtaa. Ensimmäinen osuus hyvin, ja jälkitarkasti tehden vain osuuden lopulla pari pientä pyörähdystä. Toinen osuus myös hyvin, ja siinä pikku pyörähdys osuuden alussa. Kolmas osuus jälkitarkasti. Neljäs osuus alkua hyvin ja sitten pientä pyörimistä jäljen molemmin puoli. Verijäljen kutsu kuitenkin voitti, ja jatkettiin kaadolle asti hyvin. Kaato kiinnosti ja jää paikalleen. Ensimmäinen kulma pienellä taustan tarkistuksella. Toinen kulma, jolla katko, veretyksen loppuun. Sieltä parit rengastukset, hetki jalanjälkiin tukeutuen ja sitten rengastuksin jatkoon. Kolmas kulma pienellä rengastuksella. Makauksista ensimmäinen, toinen ja kolmas mennään vauhdikkaasti yli eikä noteerata. Neljäs merkataan hyvin. Iloinen selvästi jäljestystehtävästään nauttiva ja osaava koira, jonka pisteitä tänään pudottaa makuut ja pikkupyörähdykset.

19.5.2013 Pyhtää, Tuomarina Leena Kähkönen  ohj. Jani Katajala
Tulos: VOI -

Ohjattu lähtö. Sekä maa- että ilmavainua käyttävä jäljestäjä, jonka vauhti on sopivaa maastoon nähden. 1.osuus jäljen päällä työstöä, kaksi naurun mitan tarkistusta. 1. makaus pysähtyen. 1. normaalikulma tarkistuslenkillä ulkokautta uudelle osuudelle. 2:lla osuudella ei enää narunmitta riitä tarkasteluihin ja seuraavalla kulmalla oleva katko teettää runsaasti kävelyä, liian paljon niin että tuomitaan 1. hukka. Uusin voimin 3:lle osuudelle, jolla työskentely ei selkeydy. Koiran ohjaaja ilmoittaa keskeyttävänsä kokeen. Puurtavan tyyppiseksi muuttunut jäljestys ei tuota tänään tulosta.

23.9.2012 Pyhtää, Tuomarina Satu Savolainen-Pulli  ohj. Jani Katajala
Tulos: VOI 1 44/50p

(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Ohjattu lähtö. Tahvo jäljestää mukavaa vauhtia ohjaajan jarruttaessa menon sopivaksi. 1. Osuus jälkitarkkaa työtä ja makauksella Tahvo vain hidastaa vauhtia ja nyökkää. 1. Kulmalla oleva katko selvitetään kahdella laajenevalla renkaalla. 2. Osuudella Tahvo tekee muutaman pienen piston jäljen sivuun ja makaus ylitetään vauhtia hidastamatta. Kulma lenkillä. Kolmannen makauksen Tahvo merkkaa pysähtyen ja nuuhkien. Makaukselta matka jatkuu aina loppuun asti hyvin vain neljännellä makauksella hieman hidastetaan ja nyökätään. Kaadolle tullaan suoraan ja sen Tahvo omistaa nuuhkien. Hieno suoritus ohjaajan täysin luottaessa koiraansa. Tänään pisteitä pudottaa vain vähäinen kiinnostus makauksiin.

5.8.2012 Luumäki, Munne Tuomarina Satu Savolainen-Pulli  ohj. Jani Katajala
Tulos: VOI 2 35/50p

(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 7/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Tahvolle näytetään alkumakaus, josta itsenäisesti liikkeelle. Tahvo jäljestää miellyttävää kävelyvauhtia aivan jälkitarkasti tehden vain 1. ja 3.osuudella kummallakin yhden pienen tarkistuslenkin. 1.makauksen koira huomioi tekemällä lenkin sen kohdalla, 2. ylittää ja 2 viimeistä nuuhkaistaan vauhdissa. 1. kulma kaarroksella seuraavalle osuudelle ja 2. kulmalla oleva katko ratkeaa hakemalla, mutta juuri ennen 3. kulmaa koiran nenä nousee pystyyn ja kulmasta mennään yli aina hukkaan asti. Palautuksen jälkeen hyvin kaadolle, joka kiinnosti. Loistava jälkityö, jonka loistoa himmentää työtapaturma viimeisellä kulmalla.

10.6.2012 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Pasi Kemppainen
Tulos: VOI 2 36/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 7/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Ohjaaja näyttää koiralle alkumakuun, sitten itsenäisesti jäljelle. 1. osuus edetään maavainua käyttäen, ohjaajan sopivaksi jarruttamaa vauhtia, edeten jälkiuralla. 1. kulma jäljen mukaisesti. Myös 2. osuus erinomaisesti katkokulmalle, joka selviää nopeasti veren lopusta hakien. 3. osuus edelleen erinomaisesti lähes kulmalle. - Tällöin Mr. Murphy puuttuu peliin. - Siipirikkoa näyttelevä koppelo jää houkuttelemaan koiraa ja vain hukan tuomitseminen jää vaihtoehdoksi. Palautus kulman tuntumaan - Kulma narun mitan lenkillä 4. osuudelle, jolla yksi tarkistelutuokio makuun tuntumassa. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden. Makuista osoitti kaksi ensimmäistä, seuraavat ylitti. Hieno jäljestäjä, jolle sattui tänään harmittava kohtaaminen koppelon kanssa.

17.7.2011 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Jukka Kuparinen, ohj. Jani Katajala
Tulos: VOI 1 45/50p

(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Nopea lähtö. Koira etenee reipasta vauhtia maavainua käyttäen. Makuista kolme vain nuuhkaistaan, mutta viimeisen osoittaa hyvin. Katkokulma laajoilla lenkeillä, tavalliset kulmat pienemmillä tarkistuksilla. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Hieno suoritus.

 

15.5.11 Kouvola, Elimäki Tuomarina Alf Lindblom, ohj. Jani Katajala
Tulos:  AVO 1 49/50p -> Siirto Voi
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Nopea, osoitettu lähtö. Lähtöopastus olisi voinut olla tarkempi, mutta Tahvo selvitti asian hyvin. Etenee sopivalla nopeudella ja tekee erinomaista työtä alusta loppuun. Kulmaukset merkkaa hyvin pysähtymällä ja kulmat suoritetaan tarkasti. n. 10m. ennen kaatoa erkanee jäljen sivulle mutta nappaa kaadon hajun ilmavainulla ja tulee sivulta suoraan kaadolle. Sitä tutkitaan tarkasti ja jäljestys lopetetaan. Erinomainen ja hiljainen ohjaajan ja koiran yhteistyö.

 

 

8.8.10 Kouvola, Elimäki Tuomarina Susanna Kallström, ohj. Jani Katajala
Tulos:  AVO 3 23/50p
(jäljestämishalukkuus 2/6, jäljestämisvarmuus 2/12, työskentelyn etenevyys 2/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 2/5)

Hyvä ohjattu lähtö. 1. osuus erinomaista jäljestystä kulmalle, jonka selvittää tarkasti, hidastaa makuulla, ei pysähdy. Toinen osuus hieman aaltoilevampaa jäljestystä, parilla lenkillä kulmalle, jonka selviää jälleen tarkasti, nuuhkii makuun pysähtyen sen luo. 3. osuuden alkupuolella Tahvo poistuu määrätietoisesti jäljeltä, tuomitaan hukka. Hieman palautuksen jälkeen Tahvo väsähtää ja alkaa tehdä lenkkejä jäljen sivuun. Yksi lenkeistä johtaa hukkaan asti, sillä Tahvo lähtee seurailemaan ojan pohjalta löytyneitä riistajälkiä, eikä löydä jälkeä kovasta etsimisestä huolimatta, tuomitaan hukka. Loppuosuus parilla laajemmalla lenkillä. Hyvin kaadolle, jota haisteli ja jäi sen luo. Erittäin hyvä jäljestäjä, joka viimeisellä osuudella väsähti ja sortui muiden hajujen tutkailuun.

4.7.10 Kouvola, Elimäki Tuomarina Seppo Markelin, ohj. Jani Katajala
Tulos:  AVO 1 49/50p
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 12/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Hyvä lähtö. Suorat osuudet hyvää, reipasta jäljestystä. Makaukset merkkaa. Ensimmäinen kulma hieman liian isolla lenkillä, toinen pienemmällä lenkillä. Kaadon osoitti nuuhkien. 

16.5.10 Kouvola, Elimäki Tuomarina Alf Lindblom
Tulos: AVO 3 28/50p.
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 4/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 7/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Osoitettu, innokas lähtö. Tahvo etenee sopivalla nopeudella hyvin jälkitarkasti, maavainua käyttäen. Ensimmäisellä osuudella Tahvo ajautui jäljen sivuun, eikä osannut hakeutua takaisin. Jälki osoitetaan. Kulmat merkataan lyhyesti nuuhkimalla ja miltei pysähtymällä. Ensimmäinen kulma selviää pienen lenkin avulla. Toisella kulmalla Tahvo jatkaa toisen osuuden suuntaisesti, huomaa jäljen kadonneen, mutta ei osaa hakeutua takaisin. Jälki osoitetaan. Kolmas osuus hyvin sorkalle asti. Sorkkaa tutkitaan tarkasti. Erinomainen jälkikoira, jolle jäljelle takaisinhakua pitäisi vielä harjoitella.

Taipumuskoe

23.7.09 Elimäki tuom. Anu Kokkarinen

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Tahvo on ystävällinen ja innokas nuori uros. Suhtautuu ympäristöön kiinnostuneesti.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Aluksi todella laajaa, innokasta hakua. Alun innon jälkeen rauhoittuu mallikelpoiseen, ohjaajaan yhteyttä pitävään hakuun. Laukauksen jälkeen tutkii pudonneet oksat. Hyvä reipas suoritus!
Hyväksytty

Jäljestys:
Maavainuinen, varma, iloinen jäljestys. Kulma tarkistellen, jatkaa hyvin. Kaato kiinnosti kovasti.
Hyväksytty

Vesityö:
Ui halukkaasti, tuo pukin ohjaajalle.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Tahvo on tottelevainen koira.

Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Hyvin toimivaa työskentelyä parivaljakolta.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

Luonnetesti

19.10.14 Orimattila, tuom. Mikael Laine ja Auli Kiminki

Toimintakyky +2 Hyvä (x15)
Terävyys +1 Pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +1 Pieni (x1)
Taisteluhalu  -1 Pieni (x10)
Hermorakenne +2 Tasapainoinen (x35)
Temperamentti +3 vilkas (x15)
Kovuus +3 Kohtuullisen kova (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus + Paukkuärtyisä

Loppupisteet

+206

 

 Fi Jva

Crab Apple's Cloudberry Fizz "Hilla"
lemon roan narttu

omistaja: Jenni Mansikkamäki Lappeenranta

 

 

 


Agility

Agility, Imatra 23.5.2015, tuomarina Tatyana Mikhailova
Medi 1 ratavirheet: 0 , aika: ? Tulos: 0 Sijoitus: 1/9  LUVA

Hyppyrata, Lappeenranta 10.5.2015, tuomarina Harri Huittinen
Medi 1 ratavirheet: 0 , aika: -13,94 Tulos: 0 Sijoitus: 1/7 LUVA
VIDEO 

Agility, Lappeenranta 10.5.2015, tuomarina Harri Huittinen
Medi 1 ratavirheet: 10 , aika: -12,60 Tulos: 10 Sijoitus: 2/7 

Hyppyrata, Lappeenranta 7.3.2015, tuomarina Marja Lahikainen
Medi 1 ratavirheet: 5 , aika: -10,09 Tulos: 5 Sijoitus: 2/10
VIDEO 

Mejä

14.8.2016 Pyhtää, Tuomarina Satu Savolainen-Pulli
Tulos: VOI 1 40/50p. -> Fi JVA!!

22.7.2016 Luumäki, Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: VOI 1 40/50p.

28.6.2015 Pyhtää, Tuomarina Rauno Koskinen
Tulos: VOI 1 40/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 5/5)

Koira ohjataan jälkityöhön, jota tehdään maavainulla ja edetään sopivaa vauhtia. Kaikki osuudet edetään jälkiuralla, lukuun ottamatta muutamaa tarkistuslenkkiä jokaisella osuudella. Ensimmäisellä osuudella tehdään laajahkot tarkistelut heti makauksen jälkeen ja tarvitaan pari kehoitustakin. Makauksista koira merkkaa kunnolla vain 3., 2. ja 4. ohitetaan ja 1. vauhdista nuuhkaisten. 1. kulma, jolla katko selviää ihmisjälkiin tukeutuen helposti. 2. kulma pienellä takalenkillä ja 3. kulma suunnantarkistuslenkillä. Kaadolle vähän sivusta, saisi kiinnostaa hiukan enemmän.

3.5.2015 Pyhtää, Tuomarina Hannu Palonen
Tulos: AVO 1 47/50p. -> Siirto Voi!
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Reippaasti liikkeelle. Pieniä tarkistuksia koko matkan. Ensimmäinen kulma tarkasti, toisella hieman kaartelua ennen makuun tarkistusta. Kaatokäytös hyväksytty. Hyvää jälkityöskentelyä.

20.7.2014 Pyhtää, Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: AVO 1 40/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 4/5)

Hyvä ohjattu lähtö. Koiran jäljestys oli tänään runsaasti tarkistuslenkkejä tekevää, mutta hyvin etenevää maavainuista työskentelyä. Molemmat kulmat osoitti hienosti, mutta kummallakin kulmalla isot lenkit ennen kuin jatko löytyi. Kaadolle tuli suoraan ja hieman nuuhki sitä, saisi olla kiinnostuneempi kaadosta. Kunhan tarkistuslenkit vähenevät pisteetkin paranevat.

4.5.2014 Pyhtää, Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: AVO 2 35/50p.
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 2/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Hyvä ohjattu lähtö. Koira jäljestää pääosin maavainulla jäljen molemmin puolin tarkistellen. Ennen 1. kulmaa yksi isompi lenkki jäljen sivulla. Kulman ensin ylitti, mutta palasi tarkastamaan makuun. Toisella osuudella useampia tarkistuslenkkejä, joista yksi johtaa hukkaan asti. Palautuksen jälkeen hyvin kulmalle, jonka tarkastettuaan jatkaa viimeiselle osuudelle hyvin. Loppuosuus hyvin suoraan kaadolle, joka kiinnosti.
Reipas jäljestäjä, jonka suorituksen tänään pilasi yksi hukka.

14.7.2013 Pyhtää, Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: AVO 2 37/50p.
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 7/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Ohjattu lähtö. Koira jäljestää pääosin maavainua käyttäen mukavaa vauhtia. Ensimmäisen osuuden puolivälissä ajautuu jäljen sivuun niin pitkälle että tuomittiin hukka. Muuten koira jäljesti aivan jäljen tuntumassa aaltoillen. Toisella osuudella runsaammin lenkkejä jäljen sivuille. Ensimmäisen kulman ja makuun nuuhkaisi vain nopeasti, toisella kulmalla olleen makuun osoitti paremmin. Viimeinen osuus jäljestettiin hyvin ilman turhia lenkkejä. Kaadolle tultiin suoraan ja sitä nuuhkittiin. Hukka pilasi tänään Hillan muuten hyvän jäljestyksen.

19.5.2013 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos: AVO 0

Koiralle näytetään lähtömakaus, kehuen ja kannustaen jäljestykseen, joka tapahtuu tänään osin maavainulla sekä ilmavainulla. 1. jäljen tuntumassa maustettuna runsailla tarkistuksilla. Edetään 1/3 osuudesta ja koira lähtee paluujäljelle -1. hukka. Uusin voimin hyvin samantyyppiseen jäljestystyöhön; tarkistellen ja sortuen paluujäljelle - 2. hukka. Uusi yritys ja lähestytään 1. kulmaa makauksineen. Tuuli osin painaa hajuvanaa sivuun ja saa koukutettua nuoren jäljestäjän pyörimään sekä hakemaan verijälkeä lopputuloksena paluujälki ja tuomari keskeyttää kokeen. Nuori koira, joka sortui paluujäljelle liian monta kertaa. Koira kuitenkin osoitti mallikasta jäljestystäkin tänään mutta puurtava ja etenemätön työskentely oli ominaisempaa silti.

Taipumuskoe
 

13.7.13 Pyhtää, tuom. Liisa Pajala

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Hilla käyttäytyy rauhallisesti ja ystävällisesti. Miellyttäväkäytöksinen koira.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Hilla lähtee varovaisesti liikkeelle. Uteliaisuus kasvaa ja koira lähtee laajentamaan hakua. Laukauksen jälkeen Hilla innostuu vielä entisestään laajentamaan ja vauhdittamaan hakuaan. Antaa kytkeä itsensä ensimmäisestä käskystä.
Hyväksytty

Jäljestys:
Hilla ohjataan hyvin jäljelle. Alkaa vauhdikas ja tarkka jäljestys. Kulma tarkasti. Kaatoa Hilla tutkii hyvin kiinnostuneena. Hyvä jäljestäjä!
Hyväksytty

Vesityö:
Hilla menee vauhdikkaasti veteen, tuo riistapukin rantaan.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Hilla on tottelevainen.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Hillalla ja ohjaajalla on hyvä ja toimiva suhde.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

Luonnetesti

26.10.14 Imatra, tuom. Tarja Matsuoi ja Leena Turunen
Hillan luonnetesti videoina: Osa 1, Osa 2, Osa 3
 

Toimintakyky +1 kohtuullinen (x15)
Terävyys +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +1 pieni (x1)
Taisteluhalu  +2 kohtuullinen (x10)
Hermorakenne +1 hieman rauhaton (x35)
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas (x15)
Kovuus +1 hieman pehmeä (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet

+155

 Crab Apple's Hail storm "Minka"
blue roan narttu

omistaja: Katja Kuivaniemi, Kiiminki

 

 

 

Taipumuskoe

 14.8.2015 Pyhäntä, tuomarina Tiina Karlström

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Tasapainoinen, rauhallinen ja ympäristöönsä ystävällisesti suhtautuva koira.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Sopivan pirteästi maastossa laukalla etenevä hakutyöskentely. Laukauksesta jatkaa maaston analysointia hyvin hajuaistiaan hyödyntäen.
Hyväksytty

Jäljestys:
Järkevästi etenevä jäljestys tuulisessa maastossa. Ajautuu kaadosta tuulen vuoksi ohi, mutta palautuksen jälkeen loppukin sujuu mallikkaasti.
Hyväksytty

Vesityö:
Tunnustellen veteen. Riistapukki luovutetaan ohjaajalle kuivalla maalla suoraan käteen ennen turkin ravistelua.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Äänettömästi ja sujuvasti toimiva kokonaisuus.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Suoritus, josta jää positiivinen kokonaiskuva.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

 Crab Apple's Heartbeat "Viljo"
orange roan uros

omistaja: Jarkko ja Hannele Peräkylä, Lappeenranta

 

 

 

 

Taipumuskoe

Taipumuskokeet Luumäellä 11.7.2015, tuomarina Meerit Kuparinen

 

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Innokas, nuori ja vilkas hössöttäjä. Suhtautuu ystävällisesti ympäristöönsä sekä toisiin koiriin ja ihmisiin.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Laajaa ja erittäin innokasta hakua, pääosin maavainulla Laukauksesta työskentely ei muutu.
Hyväksytty

Jäljestys:
Innokasta ja jarrutusta vaativaa jälkityötä. Viljo kuitenkin etenee maavainulla jäljen päällä kulma hyvin. Kaadolle tultiin samalla vauhdilla ja sitä tutkittiin ja nuuskittiin.
Hyväksytty

Vesityö:
Innokas uimari. Vauhdilla veteen, tuo pukin rantaveteen ja jää leikkimään sillä. Kestää hetken ennekuin Viljo suostuu tulemaan rantaan pukin kanssa.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Viljo on tottelevainen koira
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Hyvää yhteistyötä.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

 Crab Apple's Heartbreaker "Nici"
orange roan uros

omistaja:Anu ja Marko Sorvisto, Seinäjoki

 

 

 

Mejä

7.8.2016 Virrat, Tuomarina Karla Sohlman
Tulos: AVO 2 32/50p.
(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 5/12, työskentelyn etenevyys 4/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Nici tutkii lähtömakauksen ja saatetaan veriuralle hyvin. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään tilanteen mukaan maa- sekä ilmavainua. Ensimmäinen osuus teettää töitä. Pyöritään ja hyöritään, jäljen molemmin puolin. Yksi näistä pyörähdyksistä johtaa hukkaan asti. Uuden yrityksen jälkeen pyörähdysten saattelemana kulmalle asti. Makuu merkataan ja pienellä kaarroksella uudelle osuudelle. Nyt Nici on saanut päivän työtehtävästä käsityksen, ja porskuttaa kaksi viimeistä osuutta melko jälkitarkasti. Jokusten pyörähdysten ja pistojen saattelemana kaadolle asti, joka kiinnosti. Toinen kulma mennään pienellä kaarroksella makuun tutkimisen jälkeen. Nicin alun epävarmuuden jälkeen perässä oli ilo kävellä. Se osoitti omistavansa jälkikoiran nenän. Kun kokemusta tulee lisää, ongelma varmaan häviää ja narunjatkeen lenkitys vähenee. Hyvä Nici.

 

 

 
Crab Apple's Hiawatha "Hessu"
lemon roan uros

omistaja: Silja Aho Vantaa

 

 

 


Mejä

4.7.2016 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos Avo 1 45/50p. -> Siirto Voi!
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Lähtömakaus tutkitaan. Ohjatusti maavainuiseen jäljestykseen. 1. osuuden työskentely on vahvistusta vaativaa ohjaajalta, ja sitä annetaan sopivasti.1. kulma hienosti suunnassa, makaus pysähtyen. 2:lla osuudella kysellään hieman vähemmän, ja työskentely on jo itsenäisempää. 2. kulma, makauksineen hyvin, vaivatta. Viimeinen osuus oikein mallikasta jäljestystä. Kaato kiinnostaa ja työskentely päättyy. Koiran jäljestys on tänään loppua kohti paranevaa ja varmempaa. Pisteisiin vaikuttavat kyselyt ja tuen haku ohjaajalta, muutoin mallikas suoritus koirakolta.

15.5.2016 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Mari Myllynen
Tulos Avo 1 45/50p.

 

Taipumuskoe

Hämeenlinna 29.8.2015, tuomarina Liisa Pajala

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Hessu on leikkisä ja vilkas 9 kk ikäinen juniori. Se haastaa leikkiin tuomarin ja muut koirat.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Hessu aloittaa vauhdikkaan, laajan haun. Pian hakualue suppenee. Laukausta se säpsähtää ja tulee tarkistamaan äänilähteen. Leiikkisä koira työskentelee tovin hyvin, mutta heittäytyy sitten sammaleelle makailemaan. Lupaava juniori, jolla on intoa, mutta ei vielä kestävyyttä työskentelyyn.
Hylätty

Jäljestys:
Hessu ohjataan jäljelle. Se etenee maavainua käyttäen, tarkistelee maastoa jäljen sivuilla. Kaatoa se tutkii hetken.
Hyväksytty

Vesityö:
Hessu puhkuu intoa ja ohjaaja joutuu pidättelemään koiraa. Riistapukki tuodaan rantaan. .
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Vilkas ja menevä koira on tottelevainen ja antaa kytkeä itsensä.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Ohjaaja suhtautuu huumorilla vilkkaaseen veijariin. Yhteistyö sujuu.

Kokonaisarvostelu: Hylätty

 

 

 

 Crab Apple's Jägermeister "Jätkä"
orange roan uros

omistaja: Sanna Westerlund, Kouvola

 

 

 

Mejä


4.7.2016 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos: AVO 0

Ohjattu lähtömakauksen tutkiminen ja kannustaen maavainuiseen jäljestykseen, joka etenee osin jäljen päällä, osin tarkistellen jäljen sivun. 1. osuuden lopulla tieuran ylitys ja nuolukiven läheisyys houkuttaa koiraa kaksi kertaa hukkaan kehotuksesta huolimatta.1. kulma - makaus pysähtyen, ja toinen osuus löytyy helposti suunnassa.2. osuus hyvää uskollista jäljestystä, mutta 2. kulma makauksineen teettää paljon töitä, ja lopulta makaus osoitetaan ja ulkokautta löydetään viimeinen osuus. Tarkempaa työskentelyä, mutta ajourat kera sorkan jäljen ovat liikaa. Viimeinen hukka, koe keskeytyy. Harjoitellen sorkalle, joka kiinnostaa. Lisää harjoitusta niin uskollisuus tehtävälle vakiintuu.

15.5.2016 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Mari Myllynen
Tulos: AVO 2 30/50p.

3.5.2015 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Tuovi Henttu
Tulos: AVO 0

Jätkä puhkuu intoa ennen jälkeä, mutta rauhoittuu ennen alkumakuuta. Alkumakuu merkataan ja ohjatusti jäljelle. Jätkä jäljestää maavainuun tukeutuen sopivaa vauhtia edeten suoraviivaisesti. Hienoa jäljestystä ensimmäisen osuuden puoliväliin asti, jossa kohdin Jätkä vaihtaa eleettömästi verijäljen sorkkaan. Koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä, eikä palaa kehoituksestakaan. Tuomitaan ensimmäinen hukka. Tämän jälkeen taas hyvää jäljestystä. Juuri ennen kulmaa koira etenee hieman jäljen sivussa, ohittaa kulman ulkokautta määrätietoisesti edeten niin kauas, että tuomitaan toinen hukka. Aloitus kulmalta. Toisella osuudella keskittyminen jälkeen on jo kärsinyt ja Jätkä noukkii hyviä tuoksuja oikealta ja vasemmalta. Koira kuitenkin etenee jäljen suuntaisesti. Lopulta Jätkä nostaa hetkeksi päätään ja ottaa sorkkapolun eikä palaa itsenäisesti. Kolmas hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, joka löydettiin ilmavainulla. Toinen kulma ja makuu merkattiin nopeasti. Osaava jäljestäjä, joka malttaessaan keskittyä vain jälkityöhön, on taitava työssään.

10.8.2014 Kouvola, Elimäki Tuomarina Mari Myllynen
Tulos: AVO 0

29.6.2014 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Sari Nuolikoski
Tulos: AVO 2 30/50p.

8.6.2014 Kouvola, Elimäki Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: AVO 3 29/50p.

4.5.2014 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Mari Myllynen
Tulos: AVO 2 32/50p.
(jäljestämishalukkuus 3/6, jäljestämisvarmuus 7/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 11/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 2/5) 

Koiralle osoitetaan lähtömakaus ja ohjattuna jäljelle ilma- ja maavainua käyttäen sopivalla kävelyvauhdilla. 1.osuus mennään välillä kaukanakin jäljen sivulla, välillä jäljellä käyden. Ennen 1. kulmaa kauas sivuun ja ohi jäljestä sorkanjälkien perässä eikä palaa kehoituksistakaan omatoimisesti jäljelle - hukka. Uusi alku ennen 1kulmaa, oikaisee kulman alle puolen narun mitalta, makaus ohitse. 2.osuus jäljen päällä tai sen tuntumassa. 2.makaus nopeasti merkaten kulma pitkällä taustantarkistuksella. 3.osuus seikkaillen jälleen jäljen molemmin puolin sorkanjälkiä tutkien, aina välillä näyttäen missä verijälkikin menee, kuitenkin edeten. Kaadosta saa ilmavainun, saapuu sivusta ja on kiinnostunut sorkasta. Pisteisiin vaikuttaa hukka, makausten vaillinainen merkkaus, 2.kulma ja seikkailut sorkanjälkien perässä. Tänään metsä vei koiraa, mutta 2.osuus näytti että koira osaa halutessaan jäljestää mallikkaasti.

30.6.2013 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Karla Sohlman
Tulos: AVO 0

Jätkä ohjataan hyvin jäljelle alkumakuun perusteellisen tutkimisen jälkeen. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään maavainua. Pätkä alusta hyvin jälkitarkasti, mutta sitten lähdetään määrätietoisesti jäljen sisäpuolelle niin kauaksi, että tuomitaan 1. hukka. Uusi yritys puhtaalta, ja heti opastusmatkan jälkeen alkaa pyöriminen jäljen molemmilla puolilla, mutta jatko selviää omatoimisesti. Liki kulmaa jälkitarkasti, mutta vähän ennen sitä ajaudutaan jäljen sisäpuolelle ja oikaistaan kulma suoraan toiselle osuudella ja makuu jää huomiotta. Toisella osuudella tehdään parit laajemmat lenkit jäljen sisäpuolelle ja vaihdetaan ilmavainulle. Kuljetaan jäljen ulkopuolella sen suuntaisesti liki kulmaa. Toisen makuun merkkaa hyvin, ja ensin menee kulman pienellä rengastuksella kolmannella osuudelle, mutta palaa takaisin ja lähtee siitä muille hajuille toiseen hukkaan asti. Uusi yritys ja pätkä hyvin, mutta sitten taas mennään muihin töihin, ja koe keskeytetään kolmanteen hukkaan. Harjoitellen kaadolle ja se kiinnostaa . Nuori kokematon koira, joka osoitti pätkiä mainiota jäljestystä. Harjoitusta lisää niin taidot kasvavat, ja työtehtävä ei unohdu.

Taipumuskoe
 

19.7.14 Pyhtää, tuom. Meerit Kuparinen

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Iloinen ja sosiaalinen hössöttäjä. Tulee vaikeuksitta toimiin ihmisten ja toisten koirien kanssa.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Innokasta ja laajaa hyvää hakua. Sekä maa- että ilmavainua käyttäen etenevä Jätkä. Pitää hyvin yhteyttä ohjaajaan.
Hyväksytty

Jäljestys:
Reipasvauhtista maavainuista jäljenpäällä tapahtuvaa työskentelyä. Kulma hyvin. Kaadon tutkii a nuuhkii. Hieno suoritus!
Hyväksytty

Vesityö:
Innolla veteen. Tuo pukin ohjaajalle rantaan.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Jätkä on hyvin tottelevainen ja hyvin ohjaajan hallussa
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Hyvin yhdessä työskentelevä pari.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

 Crab Apple's Lion Heart "Kamu"
orange roan uros

omistaja: Niina Ryymin, Vantaa

 

 

 

Taipumuskoe

Taipumuskokeet Luumäellä 11.7.2015, tuomarina Meerit Kuparinen

 

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Innokas ja vilkas nuori uros. Suhtautuu innolla ympäristöönsä ja toisiin koiriin. Ystävällinen hössöttäjä.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Rauhallista ja riittävän laajaa hakua. Laukausta istuu ihmettelemään ja sitten haku jatkuu samanlaisena. Kamu pitää hyvin yhteyttä ohjaajaan.
Hyväksytty

Jäljestys:
Innokasta ja nopeavauhtista jäljestystä jäljen päällä. Kulma hienosti. Kaatoa nuuhki ja tutki.
Hyväksytty

Vesityö:
Innolla uimaan. Tuo pukin rannalle.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Kamu on hyvin tottelevainen koira.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Rauhallista ja mukavaa yhteistyötä koko kokeen ajan.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

 

 Crab Apple's Milk Shake "Joe"
orange roan uros

omistaja: Kati Kostiainen, Lappeenranta

 

 

 


Mejä

10.6.2012 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Pasi Kemppainen
Tulos: AVO 0

Itsenäinen alun tutkinta ja liikkeelle lähtö. Sitten maavainuista, sopivavauhtista työtä jälkiuralla, vain pari pientä sivupistoa tehden 1. kulmalle, joka jäljen mukaisesti, makuu hyvin osoittaen. 2 osuuden alkupuolella riistapolun tarkistus, jolta palaa itsenäisesti. Osuuden puolivälin ajouran ylitys aiheuttaa ajatuskatkon. - Sivutarkistusten jälkeen koira lähtee ensin jäljen sivua takaisinpäin tutkimaan, ja sieltä paluujäljelle - 1. hukka. Sama toistuu pian risteävän ojan kohdalla palautuksen jälkeen - 2. hukka. Palautus ja hyvin 2. kulmalle jolta jatkaa suoraan 3. hukkaan saakka, ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnosti. Erittäin lupaava nuori jäljestäjä. - Kokemuksen myötä syntyy huipputuloksia.

 

 Crab Apple's Miracle Man "Miro"
mustavalkoinen uros

omistaja: Katja Kuivaniemi, Kiiminki

 

 

 


 © Katja Kuivaniemi

Agilitytulokset -> Koiranet

Mejä

18.8.13 Pyhäntä tuomarina?
Tulos AVO 2 35p.

Arvostelu tulossa...

28.6.09 Pyhäntä tuomarina Mikko Taipaleenmäki
Tulos AVO 2 37/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 7/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 4/5)

Lähtö vauhdikas ja ohjattu. Koira jäljestää kaikki osuudet jälkitarkasti. Ensimmäisellä osuudella vauhti kostautuu kulmalla, jossa koira ohittaa makauksen ja ajautuu jäljeltä, josta hukka. (Oma huom. Miro ryhtyy liian kauaksi ajauduttuaan sijaistoimintona syömään ruohoa, jolloin omistaja toteaa tuomarille, että eiköhän palauteta jäljelle...). Osoitetaan jälki. Koira jatkaa jäljestystä. Toinen kulma tarkasti. Makaus merkataan hyvin. Kaadolle suoraan, joka nuuhkitaan ja jäädään paikoilleen.


7.9.08 Pyhäntä tuomarina Martti Hirvonen
Tulos: AVO 1 48/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Innokkaasti jäljelle. Heti suuntakrepin jälkeen tarkistuslenkkejä jäljen molemmin puolin, selvittää kuitenkin itsenäisesti. (Oma huom. marjastajia oli käynyt jäljen päällä). Loppuosa koko jäljestä tarkkaa työskentelyä. Kulmat tarkasti, osoittaa makauksista ensimmäisen. Jää nuuhkimaan kaatoa. Sopivalla vauhdilla työskentelevä erinomainen jäljestäjä.

Spme

24.8.10 Lumijoki, vesityökoe täydet 3p.

Luonnetesti

Haukipudas 26.9.09 tuomareina Reijo Hynynen ja Lauri Ojala

Toimintakyky +2 Hyvä (x15)
Terävyys +1 Pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +1 Pieni (x1)
Taisteluhalu  -1 Pieni (x10)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35)
Temperamentti +3 vilkas (x15)
Kovuus +3 Kohtuullisen kova (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Loppupisteet

+171


Taipumuskoe

 

16.8.08 Pyhäntä, tuom. Jaana Heiskari

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Miro on reipas poika, joka tulee vaivatta toimeen muiden osallistujien kanssa.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Aluksi etenee ohjaajansa ohjaamana, mutta laukauksesta jatkaa ja innostuu hienoon, itsenäiseen työskentelyyn maa- ja ilmavainua käyttäen.
Hyväksytty

Jäljestys:
Maavainuista etenemistä jäljen päällä. Kulman jälkeen palaa paluujäljelle ja palautetaan puhtaalle jäljelle, josta jatkaa upeasti kaadolle, jonka nuuhkii.
Hyväksytty

Vesityö:
Ui halukkaasti ja palauttaa riistapukin suoraan Katjan käteen.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Eipä paljon tottelevaisempi poika voi olla kun Miro.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Parin yhteistyö on mukavaa katseltavaa ja näkee, että yhteisiä treenihetkiä on vietetty.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 


Fi Jva

Crab Apple's Peter Pan "Panu"
punavalkoinen uros

omistaja: Anu Laitila, Hamina

 

 

 

 


 
 

Mejä

14.7.2013 Pyhtää, Tuomarina Hannu Palonen
Tulos: VOI 1 44/50p. -> FI JVA!!
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Rauhallisesti liikkeelle. Alkuun pieniä tarkistuksia, loppua kohden laajempia. Ensimmäinen kulma oikaisten, samoin katkokulma. Viimeinen pienellä lenkillä. Parikymmentä metriä ennen kaatoa menee jäljen sivuun huilaamaan. Parin minuutin kuluttua lähtee ja jäljestää lopun. Kaatokäytös hyväksytty.

30.6.2013 Pyhtää, Tuomarina Alf Lindblom
Tulos: VOI 1 42/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Innokas rauhoitettu lähtö. Panu etenee maa- sekä ilmavainua käyttäen reippaalla nopeudella. Kaksi ensimmäistä osuutta edetään jälkitarkasti, kulma suoritetaan tarkasti. Kolmannella osuudella vähän ennen makausta riistanjäljet aiheuttivat useita tarkistuslenkkejä. Katkos selvitettiin yhdellä laajalla tarkistuskaarroksella, joka toi jatko-osan läheisyyteen. Jatko löytyi jäljentekijöitten jälkiä hyväksi käyttäen. Kolmas kulma tarkasti. Ensimmäinen makaus merkattiin nuuhkien ja hidastaen, kuten toinenkin. Kolmas merkattiin melkein pysähtymällä ja neljäs pysähtyen. Kaato kiinnosti ja sitä tutkittiin.

19.5.2013 Pyhtää, Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: VOI 1 42/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 9/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Koiraa rauhoitellaan ja ohjataan jäljelle. Koira jäljestää pääosin maavainua käyttäen mukavaa vauhtia. Koko jäljen koira tekee pieniä ja välillä isompiakin lenkkejä jäljen sivuilla tehden. Makuista kaksi ylitetään vain nopeasti nuuhkaisten, ja kaksi osoitetaan hienosti. Katko-kulma selviää vaivatta pienellä lenkillä. Myös normaalit kulmat pienillä tarkistuslenkeillä. Kaadolle tuli suoraan ja se kiinnosti. Runsaat tarkistelut pudottavat pisteitä hyvältä jäljestäjältä.

23.9.2012 Pyhtää, Tuomarina Satu Savolainen-Pulli 
Tulos: VOI 2 38/50p

(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Ohjattu lähtö. Panu jäljestää mukavaa kävelyvauhtia tehden kaikilla osuuksilla runsaasti tarkistuksia jäljen sivussa ja jäljestystehtävän mielessä pysymiseksi tarvitaan useita kehotuksia jäljen aikana. Pyörimisten välissä jäljestys on mallikasta ja reippaasti etenevää. Makaukset Panu merkkaa hyvin pysähtyen, tosin kolmannella makauksella olisi voitu pysähtyä hetken pidempään. 1. Kulma tarkasti ja toisella kulmalla oleva katkon Panu selvittää laajoilla lenkeillä. Kolmas kulma mennään kaarroksella seuraavalle osuudelle. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnosti Panua. Palkintosijaa tänään laskee runsas tarkistelu jäljen sivussa ja maksimijäljestysajan ylitys. Lisää harjoitusta riistarikkaassa maastossa niin Panusta kehittyy varmasti hyvä jälkikoira.

1.7.2012 Hamina Tuomarina Jarno Hynninen
Tulos: VOI 2 34/50p

Ohjattu alku ja makauksen tutkiminen. 1. osuus menee sopivaa vauhtia ja jäljellä pysytään. Lopuilla osuuksilla pysytään aika-ajoin jäljellä, mutta toistuvat poistumiset verijäljeltä haittaavat jälkityötä, koira palaa kuitenkin kehoituksin jäljelle, mutta tämä ei tapahdu itsenäisesti. Kulmat selviävät tarkasti, katko nopeasti jäljentekijän jälkiä hyödyntäen. Makauksista osoittaa 2 ja 2 kierretään. Sorkka löytyy suoraan kaukaa vainuten. Tänään verijälki kiinnosti ajoittain samoin kuin muut jäljetkin.

10.6.2012 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Karla Sohlman
Tulos: VOI 0

Panu tutkii lähdön ja aloittaa sopivavauhtisen jälkityön, käyttäen pääosin maavainua. Ensimmäisen osuuden alussa joku pyörittää Panua, mutta se selvittää kiusauksen ja jatkaa hyvin liki kulmaan. Siellä eteen tulee riistapolku, joku saa huomion ja alkaa pyöritys, jossa mennään jo toisen osuuden yli ja palataan ensimmäiselle osuudelle. Ei edes ohjaajan oikea-aikainen kehotus saa Panua unohtamaan sitä jotain, ja se lähtee jäljeltä hukkaan asti. Ensimmäisen osuuden makuun merkkaa erinomaisesti. Uusi yritys kulmalta, mutta Panun ajatukset jäivät sille "jollekin" hajulle, ja se lähtee toiseen hukkaan määrätietoisesti. Yritetään vielä kerran, mutta sama toistuu melkein heti. Kolmas hukka ja koe keskeytetään. Harjoitellen kaadolle, ja se kiinnosti. Panu osoitti kuitenkin osaavansa jäljestää. Kokemattomuus näkyi ja se vei voiton tänään työtehtävästä. Koirakon työskentelyä oli ilo seurata :)

6.5.2012 Luumäki, Munne Tuomarina Susanna Kallström
Tulos: AVO 1 47/50p
-> Siirto Voi

Panulle osoitettiin alkumakaus, jonka haisteltuaan se lähti maa- sekä ilmavainuiseen jälkityöhön. 1. osuudella muutamia pieniä tarkistuksia jäljen sivuun. 1. kulma tarkasti, pysähtyi haistelemaan makaukseen. 2.osuus tarkkaa jälkityötä yhdellä sivupistolla kulmalle, joka jälleen tarkasti, makauksen pysähtyi haistelemaan. 3.osuus muutamalla lenkillä kaadolle, jota jäi haisteleman. Erinomainen jälkipari.

 


© Anu Laitila

17.7.2011 Pyhtää, Hirvikoski Tuomarina Jukka Kuparinen
Tulos: AVO 1 46/50p

(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 14/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Rauhoitettu, ohjattu lähtö. Koira jäljestää mukavaa vauhtia, jäljen tuntumassa pyörien. Kulmat ja makuut osoitti hienosti. Kaadolle sivusta ja se kiinnosti. Turhat pyörimiset ja tarkastelut pudottavat tänään pisteitä hyvältä jäljestäjältä.

Taipumuskoe
 

7.8.11 Lapinjärvi, tuom. Liisa Pajala

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Panu on vilkas ja kiinnostunut muista uroksista, tervehtien niitä voimakkaalla haukulla. Ihmisiä kohtaan Panu on ystävällinen ja halukas tutustumaan. Energinen nuori uros.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Haku on sopivasti maaston kattavaa. Maa- ja ilmavainuun tukeutuvaa. Panu pitää hyvin yhteyttä ohjaajaan. Laukauksesta jatkaa työskentelyä.
Hyväksytty

Jäljestys:
Jäljestys hoidetaan maa- ja ilmavainua käyttäen varmasti, pieniä tarkistuksia tehden. Kulma jäljen mukaisesti. Hyvä jäljestäjä.
Hyväksytty

Vesityö:
Panu menee käskystä veteen ja luovuttaa pukin ohjaajan käteen. Hieno suoritus.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Panu tottelee hyvin, antaen kytkeä itsensä.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Luontevasti toimiva parivaljakko. Yhteistyö on saumatonta.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

Luonnetesti

5.10.14 Hamina, tuom. Lea Yli-Suvanto ja Mia Möller
 

Toimintakyky -1 Pieni (x15)
Terävyys +1 Pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +1 Pieni (x1)
Taisteluhalu  -2 Riittämätön (x10)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35)
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas (x15)
Kovuus +1 Hieman pehmeä (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet

+85

 

 Fi Jva

Crab Apple's Soap Bubble  "Iitu"
blue roan narttu

omistaja: Tuija Lappi, Kotka

 

 

 

 

 
 

 

Mejä

10.6.2017 Luumäki, Taavetti, Tuomarina Mari Myllynen
Tulos: VOI 1 40/50p. -> Fi Jva!

7.5.2017 Pyhtää, Tuomarina Sari Nuolikoski
Tulos: VOI 1 42/50p.

7.8.2016 Luumäki, Munne, Tuomarina Mari Myllynen
Tulos: VOI 2 39/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 10/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 8/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Koiralle osoitetaan alkumakaus, josta ohjattuna ilma- ja maavainuiseen jäljestykseen, maastoon sopivalla vauhdilla. 1. ja 2. osuudella runsaasti pyörähtelyjä, 3. osuus jälkitarkkaa, 4. osuus yhdellä pyörähdyksellä, muutoin jäljellä tai sen tuntumalla. Makauksista 1. yli, 2. ja 4. ja 4. vain nopaten. Kulmista 1., jolla katko, eleettömästi oikaisten ennen veretyksen loppua uudelle osuudelle, 2. kulma rengastaen, 3. kulma teettää hieman työtä. Kaadolle sivusta ja se kiinnosti. Tänään pisteisiin vaikuttaa vaillinaisesti merkatut makaukset, oikaistu katko, työläs 3. kulma ja pyörähtelyt. Reipas jäljestäjä, lisää vain harjoittelua niin tarkistelut vähenevät ja toivottavasti makausten merkkauskin paranisi.

4.7.2016 Pyhtää, Tuomarina Leena Kähkönen
Tulos: VOI 1 40/50p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 9/14, käyttäytyminen kaadolla 2/3, yleisvaikutelma 4/5)

Ohjattu lähtö. Pääosin maavainua käyttäen edetään jäljen päällä ja lisänä säännölliset tarkastelut sivuille, jopa laajastikin. 1. kulma, jolla katko, teettää laajenevia rengastuksia pitkälle, ja tarvitaan kehotuksiakin. Hukan lähimaastossa veretyksen alku löytyy kuitenkin. 2. kulma menee pitkäksi, ja itse kulma jää työstämättä. Ulkokautta löytyy jatko. 3. kulma takalenkillä hyvin. Makauksista ei tänään kiinnostuta: 2 ensimmäistä ohi, 3. yli kävellen ja viimeinen neljäs vauhdista nopaten. Kaadon koira löytää, osoittaa mutta ei jää siihen. Pistetiliä kaventaa tänään huolimattomuus tapahtumilla ja kaatokäyttäytyminen. Hieno suoritus painostavassa säässä.

29.5.2016 Virolahti, Tuomarina Rauli Markelin
Tulos: VOI 2 39/40p.

15.5.2016 Pyhtää, Tuomarina Karla Sohlman
Tulos: VOI -

Iitu tutkii lähtömakauksen hyvin, ja saatetaan veriuralle mallikkaasti. Heti melkein alussa Iitu lähtee oikealle tekemään laajemman rengastuksen, josta palaa itsenäisesti jäljelle. Pätkä hyvin maavainua käyttäen. Makuun kiertää vierestä ohi. Sitten taas oikea puoli vetää puoleensa aina niin kauaksi, että tuomitaan 1. hukka. Uusi yritys puhtaalta, mutta siellä oikealla on nyt joku juttu, jonka Iitu haluaa selvittää. Lähdetään toiseen hukkaan asti. Yritetään vielä, mutta oikeisto kutsuu. Palaa takaisin, mutta selvästi työinto on nyt kadonnut verijäljelle. Ohjaaja tuntee koiran sen verran hyvin, että keskeyttää kokeen. Iitu osoitti osaavansa jäljestää, mutta metsän muut hajut olivat tänään mielenkiintoisemmat.

9.8.2015 Kouvola Tuomarina Kari Muje
Tulos: AVO 1 47/50p. -> Siirto Voi!

2.8.2015 Luumäki, Munne Tuomarina Riitta Helle
Tulos: AVO 1 46/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 9/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Koiralle osoitetaan alkumakuu ja ohjaten matkaan. Koira jäljestää pääosin maavainulla reipasta kävelyvauhtia. Kaikki osuudet jäljellä tai aaltoillen sen molemmin puolin jäljen välittömässä läheisyydessä. 1. osuudella tehdään kolme vähän liinan mittaa pidemmät tarkistukset ja yhdet vähän laajemmat sorkanjälkien katselmukset. Toisella osuudella useampi noin liinanmittainen sivupisto. 3. osuus rauhallisemmin. Noin puolessa välissä tarkistetaan jäljen sivustoja. Kaadolle suoraan, mikä kiinnosti. 1. kulma lähes kulman mukaisesti, makuu merkataan hyvin. 2. kulma laajahkolla takalenkillä seuraavalle osuudelle. Makuu jälleen oikein hyvin merkaten. Loppua kohden rauhoittuva suoritus.

28.6.2015 Pyhtää, Tuomarina Rauno Koskinen
Tulos: AVO 2 37/50p.
(jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 6/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 12/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 4/5)

Koira ohjataan jälkityöhön, jota tehdään pääosin maavainulla ja edetään sopivaa vauhtia. 1. osuus aaltoillen jäljen molemmin puolin jälkiuran tuntumassa. 1. makaus merkataan nopeasti ja kulma jäljen mukaisesti. 2. osuus samoin kuin ensimmäinen. 2. makaus ensin yli, mutta palataan takaisin merkkaamaan se, sitten alkavat vaikeudet. Uusi suunta ei meinaa millään löytyä ja pahaksi onneksi kaatunut puu vielä hankaloittaa uuden osuuden löytymistä, muutaman kehoituksen saattelemana homma kuitenkin jatkuu. Mutta pian alkaa pyöriminen uudelleen ja sitten koira ottaa paluujäljen ja tästä 1. hukka. Jatketaan puhtaalta ja aaltoillen kaadolle, jonka nuuskii ja jää viereen. Hieno suoritus koirakolta lukuun ottamatta toisen kulman tuntumassa tulleita pyörityksiä, jotka valitettavasti laskevat myös palkintosijaa.

Taipumuskoe

Taipumuskokeet Luumäellä 11.7.2015, tuomarina Meerit Kuparinen, ohj. Kimmo Kääriäinen

 

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Miellyttävä nuori neito. Suhtautuu ystävällisesti tuomariin ja kaikkeen ympärillään.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Innokasta ja riittävän laajaa hakua sekä maa- että ilmavainulla. Laukauksesta työskentely ei muutu vaan sama innokas työ jatkuu.
Hyväksytty

Jäljestys:
Mukavaa kävelyvauhtia jäljen päällä etenevä koira. Muutama metri ennen kulmaa Iitu nostaa kuonon kohti taivasta ja oikaisee toiselle osuudelle ja eteneminen jatkuu samalla tavalla kaadolle asti, joka kiinnosti ja sitä nuuhkittiin.
Hyväksytty

Vesityö:
Iitu menee innolla uimaan ja tuo pukin rrannalle.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Iitu on tottelevainen koira.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Hyvää yhteistyötä koko kokeen ajan.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

 

 Fi Jva
Crab Apple's Vanilla Latte  "Hippu"
orange roan narttu

omistaja: Anne Vaarasuo, Jyväskylä

 

 

 

 

 
© Anne Vaarasuo

Mejä

16.8.15 Pyhäntä, Tuomarina Ville Porthan
Tulos: VOI 1 45/50p. -> Fi Jva!!
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 10/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Ohjaten liikkeelle. Hippu etenee raskaskulkuisessa maastossa maavainuisesti koko jäljen ajan. Jäljestystyö pääosin jälkitarkkaa, muutamia pieniä tarkistuspistoja tehden. Ensimmäinen kulma teetättää paljon töitä, ja ohjaajaa lenkitetään huolella. Toinen kulma tarkasti. Kolmannella katko, joka selvitetään lopulta saapasjälkeä pitkin. Makauksista merkkaa nopeasti kolme ensimmäistä. Viimeisen esimerkillisesti. Sorkka löytyy ja kiinnostaa. Hieno suoritus.

23.5.15 Virrat, Tuomarina Tuula Svan
Tulos: VOI 1 46/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 11/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Hippu tutkii alkumakauksen ja se ohjataan hyvin jäljelle. Jäljestys on pääosin maavainuista ja edetään sopivalla vauhdilla jälkeä eteenpäin. Kaikilla osuuksilla pari tarkistuslenkkiä, ja viimeisellä osuudella ennen sorkkaa laaja tarkastus jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma, jolla katko, rengastetaan kahdesti veretyksen alkuun. Toinen ja kolmas kulma pienellä tarkastuslenkillä. Makauksista toinen nopeasti nuuhkaisten, muut osoitetaan hyvin pysähtymällä ja nuuhkimalla. Kaadolle suoraan, joka kiinnosti. Hyvää ja itsenäistä jäljestystä koiralta.

31.8.14 Pyhäntä tuomarina Sanna Rantanen
Tulos VOI 1 48/50p.

17.8.14 Pyhäntä tuomarina Jyrki Rasinpää
Tulos VOI 3 28/50p.

1.9.13 Pyhäntä tuomarina Kari Hyytiäinen
Tulos AVO 1 49p. -> Siirto Voi!

Arvostelu tulossa...


18.8.13 Pyhäntä tuomarina Olavi Nurmiranta
Tulos AVO 1 47p.

Arvostelu tulossa...

30.6.2013 Pyhtää, Tuomarina Alf Lindblom
Tulos: AVO 2 36/50p.
(jäljestämishalukkuus 6/6, jäljestämisvarmuus 8/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 6/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 5/5)

Rauhallinen ohjattu lähtö. Hippu etenee maa- sekä ilmavainua käyttäen sopivalla nopeudella. Suorat osuudet suoritetaan erinomaisen jälkitarkasti. Ensimmäistä kulmaa merkataan hyvin pysähtymällä, ja kulma suoritetaan tarkasti. Toista kulmaa ohittaa hieman, ja etenee toisen osuuden suuntaisesti, kunnes huomaa jäljen kadonneen. Tehdään laajoja kaarroksia kunnes osutaan jäljestettyyn osuuteen. Sitä tarkistetaan ensin paluusuuntaan ja sitten käännytään takaisin. Kulma oiotaan nyt noin parilla metrillä ja jatko löytyy. Tehdään vielä yksi tarkistuslenkki ennen kun luottaa uuteen suuntaan. Kaadon ohittaa noin metrillä ja edetään jäljentekijöitten jälkiä pitkin. Kääntyy kuitenkin ympäri jonkun matkan päästä ja ohittaa taas kaadon noin puolellatoista metrillä ja edetään jälkeä paluusuuntaan ja joudutaan kutsumaan takaisin. Nyt kaato löytyy ja se kiinnostaa. Erinomainen koiran ja ohjaajan yhteistyö.

16.6.13 Pyhäntä tuomarina Juha Junkala
Tulos AVO 2 38p.
(jäljestämishalukkuus 5/6, jäljestämisvarmuus 6/12, työskentelyn etenevyys 8/10, lähdön, kulmauksien ja makauksien selvittämiskyky 13/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5)

Lähtö innokas. Etenee sopivan reippaalla kävelyvauhdilla käyttäen enimmäkseen maavainua. Tekee ajoittain tarkistuksia jäljen sivuun, muuten työskentely jälkitarkkaa. Merkkasi ensimmäisen makauksen selvästi, toisen nopeasti nuuhkaisten. Kulmat suoraviivaisesti. Toisen osuuden alussa jäljen sivusta lähtenyt teeri sekoitti koiran niin, että tuomittiin hukka. Loppuosa hyvää jäljestystä. Kaato löytyi, nuuhki. Hyvä suoritus pitkähköltä jäljeltä.

Taipumuskoe
 

6.8.11 Pyhäntä, tuom. Tiina Karlström

Sosiaalinen käyttäytyminen:
Positiivisesti ympäristöönsä suhtautuva rennon rauhallinen koira.
Hyväksytty

Haku ja laukaus:
Rennon letkeästi ohjaajansa lähietäisyydellä maastoa hakeva koira. Käyttää mukavasti ja järkevästi sekä nenäänsä että häntäänsä. Laukauksesta jatkaa.
Hyväksytty

Jäljestys:
Rauhallisen järkevästi etenevä suoritus, jonka päätteeksi suoraviivaisesti fasaanille.
Hyväksytty

Vesityö:
Rauhallisesti veteen, josta noutaa riistapukin kuivalle maalle ohjaajan jalkoihin.
Hyväksytty

Tottelevaisuus:
Koiran ja ohjaajan yhteistyö on esimerkillisen kaunista seurattavaa.
Hyväksytty

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Toisiinsa luottava pari, jolla on hyvä tulevaisuus edessään.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty

 

Luonnetesti

17.7.16
 

Toimintakyky +1a  kohtuullinen (x15)
Terävyys +1b koira, joka ei osoita lainkaan terävyyttä (x1)
Puolustushalu +1 pieni (x1)
Taisteluhalu  -1 pieni (x10)
Hermorakenne +1b hermostunein pyrkimyksin (x35)
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas (x15)
Kovuus +1 hieman pehmeä (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet

+125

 

 
Crab Apple's With Ice Cream  "Veeti"
punavalkoinen uros

omistaja: Tuuli Karihtala, Kotka

 

 

 

 

 
 

 

Luonnetesti

Kotka 3.6.12 tuomareina Pirjo Ojala-Laine ja Sirkka Lempinen

Toimintakyky -1 Pieni (x15)
Terävyys +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1)
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty (x1)
Taisteluhalu  -1 Pieni (x10)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35)
Temperamentti +1 Erittäin vilkas (x15)
Kovuus +1 Hieman pehmeä (x8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15)
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Loppupisteet

+84